reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród na ujastku lub Kopernika! Jak szybko wypuszczają do domu ?

Ja dziś ustaliłam z profesorem termin CC i będzie to 17 września. 16 mam się stawić na szpital. Mówił, że 20 wyjdę do domu.
O. Ja mam ustalone na 6.11. Tez mam sie zglosic dzien wczesnien (5.11) i powiedzial ze trzymaja 3 doby czyli wyjde 9.11. Przy czym mam takie przeczucie ze moge zaczac rodzic wczesnien (termin porodu wypada mi 12.11 ale poczatkowe usg wskazywaly ze dziecko jest tydzien starsze). Z tym ze lekarz twierdzi ze lepiej ustalic blizej porodu bo sie cialo lepiej przygotowuje a pod koniec ciazy i tak bedziemy sie widywac raz w tygodniu wiec jak cos to ten termin przyspieszymy

reklama
O. Ja mam ustalone na 6.11. Tez mam sie zglosic dzien wczesnien (5.11) i powiedzial ze trzymaja 3 doby czyli wyjde 9.11. Przy czym mam takie przeczucie ze moge zaczac rodzic wczesnien (termin porodu wypada mi 12.11 ale poczatkowe usg wskazywaly ze dziecko jest tydzien starsze). Z tym ze lekarz twierdzi ze lepiej ustalic blizej porodu bo sie cialo lepiej przygotowuje a pod koniec ciazy i tak bedziemy sie widywac raz w tygodniu wiec jak cos to ten termin przyspieszymy
Ja już więcej wizyt nie mam, dopiero w szpitalu zobaczę sie z lekarzem :) tez mam przeczucie, że może się coś zaczac dziac wczesniej niż 17, ale zobaczymy 😅 a w którym szpitalu bedziesz rodzic?

Witajcie dziewczyny, i jak tam u Was? Ja też będę miała cc już w listopadzie i trochę się boję jak sobie poradzę sama... Ostatnio miałam tam cc w 2015roku, ale mąż mi pomagał w tych pierwszych godzinach, a teraz sama... Z każdym dniem boję się coraz bardziej...

Witajcie dziewczyny, i jak tam u Was? Ja też będę miała cc już w listopadzie i trochę się boję jak sobie poradzę sama... Ostatnio miałam tam cc w 2015roku, ale mąż mi pomagał w tych pierwszych godzinach, a teraz sama... Z każdym dniem boję się coraz bardziej...
W którym szpitalu będziesz mieć cc?

O. A którego? Ja mam wyznaczone na 5.11 przyjęcie i 6.11 krojenie. Moze sie spotkamy?
Fajnie by było 😀 Ale ja jeszcze nie mam terminu, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będzę po Tobie, bo ja mam termin z usg 18Listopad a z miesiączki 24 listopad, tak że obstawiam że po 10 dostanę termin. Ostatnie cięcie miałam w 39tc. A Tobie jaki tydzień przypada na cięcie?

reklama
Fajnie by było 😀 Ale ja jeszcze nie mam terminu, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to będzę po Tobie, bo ja mam termin z usg 18Listopad a z miesiączki 24 listopad, tak że obstawiam że po 10 dostanę termin. Ostatnie cięcie miałam w 39tc. A Tobie jaki tydzień przypada na cięcie?
Generalnie mi z miesiaczki termin wypada na 12.11. Dlatego mam wrażenie ze ten termin to mi tak na styk wyznaczył i coś czuję że urodze wcześniej (mój za mną chodzi i żartuje ze mam tak kombinować zeby nie urodził sie skorpion 🤣)
Ale moj lekarz mowi ze po to teraz bedziemy sie widywać co tydzień że jak będą przesłanki żeby wcześniej to mnie przyjmie wcześniej i tyle... Generalnie jak mi w ubiegłym tygodniu powiedział ze jeszcze tak dwa tygodnie i potem to już w każdej chwili mogę zacząć rodzić bo już się traktuje ze dziecko w terminie urodzone. I że to młody zdecyduje kiedy będzie gotowy. Generalnie mam wrazenie ze moj lekarz to by mi chcial zrobic cesarke jak sie akcja porodowa zacznie (ze tak lepiej dla mnie i dla dziecka).

Do góry