afi w jakimś wywiadzie Minister Zdrowia się na ten temat wypowiadała, ze czasowo znieśli ten wymóg ( nie wiem tylko na jaki czas) - oglądałam to więc pamiętam, natomiast co do 2 dni opieki to nie ma żadnych terminów, można wziąć dzień wczesniej
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
no i się wkurzyłam, byliśmy złożyć wniosek o becikowe, dokumenty niby ok, o zaświadczenie od lekarza nic nie powiedziała, więc chyba nie musi być od 10 t.c.
jednak wniosku nam nie przyjęła bo:
my z mojm M mieszkamy tu razem, w dowadach mamy ten sam adres zameldowania, oprócz tego mój M ma tu swoją ziemę itd.
jednak jakiś czas temu zameldował się w poznaniu u matki, aby wykupić jej mieszkanie, dowodu jednak tam nie odebrał.
więc nie mogli tu przyjąć wniosku, bo mój M nie ma z poznania oświadczenia, że nie pobieraliśmy w poznaniu swiadczeń.
no i teraz musiamy do poznania jechać, pobrać tam takie oświadczenie i z powrotem tu.
tylko problem, bo mój M nie ma dowodu , że mieszka w poznaniu...
aj...
tylko na damo dziś małego ciągałam po urzędzie
my z mojm M mieszkamy tu razem, w dowadach mamy ten sam adres zameldowania, oprócz tego mój M ma tu swoją ziemę itd.
jednak jakiś czas temu zameldował się w poznaniu u matki, aby wykupić jej mieszkanie, dowodu jednak tam nie odebrał.
więc nie mogli tu przyjąć wniosku, bo mój M nie ma z poznania oświadczenia, że nie pobieraliśmy w poznaniu swiadczeń.
no i teraz musiamy do poznania jechać, pobrać tam takie oświadczenie i z powrotem tu.
aj...
Nicole1603
Fanka BB :)
Czyli rejestrować się dopiero po skończonym macierzyńskim. A co z ubezpieczeniem?jeśli jesteś na macierzyńskim to nie możesz się zarejestrować jako bezrobotna, bo masz dochód w postaci zasiłku
estragon
mamusia synusia:P
tak na Stachowiczaestragon ja miałam zaswiadczenie, tam wpisane 3 wizyty, a ta pierwsza była bodajze w 16tyg, skladalas na Stachowicza?
estragon
mamusia synusia:P
no i się wkurzyłam, byliśmy złożyć wniosek o becikowe, dokumenty niby ok, o zaświadczenie od lekarza nic nie powiedziała, więc chyba nie musi być od 10 t.c.
aj...
"co kraj, to obyczaj" widzisz ja jestem zameldowana w Krak, mój u swoich rodziców na wiosce i nie musiał żadnego zaświaczenia załatwiac, podpisał tylko taki świstek, że nie pobierał tego becikowego u siebie i tyle wystarczyło.
madziamadzia
Fanka BB :)
Ja tak samo, mimo, że z mężem jesteśmy zameldowani pod tym samym adresemJa też pisałam oświadczenie, ze nie pobierałam becikowego w innej gminie. Nawet gdzieś w necie ściągnęłam wzór takiego pisma i to wystarczyło.
ja tezmiałam takie oświadczenie z netu, a baba do mnie, że musi być z pieczątką z tej innej gminy, w której małż jest zameldowany.Ja też pisałam oświadczenie, ze nie pobierałam becikowego w innej gminie. Nawet gdzieś w necie ściągnęłam wzór takiego pisma i to wystarczyło.
nie interesowało jej, że ma tu swoją działką własnościową.
więc teraz będzie trzeba jechać do poznania po takie pismo i z powrotem, ciekawe co następnym razem wymyślę, jak pójdę
N
nataliak
Gość
aga u mnie tez nie wystarczylo oswiadczenie tylko musialam zalatwiac zaswiadczenie a wlasciwie to dalej zalatwiam bo jedno juz mi rodzice odebrali i przywiezli ale okazalo sie ze urzad zrobil na nim blad w nazwisku dziecka.
uwazajcie tez na kwestie dowodu. moj malz zmienil zameldowanie i nie zdazyl wyrobic nowego dowodu jak chcielismy leniuszka rejestrowac w usc. wymagali potwierdzenia ze zlozyl podanie o nowy dowod oraz potwierdzenia zameldowania pod nowym adresem.
uwazajcie tez na kwestie dowodu. moj malz zmienil zameldowanie i nie zdazyl wyrobic nowego dowodu jak chcielismy leniuszka rejestrowac w usc. wymagali potwierdzenia ze zlozyl podanie o nowy dowod oraz potwierdzenia zameldowania pod nowym adresem.
reklama
to ja specjalnie się przemeldowałam tu na stałę, zeby właśnie problemów nie było, a zupełnie zapomnieliśmy, że mój się wymeldował. no nic, trudno, będzie trzeba załatwiać, potem pewnie z miesiąc będę i tak za kasą czekała
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: