reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród....już.... tuż ......tuż...

Mam dla was ciekawa historyjke, moja szefowa urodzila w srode - rodzila naturalnie, bez zniecuzlenie. I z tego co mowi to nie poleca, ona jak juz miala dosc i chciala znieczulenie to bylo zapozno, bo bule miala co minute no i nie dalo rady dac jej zastrzyk. Teraz mowi jak bedzie rodzic jeszcze raz to napewno znieczulenie.
Dziewczyny mowie wam jak mi opowiadla swoj porod to ja sie poplakalam.

reklama
dziwne, znieczulenie dają nawet jak są tak częste skurcze, nie podają gdy jest już 7cm, bo to późno. Zanim zacznie działać to dziecko może już być na świecie ;) Anja26 dobrze będzie!!!

Syla, oni jej nie dali dlatego ze miala juz skurcze co minute, zeby dostac to znieczulenie w kregosup to musisz sie nie ruszac przec 2 miutki, no a ona poprostu nei dala rady wysiedziec spokojnie 2 minutek, takie miala bule. No ja wiem ze bedzie dobrze, ja chce cnieczulenie nawet sie nad tym juz nie zastanawiam.

Tak ja tez tylko z znieczuleniem, choc wczoraj lekarz mi mowil ze duzo kobiet podczas boli rezygnuje z tego wiec i u mnie bedzie czekal na moja decyzje az do samego konca.
Wczoraj opowiedzial mi jak odbieral porod pewnej dziewczynie . Moiwl do niej "przyj juz jest glowka " i tak jej powtarzal kilka razy. dla niej była to chyba wiecznosc bo odpowiedziala mu tak"Panie doktorze prosze zmienic plyte" h hi hi hi
Oczywiscie z bolu juz biedulka tak mowila ale swiadomoa byla tego bo po calym poordzie przeprosiła lekarza.
Ja chyab bede krzyczec by mnie mocno nie rozcinali ;D

A ja się dopiero teraz powaznie zastanawiam nad znieczuleniem. Wcześniej nie brałam takiej ewentualności pod uwagę. Teraz się zastanawiam ... ciekwae ile to u nas kosztuje.
Jeżeli chodzi o rozcinanie, to tak jak Ewcia chciałabym żeby mnie w ten sposób nie potraktowali :-) i napewno nie będe krzyczała, żeby mnie mocniej rozcięli :-) co to, to nie !

ja tez myslalam ze moze dam rade bez znieczulenia.  Ale wczoraj odwiedzilam moja dobra znajoma co jest lekarza i mi powiedziala ze bym nie byla glupia, po co sie siebie, dziecko i organizm meczyc.  Jak jej powiedziam o mojej szefowej to stwierdzila ze idiotka.  

reklama
co do znieczulenie to widomo sa za i przeciw. przeciw ze spowalnia akcje porodowa ( bo nic nie czuć) a wtedy to dopiero maluszek sie namęczy wychodząc na swiat. a za - wiadomo inny bol o ile jest. ja osobiscie nie chce, ale rozumiem ze ktoś może chciec. po porodzie bede dopiero wiedziec co i jak, ewentualnie przy drugim dziecku. mam kolezankę ( zreszta Amerykankę, gdzie jak widomo wszystko co ułatwia poród jest w modzie i dozwolone), urodziła 3 dzieci - 2 przy znieczuleniu, a trzecie fizjologicznie i powiedziala ze zupełnie inne przezycie , na plus dla fizjologicznego. a musze zaznaczyc ze jest straszny cykor jesli chodzi o bol.
dziewczyny jesli ma Wam to pomoc to bierzcie te znieczulenia :) u mnie zreszta nie robią wiec nawet sie zastanawiam. jestem natomiast bardzo na NIE cesarkom na życzenie.

Do góry