reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

dobrze, ze chłop chce :)
mój też chce i ja chcę.... potrzyma za rękę, plecy pomasuje, huknie w łeb położną, jak mnie będzie wkurwiała ;D
to też moja pierwsza ciąża i bardzo się boję, ale to, ze mąż bedzie przy mnie dodaje mi jakoś otuchy... choć mój chłop, to spokojna dusza, ale wiem, ze to ktoś kto mnie kocha i nie da mi zrobić krzywdy (w sensie moralnym, bo chyba inaczej krzywdzić mnie tam nie będą aj hołp :))...

reklama
Buterfly,
Chyba żartujesz! Przecież to zamach na Twoją wolność i godność osobistą. Mowy nie ma o takich praktykach. Teraz nawet muszą zapytac się o lewatywę i golenie.
Obłęd! Może to jakieś plotki??

Efunia,
Z obstawą zawsze lepiej, a z mężem najlepiej. Bedzie łatwiej i przyjemniej. A jak się rozczuli!!!
Macie może dziewczynke w brzuszku?

nie wiem małgosiu co tam siedzi :)
w czerwcu mówił, ze nie widzi dokładnie ale wygląda na chłopca, a teraz z kolei, ze też nie widzi, ale może być dziewczynka :)
może dwa tam siedzą i raz jedno raz drugie dupke wypina do pana doktora i mamuśki :)

Dziewczyny, orientujecie sie jak wygladaja w Waszych szpitalach sale porodowe, tzn. czy sa jedno czy wieloosobowe (2- 3-?)
Wiem, ze w klinice, w ktorej mam rodzic, mimo iz decydujemy sie na porod rodzinny, mozemy takiego nie miec, bo jest tylko jedna sala do takich porodow i moze byc zajeta..

W Wawie na Zelaznej jest bodajze 5 sal jednoosobowych do porodow rodzinnych i jedna sala dwuosobowa w ktorej teoretycznie tez moze sie odbyc porod rodzinny (za parawanem) o ile zgodzi sie druga rodzaca (o ile jest) Ta dwuosobowa sala jest bezplatna. Ale w innych szpitalach na pewno jest inaczej i trzeba po prostu sie zorientowac

Motylku, Ty zartujesz z tym przywiązywaniem???
jakoś mi się w to wierzyć nie chce... o chyba, że jest jakaś porodówka wydzielona na psychiatrycznym... to rozumiem... ale na takiej zwykłej???
;)

Teddy pisze:
Motylku, Ty zartujesz z tym przywiązywaniem???
jakoś mi się w to wierzyć nie chce... o chyba, że jest jakaś porodówka wydzielona na psychiatrycznym... to rozumiem... ale na takiej zwykłej???
;)
Ja słyszałam, że w niektórych szpitalach faktycznie przywiązują i słabo pytają o różne rzeczy - tzn. pytaja tak, że nie kobiety boją się powiedzieć, że sie nie zgadzają. Dlatego jakw ybierałam szpital to kierowałam się stroną rodzić po ludzku. W końcu skądś wzięły się wielkie plakaty z tekstami - mas zprawo decydować... dały mi do myślenia, gdyby w kżdym szpitalu przestrzegali normalnych zasad to tych plakatów nie musieliby wywieszać...

Ja słyszałam, że w niektórych szpitalach faktycznie przywiązują i słabo pytają o różne rzeczy - tzn. pytaja tak, że nie kobiety boją się powiedzieć, że sie nie zgadzają. Dlatego jakw ybierałam szpital to kierowałam się stroną rodzić po ludzku. W końcu skądś wzięły się wielkie plakaty z tekstami - mas zprawo decydować... dały mi do myślenia, gdyby w kżdym szpitalu przestrzegali normalnych zasad to tych plakatów nie musieliby wywieszać...
Pewna pani ode mnie z pracy (urodzila 3 dzieci) jest przekonana ze porod musi byc okropny i juz. Jej sie nie daje przekonac do porodow rodzinnych bo za jej czasow bylo tak fatalnie ze nawet rodzace nie wytrzymywaly a co dopiero faceci. Pewnie stare nawyki zostaly w niejednym szpitalu a ludzie sa rozni (w tym personel szpitalny). I tak mozemy sie uwazac za szczesciary ze akcja "rodzic po ludzku" zrobila juz tyle roboty i jest lepiej

reklama
no wlasnie, magdusiek
ja tez wybieralam kierujac sie radami fundacji...
mam szpital pod bokiem a w nim nowiutko wyremontowany oddział, ale ma tak fatalną opinię ten szpital, ze wybrałam ten w którym sama się rodziłam :) mimo że wyremontowane ma tylko łazienki, ale dostał 3 gwiazdki i 3 serduszka i wiele dobrego o nim słyszę...
ale i tak się boję nieżyczliwości... taka już jestem...

Do góry