reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aga a czy wcześniej miałaś jakieś L4( przed 26.10)?tak, 33 dni płaci pracodawca, poźniej ZUS

aby obliczyć kwotę jaka powinna zostać zapłacona za zwoln.lek.:
od kwoty brutto z wynagrodzenia za pracę z ostatniego m-ca przed zwoln.lek. (czyli jeśli np. zwoln. zaczyna się w XI'09r., to podstawę zaczynasz obliczać od X'09r.) odjąć składki potrącone na ubezp.społ. (i tak kolejno z 12 m-cy poprzedzających moment zwoln.lek.-> np. X'09r. - XI'08r.)
potem sumujesz,
dzielisz przez 12,
następnie dzielisz przez 30
i otrzymaną kwotę mnożysz przez ilość dni zwolnienia.

tak wcześniej byłam we wrześniu 2 tygodnie na wolnieniu, potem ze 3 pracowałam i potem już ciagłość
a to co napisałaś :szok: trochę skomplikowane :baffled: tym bardziej, że ja miałam aneks do umowy z podniesioną pensją od września,

reklama
aga czyli te 2 tygodnie (14dni) wlicza się w 33 dni od pracodawcy

no dość to skomplikowane, ja sobie darowałam obliczenie czy mi się zgadza ( mniej wiecej tak)

aga czyli te 2 tygodnie (14dni) wlicza się w 33 dni od pracodawcy

no dość to skomplikowane, ja sobie darowałam obliczenie czy mi się zgadza ( mniej wiecej tak)

coś tam mogę obliczyć jeżeli pierwsze dostałam wtedy jeszcze listonosz przyniósł i tam na kartce jest napisane
zwolnienie chorobowe26.10-22.11, więc w sumie od tego mogłabym sobie liczyć miesiące.
małż się śmieje, ze będę musiała potem im oddawać jeśli pomyłka jest

mi_mi
urlop tacierzynski =ojcowski ( od 2010)

natomiast pisałaś o macierzyńskim, który może wziąć ojciec po 8 tyg wykorzystania przez matkę( nie mogą przebywać jednocześnie)

Aga a te 4 wypłaty dostałaś takiej samej wysokości?jakie długie masz zwolnienia?
Może Ci już marcowe wypłacili?
Najlepiej sobie może faktycznie zadzwoń, żeby potem się nie okazało że się pomylili i musisz zwracać bo z nimi to wszystko możliwe:baffled:

Aga a te 4 wypłaty dostałaś takiej samej wysokości?jakie długie masz zwolnienia?
Może Ci już marcowe wypłacili?
Najlepiej sobie może faktycznie zadzwoń, żeby potem się nie okazało że się pomylili i musisz zwracać bo z nimi to wszystko możliwe:baffled:

te, które dostałam wczoraj było tej samej wysokości jak pierwsze, które dostałam.
drugie jakie dostałam było o około 800 zł mniej, niż powinno, a 3 było połączone z 4 ale jak podzieliłam na 2 to wyszło trochę więcej, niż moja miesięczna pensja.
a zwolnienia mam różne, czasem 28 dni, czasem 14 , czasem 21 różenie, ,bo mam wystawiane od wizyty do wizyty

reklama
pewnie, że kociołek, a czego innego można by było spodziewać się po Zusie? :-(
zadzwonić mogę conajwyżej w poniedziałek, ale też tak podejrewam, że mi już wypłacili za marzec- chociaż mam zwolnienie do 11go a potem kolejne dojdzie..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry