reklama
nie jest mozliwe zeby dziecko rodziło sie w 22 tc. tak wczesnie urodzonych dzieci lekarze nawet nie probuja ratowac, to sie zalicza do poronienia. nawet jesli by sie urodziło tak wczesnie to napewno nie wazyłoby ponad kilogram. tyle mogło wazysz najwyzej w 32tc.
Nie wiem dziewczyny, bo moja mama ma codziennie kontakt telefioniczny z ta moja siostra ze wzgledu na wczesniaczka mojego brata Kacperka, wiecie porady, pocieszenia, itp. Pisze to co mama od niej wie, wiec sama juz nie wiem co o tym myslec. Przeciez siostra by nie klamala, bo i po co? Pozdrawiam was.
Waga wcześniaczka sugeruje, że to poród pomiędzy 28 hdb a 32 hdb. W 22 hdb dziecinka waży ok. 500 - 600 gram.
Nasze dzieciaczki https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,595.0.html
Nasze dzieciaczki https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,595.0.html
Witajce Dziewczyny! Jestem mamą Michalinki urodzonej w 24 tygodniu ciąży z wagą urodzeniową 640g. Poród nastapił 06.12.2003r. Dzisiaj więc Misia ma 2latka i 4 miesiące. Jeśli któraś z Was chciałaby dowiedzieć się czegoś na temat mojej córeczki zapraszam, zadajcie pytania , chętnie odpowiem. Przeszła bardzo wiele. Napiszę tylko tyle, że w chwili urodzenia dostała tylko 2 punkty.Pozdrawiam i czekam na pytania.
asiuleks
Fanka BB :)
Witaj Pyzo w naszym wczesniakowym gronie. Na pewno wiele przeszlyscie ale najwazniejsze ze teraz wszystko jest w porzadku. Napisz nam cos wiecej o swojej coreczce. Jak dlugo byla w szpitalu???Napisz nam jak sie teraz mała rozwija?Czy jest grzeczna?Ile wazy?No i jak masz jakies zdjecia to tez prosimy o fotki
pozdrawiamy
pozdrawiamy
Witam Was serdecznie. Jestem tu "nowa" i właśnie trafiłam na ten post. Ja urodziłam Synka w 30 tygodniu ciązy i ważył 1780 g. Niestety nie przeżył i to nie z powodu niskiej wagi tylko na wskutek zakażenia wewnątrzszpitalnego. Żył tylko i aż 19 dni.
Wydaje mi się że waga ponad kilogram u dziecka w 22 tygodniu ciązy mimo wszystko jest możliwa.Życzę powodzenia i wiele radości. Pozdrawiam cieplutko. Mama trzech aniołków
Wydaje mi się że waga ponad kilogram u dziecka w 22 tygodniu ciązy mimo wszystko jest możliwa.Życzę powodzenia i wiele radości. Pozdrawiam cieplutko. Mama trzech aniołków
reklama