reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poród naturalny czy cesarka?

Tusen ja się popłakałam czytając, że twój syn chciałby byc z Tobą przy porodzie !! To pięne, ze chce mamę wspierac, w takich chwilach widac jak dzieciaczki kochają mocno mamy swoje !!

reklama
Katamisz najważniejsze, żeby nie panikować. Wiem,że Ty masz większe doświadczenie w tej kwestii, ja to żyję jak na razie w błogiej nieświadomości, ale grunt, to nie dać się zwariować. Pewnie masz jakiś słabszy dzień i ulegasz różnym pomysłom teraz. Jutro za pewne będziesz miała lepszy dzień :-) Wierzę w to :-)

Katamisz...ja się wcale nie dziwię, że się boisz...wróciły Ci wspomnienia z poprzedniego porodu. Dlatego jha się cieszę, że będę miała cc. Może będę mówiła co innego już po cc ale teraz jednak wolę cc :-)

Mam nadzieję ,że to tylko gorszy dzień...
Szukałam pół dnia opinii i szpitali gdzie wykonują odpłatnie CC na życzenie...Dziwi mnie to ,że wskazaniem do CC nie jest moja Dyskopatia L5 S1 przecież to poważne schorzenie kręgosłupa i to troszkę mi spędza sen z powiek bo naczytałam się o jakiś niedowładach kończyn i innych powikłaniach po SN z tym schorzeniem.

Mama moja starała się mnie pocieszać mówiąc ,że mojego brata (1 poród) rodziła SN 20 godzin a mnie wypluła w 2,5.Mój brat był wywoływany a ja wyskoczyłam sama.Gdybym wiedziała ,że nie przenoszę tylko uda mi się urodzić jak akcja sama ruszy...

katamisz nie czytaj nic i się nie nakręcaj, na pewno Gracja wyjdzie o czasie cała i zdrowa i tego się trzymaj!

Ja własnie wczoraj mialam z moja Jula rozmowe na temat "jak wyjda nasze bączki z brzuszka". musze stwierdzic ze bylo mi łatwo wytłumaczyc bo mam planowane cc. Jula DOpytywala o szczegóły bo chciala wszystko dokladnie wiedziec. Na razie nie było pytania o inne sposoby wychodzenia z brzuszka bo szczerze powiedziawszy nie wspomnialam o tym, ze jest jeszcze jakis inny sposób

aaga1407 pierwsza ciekawośc zaspokojona,starczy na jakiś czas:tak:
katamisz może łatwo mi powiedzieć bo sama myślę cały czas o porodzie jak to będzie i sie strasznie denerwuje,ale nie nakręcaj sie (tak jak dziewczyny pisza) napewno będzie wszystko dobrze.

Katamisz najważniejsze, żeby nie panikować. Wiem,że Ty masz większe doświadczenie w tej kwestii, ja to żyję jak na razie w błogiej nieświadomości, ale grunt, to nie dać się zwariować. Pewnie masz jakiś słabszy dzień i ulegasz różnym pomysłom teraz. Jutro za pewne będziesz miała lepszy dzień :-) Wierzę w to :-)
Hehe ja też żyję w błogiej nieświadomości i dobrze mi z tym :)

reklama
katamisz a ja uwazam,ze te dyskopatie powinnas skonsultowac z jakims innym lekarzem skoro Twoj Ci nie dał wskazania. Ja mam w krzyżu własnie dyskopatie i nic nie sugerowałam bo chcialam SN a lekarz sam odrazu mnie zapisal na cc bo powiedział,ze nie bedzie ryzykować...do tego z czasem sie okazało,ze duzy płód co przy moich gabarytach jest kolejnym wskazaniem...
oba porody są ciężkie,ale najwazniejsze by były bezpiecznie dla Ciebie i dziecka...więc lepiej za wczasu się dowiedz...

Do góry