reklama
fiore
Fanka BB :)
Pieszczoszko,sam porod bedzie bolal,wiec nie mysl o kroczu ;-) Co do tej kliniki,mam nadzieje ze sie Wami dobrze zajma.Przepraszam,ze sie spytalam i tak pisze,ale pamietam ze kiedys cos o niej wyczytalam,tylko ze juz znalezc nie daje rady i nawet nie pamietam jak sie nazywa.Ale to nie problem,o kazdym szpitalu lub klinice cos pisza,wiec po co sluchac,trzeba wierzyc ze sie dobrze odnajdziemy i bedzie ok.
Ja sie wlasnie zorientowalam,ze wystarczy byc pod opieka lekarza(prywatnie)ze szpitala w ktorym sie bedzie rodzilo,a caly personel jest juz nastawiony bardziej niz pozytywnie i odnosza sie inaczej.Cholernie mi sie to nie podoba No chyba,ze mnie polubili bo nie narzekalam i bylam przerazona tym,ze Leo zaczyna sie rodzic.Ktos jednak tam nad nami czuwa,bo zakonczylo sie same wiecie jak ;-)
Ja sie wlasnie zorientowalam,ze wystarczy byc pod opieka lekarza(prywatnie)ze szpitala w ktorym sie bedzie rodzilo,a caly personel jest juz nastawiony bardziej niz pozytywnie i odnosza sie inaczej.Cholernie mi sie to nie podoba No chyba,ze mnie polubili bo nie narzekalam i bylam przerazona tym,ze Leo zaczyna sie rodzic.Ktos jednak tam nad nami czuwa,bo zakonczylo sie same wiecie jak ;-)
fiore
Ja sie coraz bardziej zaczynam bac porodu a raczej tego bolu, ale niestety u nas w szpitalu nie ma tego znieczulenia w kregosłup o ktorym pieszczoszka pisze
Olisiaa wyobraz sobie,co ja przeszlam jak mi sie zaczela akcja porodowa z V.(mialam wywolywany porod z powodu problemow fizycznych) i zapytalam sie kiedy bede mogla dostac znieczulenie,a na to lekarz zdziwiony "alez u nas sie go nie robi"
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Fiore spoko! opinii na temat tej kliniki jest mnóstwo..... dobre jak i złe.
Ja nie mam za bardzo wyboru bo dwa szpitale w moim miescie maja opinie tragiczne ...dlatego zdecydowałam sie na ta klinikę...no i nie ukrywam znieczulenie tez do mnie przemawia;-)
Ja nie mam za bardzo wyboru bo dwa szpitale w moim miescie maja opinie tragiczne ...dlatego zdecydowałam sie na ta klinikę...no i nie ukrywam znieczulenie tez do mnie przemawia;-)
W moim szpitalu też nie mam zzo. Ale ja nastawiam się, że poród boli i muszę to przeżyć, staram się o tym myśleć tak jak o pójściu do dentysty, poboli a później będzie pięknie mam tylko nadzieję, że poród nie będzie długi. Moja mam z siostrą i bratem rodziła po 24h, ale to było 45 lat temu, więc mam nadzieję, że nawet gdyby się przedłużało to tak długo mnie nie będą trzymać. Chociaż mój szpital słynie z tego, że mają stosunkowo mało cesarek. Chciałabym bardzo tego uniknąć.
Najważniejsze dla mnie jest to, że mój R. zgodził się ze mną być w I fazie i mam nadzieję, że już nie zmieni zdania.
Fiore tak jak piszesz, u mnie w szpitalu też jest tak, że jak zapłacisz za "poród rodzinny" to inaczej Cię traktują. Nie miałam jeszcze na szczęście okazji się przekonać, ale czytałam co nie co.
Najważniejsze dla mnie jest to, że mój R. zgodził się ze mną być w I fazie i mam nadzieję, że już nie zmieni zdania.
Fiore tak jak piszesz, u mnie w szpitalu też jest tak, że jak zapłacisz za "poród rodzinny" to inaczej Cię traktują. Nie miałam jeszcze na szczęście okazji się przekonać, ale czytałam co nie co.
fiore
U nas nadeszly wielkie zmiany w szpitalu w ktorym bede rodzila.Ma najwieksza ilosc specjalistow,dobrych lekarzy(choc i malpy sie zdarzaja...po porodzie skladam skarge na jedna,ktora swoim badaniem odrecznym wywolala mi skurcze,jak bylam teraz w szpitalu-ta sama co z narobila nam problemow w ciazy z V),odpowiednie oddzialy i wogole jest tip-top.Najgorsze,ze przez ten cholerny kryzys(nie wiem czy slyszalyscie co sie dzieje we Wloszech),zaczynaja robic mega ciecia na wszystko,a co za tym idzie,zaczynamy wracac do czasow sprzed wojny,gdzie opieka byla nienajlepsza i ryzykowaly i mamy i dzieci.Np.cesarka tylko po 39tygodniu,bo za duzo ich robia.No tak,a jak ja musze miec cesarke zanim mi sie porod naturalny zacznie,to co mam sie modlic zeby dotrwac do 39tyg?Eh...duzo by mowic.
little_nina
U mnie w mieście, mimo tego że szpital jedyny mamy tragiczny, to porodówka zbiera prawie same dobre opinie. Teraz jest zresztą świeżo po remontach i jest i wanna do rodzenia i gaz, z znieczuleniem też problemów podobno nie ma. Jak leżałam na patologii to miałam akurat okazję zerknąć na porodówkę i jestem zachwycona Tylko niestety oddział poporodowy tragiczne opinie zbiera.
fiore
Mysle,ze Polskie szpitale powinny w wiekszosc przejsc remont nie tylko budynkow,ale i personelu.To co sie dzieje,co slysze,co widzialam i wogole,przechodzi ludzkie pojecie.Nie mowie,ze za granica jest o wiele lepiej,ale jednak tu sie ludzie buntuja,a w PL to w wiekszosci sie mowi "lepiej buzki nie otwierac,bo potem beda cie jak g...o traktowali" Moj S jak widzial,w maju rok temu oddzial interny,jednego warszawskiego szpitala,w ktorym lezala moja mama z zapleniem pluc,to powiedzial ze wyglada gorzej(estetycznie i personalnie)niz te co widzial na Kubie
Dobrze,ze nie widzial porodowki,bo by pewnie zemdlal.
Nie mowie,ze szpitale powinny byc jak 5gwiazdkowe hotele,ale kurcze np.taka porodowka,lub sale poporodowe,zlobki etc...powinny byc w jakis sposob mile dla duszy i oka.Wiecie co mam na mysli,prawda?
Dobrze,ze nie widzial porodowki,bo by pewnie zemdlal.
Nie mowie,ze szpitale powinny byc jak 5gwiazdkowe hotele,ale kurcze np.taka porodowka,lub sale poporodowe,zlobki etc...powinny byc w jakis sposob mile dla duszy i oka.Wiecie co mam na mysli,prawda?
reklama
she_84
fiore, z tego co ja obserwuje to wlasnie porodowki w pierwszej kolejnoscie sie ostatnio remontuje w pl. ja mam niedaleko conajmniej 2 szpitale ktore niedawno przeszly gruntowne remonty i to wlasnie glownie na porodowkach. ja przynajmniej zaabserwowalam ze idzie to w dobra strone i chyba wlasnie w taka, zeby bylo to miejsca mile dla duszy i ciala. wiadomo, ze jeszcze duzo trzeba zrobic i jest wiele takich "zacofanych" miejsc, ale w tych dwoch szpitalach o ktorych pisze jest juz naprawde dobrze
Podziel się: