reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
haha, mammi, bo się chce jak najszybciej miec szkraba ;)

gaja gratuluje. ja też uwielbiam kupowac do domu różne rzeczy. chociażby czajnik, czy miseczki. ale ostatnie duze zakupy to jak dla Heśki składaliśmy meble z ikei. och...kiedy to bylo...

Mammi wiem co czujesz.. tez nie moglam sie doczekac. Ale wykorzystaj ten czas na odpoczynek, bo pozniej nie ma szans.

Zmienilismy mleko za rada poloznej na bebilon comfort.. wczoraj maly zrobil kupke ale dzis jeszcze nie..
Czesto marudzi, placze, ale juz sama nie wiem czy to kolka czy po prostu on to lubi :]
Dzis bylismy na kontroli wagi i maly przybral od wyjscia ze szpitala 460 g .. Kluseczka :) wiedzialam ze przytyl bo na buzi widac.. policzki takie wielkie sie robia jak u chomiczka. Nie dziwie sie jak ciagle glodny..
Podaje mu tylko sztuczne mleko.

Brakuje mi mojego Pawla, mieszkam z mama i oczywiscie ciagle sa klotnie, bo ona wie lepiej. Dzis sie poplakalam, a ona stwierdzila ze niemysle o dziecku i ze dziecko przeze mnie bedzie nerwowe. Ciagle mam przez to poczucie winy.

gaja super kupowac nowe mebelki :) pokaz fote kuchni

Mammi chyba dzidzi u Ciebie w brzusiu bardzo wygodnie
aniołku dużo cierpliwości Ci życzę, bo wiadomo mamy chcą dla nas jak najlepiej ale chyba same zapomniały jak to jest na początku, sami musimy się wszystkiego uczyć

a mnie drugi dzień gardziołko boli, ale nic się na szczęście poważnego nie dzieje, nie licząc że moja kruszynka nie źle chyba ciśnie bo czasami pachwina tak mnie boli

aniolek-86 mamy i babcie zawsze twierdza ze wiedza lepiej. Ja uslyszalam, ze jestem niepowazna bo 3 miesiecznemu (wowczas) dzieciatku nie pozwalalam telewizji ogladac. Teraz rowniez mu nie pozwalam, ale jak juz widzi cos ciekawego to juz go tak nie odciagam, bo wiadomo zakazany owoc lepiej smakuje. Tez na poczatku duzo lez wylalam, bo czulam sie malo wartosciowa mama podajac sztuczne mleko i czulam sie winna ze nie urodzilam go naturalnie..ale z czasem zrozumialam, ze sztuczne mleko wcale mu nie ujmuje, a przynajmniej wiem ze sie najada..a cesarka byla dla jego dobra. A nerwy faktycznie dziecko czuje, ale przeciez nie sa one skierowane w strone dziecka. Ja moge sie drzec na wszystkich dookola a jak wezme malego na rece to i ja spokojniejsza jestem i on. Glowa do gory..Pamietaj, ze ta mala Kluseczka i tak Ciebie kocha najbardziej..i bezwarunkowo.

A kuchnie dopiero beda robic, bo na wymiar kupowalam. W listopadzie maja byc...ale moge pokazac mniej wiecej jak to bedzie wygladac bo mam projekt.

kuchnia1.jpg

gaja kuchnia śliczna :)
dziekuje Ci za pocieszenie, kurcze moja mama sie synkiem duuzo zajmuje, bo ja jeszcze z tym kroczem cierpie i caly czas boje sie, ze on zapomni, ze to ja jestem jego mama.. Czasem mam takie obawy, czy bede umiala go uspokoic jak zacznie plakac. Trudne to wszystko.

Aneczka szybkiego powrotu do zdrowka :*
Twojemu maluszkowi moze juz ciasno w brzusiu, ale niech jeszcze troszke wytrzyma :)

reklama
Moja mama na poczatku przyjezdzala kapac Malego bo ja sie balam...ale zawsze bylam obecna przy tym co by sie nauczyc. Nie marwt sie. Myslisz ze dziecko zapomni te 9 miesiecy?:) Predzej zapomni to co robil wczoraj :p Zna Twoj zapach..glos...a nawazniejsze to bicie Twojego serca. Calusy dla Malego Lobuziaka :)

Aneczka wracaj szybko do zdrowia. Ja chorowalam w 8 miesiacu i to byla jakas masakra. Juz nie wspomne o tym, ze pojechalam do szpitala wtedy a lekarka bez badan odrazu wcisnela mi duomox. Antybiotyk na wszystko

Do góry