- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A mi odmówili prawa do zasiłku :/ Ksiegowy pomylił się o parę zł na ich niekorzyść a oni zamiast wysłać zawiadomienie, że jest jakaś niedopłata to pozbawili mnie zasiłku Ale odwołałam się i wpałaciłam tę nierówność i teraz czekam co łaskawy Zus w mojej sprawie uczyni. Jak mnie oleje to kaplica. Bo dopiero w maju wróci mi prawo do zasiłku
wiolan
PODWÓJNA MAMA
A ja z zaskoczeniem stwierdziłam wczoraj wpłatę na moje konto kaski z ZUS... co prawda z tygodniowym opóźnieniem, ale to pewnie wynika z tego, że kasę wypłacił mi ZUS OPOLE a przetwarza to ZUS w Brzegu... i pewnie dlatego takie opóźnienie... mam nadzieję, że tak zostanie im do końca, że max tydzień się będą spóźniać.. to jeszcze do przeżycia....
najgorsze, że mój mąż już rozdysponował mi moją kasę... a ja miałam inne plany.... szok... ale mu wytłumaczyłam (w porywach delikatnie) że kasa jest na moje "waciki" i koniec.....niby mogę sobie kupować z naszego wspólnego konta co chcę, ale potem on siada do netu wchodzi do banku i się ciągle pyta : a co to znowu za kwota?? i dlaczego tak dużo?? i czy to mi naprawdę potrzebne...... ech Ci faceci...
najgorsze, że mój mąż już rozdysponował mi moją kasę... a ja miałam inne plany.... szok... ale mu wytłumaczyłam (w porywach delikatnie) że kasa jest na moje "waciki" i koniec.....niby mogę sobie kupować z naszego wspólnego konta co chcę, ale potem on siada do netu wchodzi do banku i się ciągle pyta : a co to znowu za kwota?? i dlaczego tak dużo?? i czy to mi naprawdę potrzebne...... ech Ci faceci...
Mi wypłaca zakład pracy a potem rozliczają się jakoś z ZUSem. Tak mi w pracy powiedzieli.
dokladnie tak jest, jesli pracodawca zatrudnia powyzej 20 osob, ja takiego "szczęscia" nie mam i na wyplate czekalam 3,5 miesiaca
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: