reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod naturalny co cesarce.

Dziewczyny pytanie kieruje do tych, ktore pierwsze dziecko urodziny przez cc a drugie udalo sie naturalnie. W jakim odstepie czasowym rodzilyscie? I czy mialyscie jakies problemy z przekonaniem lekarza co do porodu sn? Jestem 21 miesiecy po cc, podejrzewam ciaze- termin porodu wtedy wypadl by 30 miesiecy po. A powiem szczerze, ze opcja kolejnego ciecia przeraza mnie jak nic na swiecie!Nigdy wiecej nie chce przez to przejsc.

reklama
Agnieszka to wszystko zależy w jakim stanie będzie blizna po cc. Podczas porodu sn powinna być stale kontrolowana. Wiem, że dziewczyny po 3 latach po cc rodziły sn. Moja kuzynka teraz miała rodzić naturalnie po cc i musiała podpisać oświadczenie, że jest poinformowana jakie zagrożenia są przy porodzie sn po cc. Ale niestety jej poród sn ię nie udał i koniec końców miała cc

ja miałam cc i po 30 miesiącach drugie,ale lekarz dawał mi wybór :tak:pytał czy zgadzam się na poród siłami natury czy wybieram cc,a nikt mnie do sn zmusic po cc nie może -słowa ordynatora.Teraz czeka mnie 3 poród i tym razem wyboru już nie mam z automatu mam mieć cc.

Ja między chłopcami mam 2 lata różnicy. Lekarz powiedział mi, że zgoda na sn zależy od stanu blizny i oceni ją na koniec ciąży, czyli mniej więcej w maju( data porodu 06.06). No niestety do maja nie dotrwałam- blizna się rozeszła, łożysko odkleiło i kończyło się na cc w 33 tc...

Do góry