Spokojnie, odejścia wod nie da sie przeoczyć to dużą ilość wody,zupełnie nie przypomina zwykłych upławów - u mnie to było sporo w toalecie oraz kilka podpasek poporodowych. A sączenie wod płodowych podobno można wykryć leżąc na boku - dziecko nie działa wtedy jak naturalny korek i sączy się ich więcej. Jak odeszły mi wody przy 1 córce najpierw poczułam mocne ukłucie, tak jakby zachciało mi się siku i zaczęły lecieć (troszkę poleciało też krwi, były różowe - ale dopóki nie ma brunatnych i zielonych to ok). Ja byłam w ciągu 1 h w szpitalu (spanikowałam przez krew, a powinno się po odejściu czystych wod odpocząć ok 10-15 minut ) - bez skurczy, poród sn po podaniu oxy i antybiotyków. Całość trwała ok 8 h
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
dziewczyny - po tej oxytocynie to faktycznie te skurcze takie, że można ściany gryźć ?? boję się tego jak diabli...
Mysza, ja miałam oxy i jakoś szczególnie źle tego nie wspominam.... u mnie bardzo przyspieszyło to akcję wiec przez kilka chwil można sie pomęczyć z silniejszymi skurczami
Będzie dobrze, nie ma co źle myśleć na zapas...
Agulka2012
Fanka BB :)
im więcej czytam tych naszych wątpliwości tym bardziej chce to już mieć za sobą. No ale jeszcze może tydzień dwa i będzie po?!?
ania-aneczka
Agulko mi groził przedwczesny poród już w 30 tygodniu - afera, szybka akcja.
Teraz chodzę już 3 dzień bez pesara z 2 cm rozwarciem i zanikającą szyjką oraz skurczami i nic się nie dzieje To różnie bywa Co prawda mówił lekarz do tygodnia -ale wątpie PO prostu w danej chwili jak coś się dzieje , to lekarze muszą reagować. A poźniej jak dzidzia zdrowa i donoszona to sam sobie decyduje hihi
Tobie już troszkę tylko zostało do 37 tygodnia
Teraz chodzę już 3 dzień bez pesara z 2 cm rozwarciem i zanikającą szyjką oraz skurczami i nic się nie dzieje To różnie bywa Co prawda mówił lekarz do tygodnia -ale wątpie PO prostu w danej chwili jak coś się dzieje , to lekarze muszą reagować. A poźniej jak dzidzia zdrowa i donoszona to sam sobie decyduje hihi
Agulka2012
Agulko mi groził przedwczesny poród już w 30 tygodniu - afera, szybka akcja.
Wiem wiem i już się nie mogę doczekać kiedy wstanę z kanapy i zacznę normalnie chodzić i robić co chcę. :-)
Waszym zdaniem lepiej rodzić w nocy czy w dzień? Rano przychodzi więcej planowanych, tych które przetrwały skurcze nocne i doczłapały się na izbę przyjęć..
W nocy chyba luźniej...ale personel może być "zmęczony"...
Z chęcią poznałabym Wasze opinie
...Nie kochamy się przed snem z obawy, że nie zasniemy już i pobudzimy oddział
... a może własnie powinnismy
W nocy chyba luźniej...ale personel może być "zmęczony"...
Z chęcią poznałabym Wasze opinie
ania-aneczka
animatki to chyba ma plusy i minusy.
U Nas np. rano jest nasz lekarz prowadzący plus znajoma położna więc super , ale z drugiej strony multum ludzi na IP i dużo rodzących właśnie rano.
W nocy tak jak mówisz większy spokój, ale położne mogą być zmęczone.
Sex i tak nic nie daje więc kochajcie się kiedy macie ochotę hahaha
U Nas np. rano jest nasz lekarz prowadzący plus znajoma położna więc super , ale z drugiej strony multum ludzi na IP i dużo rodzących właśnie rano.
W nocy tak jak mówisz większy spokój, ale położne mogą być zmęczone.
Sex i tak nic nie daje więc kochajcie się kiedy macie ochotę hahaha
zyrraffka
Szczęśliwa mama
dziecko kiedy będzie gotowe to wyjdzie, nie pomogą tu seksik, mycie podłóg, bieganie po schodach itp
reklama
zależy jak zmiany w szpitalu są u nas zmienia się personel o 7 rano i o 19 więc myśle że jakbym trafiła w nocy to by było lepiej ;p jakoś tak spokojniej ... chociaż pewnie w szpitalu to bez róznicy czy noc czy dzień , ale jakoś tak mniej zamieszania mi się wydaj e;p nie trzeba faceta z pracy ściągać , nie jest świeżo po pracy tylko już odpoczęty i lekko śnięty ;p my też po całym dniu wieczornym leżakowaniu i oglądaniu tv , zrelaksowane ;D chyba lepiej w nocy
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: