reklama
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Katamisz najważniejsze, żeby nie panikować. Wiem,że Ty masz większe doświadczenie w tej kwestii, ja to żyję jak na razie w błogiej nieświadomości, ale grunt, to nie dać się zwariować. Pewnie masz jakiś słabszy dzień i ulegasz różnym pomysłom teraz. Jutro za pewne będziesz miała lepszy dzień :-) Wierzę w to :-)
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Katamisz...ja się wcale nie dziwię, że się boisz...wróciły Ci wspomnienia z poprzedniego porodu. Dlatego jha się cieszę, że będę miała cc. Może będę mówiła co innego już po cc ale teraz jednak wolę cc :-)
katamisz
Fanka BB :)
Mam nadzieję ,że to tylko gorszy dzień...
Szukałam pół dnia opinii i szpitali gdzie wykonują odpłatnie CC na życzenie...Dziwi mnie to ,że wskazaniem do CC nie jest moja Dyskopatia L5 S1 przecież to poważne schorzenie kręgosłupa i to troszkę mi spędza sen z powiek bo naczytałam się o jakiś niedowładach kończyn i innych powikłaniach po SN z tym schorzeniem.
Mama moja starała się mnie pocieszać mówiąc ,że mojego brata (1 poród) rodziła SN 20 godzin a mnie wypluła w 2,5.Mój brat był wywoływany a ja wyskoczyłam sama.Gdybym wiedziała ,że nie przenoszę tylko uda mi się urodzić jak akcja sama ruszy...
Szukałam pół dnia opinii i szpitali gdzie wykonują odpłatnie CC na życzenie...Dziwi mnie to ,że wskazaniem do CC nie jest moja Dyskopatia L5 S1 przecież to poważne schorzenie kręgosłupa i to troszkę mi spędza sen z powiek bo naczytałam się o jakiś niedowładach kończyn i innych powikłaniach po SN z tym schorzeniem.
Mama moja starała się mnie pocieszać mówiąc ,że mojego brata (1 poród) rodziła SN 20 godzin a mnie wypluła w 2,5.Mój brat był wywoływany a ja wyskoczyłam sama.Gdybym wiedziała ,że nie przenoszę tylko uda mi się urodzić jak akcja sama ruszy...
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
Ja własnie wczoraj mialam z moja Jula rozmowe na temat "jak wyjda nasze bączki z brzuszka". musze stwierdzic ze bylo mi łatwo wytłumaczyc bo mam planowane cc. Jula DOpytywala o szczegóły bo chciala wszystko dokladnie wiedziec. Na razie nie było pytania o inne sposoby wychodzenia z brzuszka bo szczerze powiedziawszy nie wspomnialam o tym, ze jest jeszcze jakis inny sposób
Nie ma co sie nakręcać niepotrzebnie! Nie unikniemy tego, co ma nastąpić, a po co się dodatkowo denerwować? :*katamisz nie czytaj nic i się nie nakręcaj, na pewno Gracja wyjdzie o czasie cała i zdrowa i tego się trzymaj!
tusenfryd18
aaga1407 pierwsza ciekawośc zaspokojona,starczy na jakiś czas
katamisz może łatwo mi powiedzieć bo sama myślę cały czas o porodzie jak to będzie i sie strasznie denerwuje,ale nie nakręcaj sie (tak jak dziewczyny pisza) napewno będzie wszystko dobrze.
katamisz może łatwo mi powiedzieć bo sama myślę cały czas o porodzie jak to będzie i sie strasznie denerwuje,ale nie nakręcaj sie (tak jak dziewczyny pisza) napewno będzie wszystko dobrze.
Hehe ja też żyję w błogiej nieświadomości i dobrze mi z tymKatamisz najważniejsze, żeby nie panikować. Wiem,że Ty masz większe doświadczenie w tej kwestii, ja to żyję jak na razie w błogiej nieświadomości, ale grunt, to nie dać się zwariować. Pewnie masz jakiś słabszy dzień i ulegasz różnym pomysłom teraz. Jutro za pewne będziesz miała lepszy dzień :-) Wierzę w to :-)
reklama
Marta6nz
katamisz a ja uwazam,ze te dyskopatie powinnas skonsultowac z jakims innym lekarzem skoro Twoj Ci nie dał wskazania. Ja mam w krzyżu własnie dyskopatie i nic nie sugerowałam bo chcialam SN a lekarz sam odrazu mnie zapisal na cc bo powiedział,ze nie bedzie ryzykować...do tego z czasem sie okazało,ze duzy płód co przy moich gabarytach jest kolejnym wskazaniem...
oba porody są ciężkie,ale najwazniejsze by były bezpiecznie dla Ciebie i dziecka...więc lepiej za wczasu się dowiedz...
oba porody są ciężkie,ale najwazniejsze by były bezpiecznie dla Ciebie i dziecka...więc lepiej za wczasu się dowiedz...
Podziel się: