reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nie musi być. Ale u nas w urzedzie kazali jeszcze dać nr. pesel małego. A na to w Wawie czeka się miesiąc. Dobrze, że te pieniadze nie są nam niezbedne...

reklama
u mnie pesel nie jest potrzebny, wystarczy akt urodzenia. a kasa by sie juz przydała

u mnie pesel nie jest potrzebny, wystarczy akt urodzenia. a kasa by sie juz przydała

u mnie wymagali zaświadczenia:-( za które wybuliłam 50zł:wściekła/y:
pesel nie był konieczny...a też miesiąc się na niego czeka

a mam pytanie, dotyczy to mojej kumpeli, jakoś równo z końcem macierzyńskiego kończyła jej sie umowa o pracę..
czy szef może nieprzedłużyć umowy?
koleżanka chciałaby na wychowawczy pójść, więc jako tako by nie pracowała.
orentujecie się może co i jak?

tak też myślałyśmy :-(
dzięki
ale w takim razie, jeśli pracowała w tej firmie ponad rok, to przysługuje jej teraz zasiłek dla bezrobotnych?

tak też myślałyśmy :-(
dzięki
ale w takim razie, jeśli pracowała w tej firmie ponad rok, to przysługuje jej teraz zasiłek dla bezrobotnych?

Zasiłek jak najbardziej przysługuje. Żałuję, że nie mieszkam w Szwecji czy Norwegii...tam matki to mają raj...

dotarła do mnie kasa z ZUS za maj , oczywiście mniej niz bym dostala pracując, nie dość ze to marne grosze to jeszcze mniej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Mam do Was ogromną prośbę, niech któraś z obecnych już mam tak w punktach i skrócie chociaż powie mi kiedy i co muszę pozałatwiać w urzędach...Co do aktu urodzenia to już wiem, ale co dalej...co na przykład z ubezpieczeniem dziecka?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry