reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U mnie to jak narazie regularnie wyplata jest co miesiąc, bo to pracodaca wypłaca, a później ściąga z ZUSu;-)

reklama
różnie, to zależy od zusu, mi tłumaczyli, że mają 30 dni od wpłynięcia ostatniego zwolnienia.

A mi odmówili prawa do zasiłku :/ Ksiegowy pomylił się o parę zł na ich niekorzyść a oni zamiast wysłać zawiadomienie, że jest jakaś niedopłata to pozbawili mnie zasiłku :( Ale odwołałam się i wpałaciłam tę nierówność i teraz czekam co łaskawy Zus w mojej sprawie uczyni. Jak mnie oleje to kaplica. Bo dopiero w maju wróci mi prawo do zasiłku :(

A ja z zaskoczeniem stwierdziłam wczoraj wpłatę na moje konto kaski z ZUS... co prawda z tygodniowym opóźnieniem, ale to pewnie wynika z tego, że kasę wypłacił mi ZUS OPOLE a przetwarza to ZUS w Brzegu... i pewnie dlatego takie opóźnienie... mam nadzieję, że tak zostanie im do końca, że max tydzień się będą spóźniać.. to jeszcze do przeżycia....
najgorsze, że mój mąż już rozdysponował mi moją kasę... a ja miałam inne plany.... szok... ale mu wytłumaczyłam (w porywach delikatnie) że kasa jest na moje "waciki" i koniec.....niby mogę sobie kupować z naszego wspólnego konta co chcę, ale potem on siada do netu wchodzi do banku i się ciągle pyta : a co to znowu za kwota?? i dlaczego tak dużo?? i czy to mi naprawdę potrzebne...... ech Ci faceci...

dostałam odp na moje pismo z ZUS, poskutkowało :tak:, dziś otrzymalam przelew za zwolnienie 22.02-17.03

a co za pismo im wysłałaś? straszyłaś czymś?/kimś? :-)
i bardzo dobrze,że poskutkowało, bo ile można czekać za wynagrodzeniem

napisałam ze od listopada przysługuje mi zasiłek a jeszcze nic nie otrzymałam i zażądałam wyjaśnień, dlaczego pozostawiają mnie bez środków do życia,jak widać poskutkowało :tak:

reklama
no i bardzo dobrze, tak trzeba robić :-)
a odpisali Ci coś, czy tylko pieniądze przelali??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry