- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
U mojego małża w pracy są brane pod uwagę tylko robocze czyli od poniedziałku do piątku. Jak pracuje w soboty ma dodatkową kasę równą 3xnormalna dniówka. Także wydaje mi się, że jeśli np. w pracy niedziele zawsze są wolne to te niedziele nie są wliczane w dniówki do wypłaty bo i z jakiej racji?
No właśnie ale w przypadku urlopu ojcowskiego to tam chyba liczą normalnie za 7 dni (łącznie z weekendem).
No właśnie ale w przypadku urlopu ojcowskiego to tam chyba liczą normalnie za 7 dni (łącznie z weekendem).
lenkaa*
Fanka BB :)
ale zwolnienia lekarskie np nie wyłączają się na okres wolny od pracy, bo pracownik pozostaje w stosunku pracy przez pełen miesiąc, więc moim zdaniem i tu będzie właśnie tak jak pisze krewetka - dzielone na 30 dni. Tylko że nie podstawy z umowy, a faktycznie zarobionych pieniędzy (oficjalnie), średnia z 12 miesięcy. Np jak ktoś ma 1500 na umowie, ale do tego dochodzi premia i jakieś dodatki albo nadgodziny i w sumie zarabia netto 2000, to właśnie te dwa tysiaki są brane pod uwagę a nie 1500 - czyli podstawa opodatkowania z ostatnich 12 miesięcy. Njaprościej obliczyć, to zebrać paski z 12 miesięcy, zsumować, podzielić na 12 i na 30 i będzie dniówka
Nicole1603
Fanka BB :)
A ja mam pytanie odnośnie nr PESEL. Lenki zaczyna się od 102522....teściowa zwróciła uwagę że skoro jest to data urodzenia to chyba powinno być 100522...Czy wy też tak macie czy u mnie się walnęli w urzędzie?
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: