aldonta
Fanka BB :)
dziewczyny może któraś pomoże...mam taką akcje..
Poszłam w piątek do zusu i złożyłam wniosek o te dodatkowe dwa tygodnie urlopu macierzyńskiego, dostałam i mam urlop przedłużony do 4.11..ale !
...ale pojawia sie problem z urlopem wychowawczym, poniewaz moj poprzedni pracodawca zwinął interes w trakcie mojego macierzyńskiego, a aby urlop wychowawczy dostać należy go miec podpisany przez pracodawce. W mopsie mamy przyznany zasiłek rodzinny, także teoretycznie wychowawczy też miałabym płatny. Dzwoniłam tam i pytam co z moim zasiłkiem? A kobieta mi, że przykra sytuacja, ale generalnie zostałam na lodzie! Pytam się jej, czy ja jako osoba, która pracowała przez 6 lat i miała odprowadzane składki nie mam żadnych szans na ten zasiłek i czy ewentualnie mam przyniesc zaświadczenie z zusu o składkach, a ona mi że niestety mam lipę, bo nic sie w tej sytuacji nie da zrobić...czyli generalnie według tej ich biurokracji nie należy mi się, bo pracodawca przekazał mi świadectwo pracy, zwiną interes i finito...
czy jest jakas możliwośc aby temu zaradzić, kto się zna??
idz z tym do zus i tam zapytaj, 12 lat temu tak mialam i wych. Wyplacal mi zus , niestety nie pamietam juz jak to dokladnie bylo