reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród już niedługo.........

Thea chyba jednak nie tak szybko, dziś przez cały dzień cisza i spokój :) Co prawda było kilka skórczów macicy ale były one bezbolesne a wiec nadal cisza i nadal wg mnie najszybciej to środa w przyszlym tygodniu bo do środy to ja mam plany ;D ;D

reklama
Dziewczyny chciałam się was zapytać czy wam też tak strasznie puchną ręce i nogi i macie takie wysokie cisnienie?Ręce i nogi puchły mi jak były takie wielkie upały,ale teraz jest zimno i sie dziwie ze tak mni wszystko puchnie.Wczoraj byłam u giny i cisnienie mialam 144/94.Moja teściowa mówi,że moge mieć zatrucie ciązowe.Do jutra będę sie obserwować i zapytam znajomej położnej co ona o tym myśli,narazie jestem spokojna bo coś wierzyc mi sie nie chce w to zatrucie,mysle ze to normalne ze sie tak puchnie przed porodem,no ale jestem ciekawa co wy o tym myslicie ;)

Pozdrawiam cieplutko :)

Natalko podwyższone ciśnienie w ciąży musisz zgłosić ginowi, poczytaj sobie na ten temat ale nie wpadaj narazie w panikę. Teściowa miała na pewno na myśli gestozę :p

http://*spam*/specjalista/ep,49,Nadciśnienie w ciąży

witam wrzesnioweczki zdazylam sie juz zadomowic u sierpnioweczek ale mam termin na jutro a mojemu szkrabowi sie chyba nie spieszy na swiat i jesli nic sie jutro nie wydarzy to zostane z wami:)))
porod i skurcze juz mi sie snia te czekanie jest najgorsze juz chcialabym miec swojego synka na rekach:)
pozdrawiam

Kamcia nic mi nie mow o czekaniu... kazdy skurcz kazde uklucie nawet kazde pojscie do lazienki i szukanie sladu czopu :p czekam na jakis cynk ze to juz i sobie czekam i czekam;

Dzięki Ci mycha12.To co przeczytalam przeraziło mnie!!Byłam u ginki 29.08 i wlasnie to ona mierzyla mi cisnienie,za pierwszym razem wyszlo 144/94 a drugie po paru minutach wyszło 133/83 wiem ze to nie jest normalne takie moje cisnienie bo ja zawsze mialam niskie.Ale wczoraj tez mierzylam cisnienie i wyszlo ok.Tylko tez niewiem jak czesto powinnam mierzyc.Noi mam okropny obrzek stóp tak ze kostek nie widac noi rąk,a ja jestem szczupłą osobą napewno nie otyłą.Wiec zmartwilam sie to co teraz przeczytałam.Niewiem takze co to jest rzucawka?Troche sie boje,bo chcialam poradzic sie mojej znajomej poloznej,ale dzis nie mam takiej mozliwosci :(.Niewiem co robić :( :( :( :(

Dzikuska mnie pani gino tak nastawiła na ten tydzien że tez za każdym razem w toalecie przyglądam się czy są oznaki śluzu,a tymczasem nic.Tylko czuję jak głowka wchodzi w kanał rodny i rozpiera.Zaczełam już chodzic jak kaczka.Jak idę się podmyc wieczorami to sprawdzam czy szyjka bardziej mi się rozchyliła,ale za dużego postępu nie zrobiła.Myślę że tydzień jednak przetrzymam i to następny też.Chyba że zaczne rodzic z nerwów na męża.

Natalka może to wyższe ciśnienie miałaś mierzone odrazu po wejściu do gabinetu,a wcześniej szłas szybko.Wtedy byłoby podniesione.Mnie cały czas puchną ręce niezależnie od pogody.Ostatnio zaczeły tez stopy,ale będąc w domu staram się je trzymac na wysokości pasa jak siędze.Cisnienie mierz sobie po odpoczynku.Zawsze jak szybko idziesz lub robisz co s gwałtownie to będzie wyzsze.

co do cisnienia; cale zycie mialam niskie 80/60 i jako gratis migrene mialam :) a teraz w ciazy mam 120;80 wiec idealne; pewnie kazda z nas ma wyzsze w czasie ciazy; oczywiscie nalezy je kontrolowac i lepiej byc opieka lekarza jesli cos jest nie tak;

reklama
oj dzikuska ja codziennie nie szukam czopka bo bym zwariowala a sikam co 3 godz hii
bylam dzis w szpitalu i doktor powiedziala ze w kazdej chwili maly moze wyjsc...
wstepnie poprosilam o termin wywolania na 7 mojego chlopaka urodziny ale doktor powiedziala ze bedzie wczesniej:)
juz sie nie moge doczekac
moze nwet ty szybciej odemnie urodzisz:)
chociaz po tej wizycie teraz zauwazyłam lekko rozowy sluz moze to jakis znak...? albo mam bzika hii
pozdrowionka

Do góry