reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aga a czy wcześniej miałaś jakieś L4( przed 26.10)?tak, 33 dni płaci pracodawca, poźniej ZUS

aby obliczyć kwotę jaka powinna zostać zapłacona za zwoln.lek.:
od kwoty brutto z wynagrodzenia za pracę z ostatniego m-ca przed zwoln.lek. (czyli jeśli np. zwoln. zaczyna się w XI'09r., to podstawę zaczynasz obliczać od X'09r.) odjąć składki potrącone na ubezp.społ. (i tak kolejno z 12 m-cy poprzedzających moment zwoln.lek.-> np. X'09r. - XI'08r.)
potem sumujesz,
dzielisz przez 12,
następnie dzielisz przez 30
i otrzymaną kwotę mnożysz przez ilość dni zwolnienia.

tak wcześniej byłam we wrześniu 2 tygodnie na wolnieniu, potem ze 3 pracowałam i potem już ciagłość
a to co napisałaś :szok: trochę skomplikowane :baffled: tym bardziej, że ja miałam aneks do umowy z podniesioną pensją od września,

reklama
aga czyli te 2 tygodnie (14dni) wlicza się w 33 dni od pracodawcy

no dość to skomplikowane, ja sobie darowałam obliczenie czy mi się zgadza ( mniej wiecej tak)

aga czyli te 2 tygodnie (14dni) wlicza się w 33 dni od pracodawcy

no dość to skomplikowane, ja sobie darowałam obliczenie czy mi się zgadza ( mniej wiecej tak)

coś tam mogę obliczyć jeżeli pierwsze dostałam wtedy jeszcze listonosz przyniósł i tam na kartce jest napisane
zwolnienie chorobowe26.10-22.11, więc w sumie od tego mogłabym sobie liczyć miesiące.
małż się śmieje, ze będę musiała potem im oddawać jeśli pomyłka jest

mi_mi
urlop tacierzynski =ojcowski ( od 2010)

natomiast pisałaś o macierzyńskim, który może wziąć ojciec po 8 tyg wykorzystania przez matkę( nie mogą przebywać jednocześnie)

Aga a te 4 wypłaty dostałaś takiej samej wysokości?jakie długie masz zwolnienia?
Może Ci już marcowe wypłacili?
Najlepiej sobie może faktycznie zadzwoń, żeby potem się nie okazało że się pomylili i musisz zwracać bo z nimi to wszystko możliwe:baffled:

Aga a te 4 wypłaty dostałaś takiej samej wysokości?jakie długie masz zwolnienia?
Może Ci już marcowe wypłacili?
Najlepiej sobie może faktycznie zadzwoń, żeby potem się nie okazało że się pomylili i musisz zwracać bo z nimi to wszystko możliwe:baffled:

te, które dostałam wczoraj było tej samej wysokości jak pierwsze, które dostałam.
drugie jakie dostałam było o około 800 zł mniej, niż powinno, a 3 było połączone z 4 ale jak podzieliłam na 2 to wyszło trochę więcej, niż moja miesięczna pensja.
a zwolnienia mam różne, czasem 28 dni, czasem 14 , czasem 21 różenie, ,bo mam wystawiane od wizyty do wizyty

reklama
pewnie, że kociołek, a czego innego można by było spodziewać się po Zusie? :-(
zadzwonić mogę conajwyżej w poniedziałek, ale też tak podejrewam, że mi już wypłacili za marzec- chociaż mam zwolnienie do 11go a potem kolejne dojdzie..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry