reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - różnica w datach

Ja z OM mam na 01.01.22 ale z prenatalnego wyszło że na 26.12 i tego się trzymam. Chociaż moja gin uważa za prawidłowy ten z OM. Prawda jest taka że może być dwa tygodnie w jedną i drugą stronę.

Ale to nie rozumiem, miałaś ostatnio USG i skorygowali termin ? Już w tak późnej ciąży nie zmienia się chyba terminu.
Miałam usg ponieważ lekarz prowadzący tak zadecydował ponieważ mam cukrzycę ciążowa ale regulowaną sama dietą i chciał sprawdzić wagę dzieciątka i w jakim stanie jest łożysko.
No ale waga jest malusia bo tylko 2.900 a łożysko 2 stopnia dojrzałości

reklama
Miałam usg ponieważ lekarz prowadzący tak zadecydował ponieważ mam cukrzycę ciążowa ale regulowaną sama dietą i chciał sprawdzić wagę dzieciątka i w jakim stanie jest łożysko.
Waga rowniez jest tylko szacowana, moze byc spory blad pomiaru i w jedna i w druga strone. Dobrze ze lekarz kontroluje wszystko, jesli cos bedzie nie tak napewno zadecyduje czy lepiej juz przerwac ciaze.
Sama waga sie nie martw, moj syn urodzil sie w 41tc majac 2950, zdrow jak ryba, tylko w ciuszkach sie topil:p

Z pierwszego usg wynika że termin jest na 26 grudnia.
Teraz jestem w 38tyg5 dni i miałam wczorajszym usg i właśnie taki termin wyszedł na 8 stycznia
Dzieciątko waży 2.900
Na tym etapie to już jest +/- nawet do trzech tygodni...
Także 26 grudnia to Twój termin, ale kiedy dziecko się zdecyduje, tego nie przewidzisz. Może już jutro, a może dopiero za miesiąc. Bezstresowego porodu życzę :*

Mi od początku lekarz podał termin wg USG, bo wg OM byłby prawie miesiąc wcześniej. Miałam bardzo ale to bardzo nieregularne cykle. Koniec końców urodziłam pomiędzy tymi dwoma terminami :)

Hej ja miała termin z miesiączki 29.10 a termin z usg 16.11 wyszło to z tego, że miesiączka bardzo nieregularna zabrali mnie oczywiście po wszystkich świętych do szpitala i starali się wywołać bo było już po terminie miesiączki ale nic nie ruszało dopiero 16.11 gdy podłączyli mi ósma oksytocyne bo między 3-16.11, miałam ich 7...

To jest normalne, że USG na każdym etapie ciąży liczy domniemana datę porodu. Moja siostra miała w 32 tygodniu dziecko 2300g, więc jej zamiast na marzec termin na koniec stycznia wychodził, wiadomo że się na USG już nie patrzy.

Mój lekarz powiedział mi, że najdokładniej wyliczyć termin porodu z pierwszego USG prenatalnego. Powiedzial, że już później nigdy tak dokładnie się nie wyliczy. Termin z OM mam 4 dni później niż z USG. Lekarz powiedział, że trzymamy się tylko i wyłącznie terminu z USG prenatalnego do końca ciąży 🙂

reklama
#terminporodu
Hej dziewczyny mam dwa terminy porodu dość w dużych odstępach 🙄
Z miesiączki wychodzi na 23 grudnia a z usg na 8 stycznia,nie wiem czy się martwić czy to jest po prostu taka możliwość 😁
Czy któraś ma jakieś podobne doświadczenie 🤗
Ja miałam terminy zbliżone do siebie ,urodziłam dwa tyg przed terminem OM 😊 także nie ma reguły, ale mi powtarzano że liczy sie termin om i w szpitalu również trzymają się terminu om

Masz drobne dzieciątko ,moja urodziła się z waga 2930 😊

Do góry