reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

porady wyprawkowe

tak ten thule ma takie okienko. pokazywał nam w sklepie.
No i mamy plan jeszcze pojechać do innego sklepu i nie mówiąc nic o tym wózku poprosić o zaprezentowanie jakichs 4,,5 top i sobie po posprawdzamy. I zobaczymy czy będzie w nich thule a jak nie to zapytamy co majądo niego ze go nie pokazali :D
Powiem tak, oglądając teraz ten thule to spacerówka wydaje się mała i taka "delikatna", mniej wygodna. Jest wiele wózków innych, też tańszych i dobrych, które mają spacerówkę taka konkretną, większą , szerszą , że dziecko i 3 lata w niej jeździ. Musisz pomyśleć na czymś Ci najbardziej zależy, bo jak kupisz wózek za 5 tys to już tak łatwo go niestety za tą cenę nie sprzedasz 🙂
I oczywiście zrobisz jak zechcesz, ja tylko pisze co ja uważam, bo chciałam wstawić tu zdj wózka jakie my mamy, i koszt tego wózka był niecałe 2 tys. Bebetto Vulcano ( ogólnie wózki z Bebetto są dobre ). Ale co mi się podoba w tym wózki, że stelaż jest stabilny i spacerówka też jest większa, szersza, można całkowicie na płasko dziecko w niej położyć i mechanizm oparcia jest ręczny na "szyny". Najgorsza jest regulacja na pasek, bardzo łatwo można go urwać, szczególnie jak dziecko już większe.Podoba mi się też to, że przednie mniejsze koła można blokować ręcznie przy kołach aby je zablokowac by się nie obracały.

Załączniki

• Bebetto-Vulcano-CZA-01.jpg
    Bebetto-Vulcano-CZA-01.jpg
    215,4 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Bebetto Vulcano. Ogólnie wózki z Bebetto są dobre a nie są drogie. Ja kupowałam model w 2020 roku, więc teraz one może trochę inaczej wyglądają. Wstawiłam wyżej zdj 🙂
[/QUOTE

B
Bebetto Vulcano. Ogólnie wózki z Bebetto są dobre a nie są drogie. Ja kupowałam model w 2020 roku, więc teraz one może trochę inaczej wyglądają. Wstawiłam wyżej zdj 🙂

Dzięki🙂

Powiem tak, oglądając teraz ten thule to spacerówka wydaje się mała i taka "delikatna", mniej wygodna. Jest wiele wózków innych, też tańszych i dobrych, które mają spacerówkę taka konkretną, większą , szerszą , że dziecko i 3 lata w niej jeździ. Musisz pomyśleć na czymś Ci najbardziej zależy, bo jak kupisz wózek za 5 tys to już tak łatwo go niestety za tą cenę nie sprzedasz 🙂
I oczywiście zrobisz jak zechcesz, ja tylko pisze co ja uważam, bo chciałam wstawić tu zdj wózka jakie my mamy, i koszt tego wózka był niecałe 2 tys. Bebetto Vulcano ( ogólnie wózki z Bebetto są dobre ). Ale co mi się podoba w tym wózki, że stelaż jest stabilny i spacerówka też jest większa, szersza, można całkowicie na płasko dziecko w niej położyć i mechanizm oparcia jest ręczny na "szyny". Najgorsza jest regulacja na pasek, bardzo łatwo można go urwać, szczególnie jak dziecko już większe.Podoba mi się też to, że przednie mniejsze koła można blokować ręcznie przy kołach aby je zablokowac by się nie obracały.

Sprawdziłam i spacerówka jest mniejsza niż w THULE - więc nooo wizualnie to sobie można oceniać.
I chętnie poznam wózek, o którym mówisz bo ja takiego nie znalazłam :D

I ja się na to thule nie upieram bo tak jak napisałaś - oparcie na pasek, prawdopodobny brak blokady przednich kół samodzielnie to są ogromne minusy (choć rozumiem, że może przy bieganiu okej), ale jak się szuka konkretów to zwykle rzadko się znajdzie wszystko co się chce

Ostatnia edycja:
1 pani na piątkę dzieci czyli 3 panie na grupę. Mają też wózek, ta taka przyczepkę kilkuosobowa, ale on jest jeden na 3 grupy, a wychodzą prawie codziennie całym zlobkiem. Grupy mieszane wiekowo, więc dają radę, bo zazwyczaj każda opiekunka ma jeden wózek/przyczepkę, a reszta to dzieci chodzące przy wężu ;)

Napisałaś, że każde dziecko niechodzące musi mieć swój wózek w żłobku - jest to dla mnie dość dziwna zasada, bo mając już dwójkę dzieci po żłobku i trzecie co prawda raczej bez żłobka, ale obserwując dzieci ze żłobka w okolicy - wydaje mi się to bez sensu. U nas dzieci jest raczej mało ok. 15, na to są 4 Panie i mają dwa takie wózki po 6 osób, ale zwykle korzystają z jednego bo pozostałe dzieci chodzą dobrze (żłobek nie przyjmuje dzieci powyżej 18 miesiąca, grupa jest mieszana 1.5-3 latka)

W ogóle miałabym dziwne obawy, żeby ktoś używał naszego wózka w żłobku :D

słabe ma ogólnie opinie na ceneo i bobo wózki :(
a rozkładanie na płasko to już chyba większość spacerówek ma?

Jeszcze dodam, że ciężko jest oceniać wózki jak miałaś jeden. Nie widzisz wielu niuansów. Ja mam super wózek, ale spacerówka jest mała, w mojej opinii ciasna jak na to spanko, szczególnie jak teraz doszedł śpiworek.

Wątpię aby bebetto przeszedł taki test jak thule czyli zrzucenia ze schodów z obciążeniem 😅 bo to nie wygląd na zdjęciu w necie ma znaczenie

Mam taki 2w1. Elegancko się prowadzi, no super wózek ogólnie tylko mój syn ma 15 miesięcy i nie mieści się już w spacerówkę a miałam zamiar Go w niej wozić, więc szukam lekkiej sprawnej spacerówki bo tutaj jak weźmiesz podnóżek na dół to nie można już zasłonką osłonić 🙃

Dlatego HELP GIRL'S - liczę na Waszą pomoc :)

Żeby się składał i do bagażnika C5 Citroena wchodził :D

Mam taki 2w1. Elegancko się prowadzi, no super wózek ogólnie tylko mój syn ma 15 miesięcy i nie mieści się już w spacerówkę a miałam zamiar Go w niej wozić, więc szukam lekkiej sprawnej spacerówki bo tutaj jak weźmiesz podnóżek na dół to nie można już zasłonką osłonić 🙃

Dlatego HELP GIRL'S - liczę na Waszą pomoc :)

Ja lekką chyba kupie cybexa carbon ale to wszystko jest w mojej głowie. Jest mała ale tu będzie mi zależało żeby była lekka i na nic innego nie patrzę

W sumie zaczynam zazdrościć ludziom, którzy nie mają porównania 😅

reklama
Do góry