reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady praktyczne ;-)

do chusty elastycznej stosuje się instrukcję jak wiązać chustę elastyczną. Można w sumie próbować zawiązać i tą drugą ( z połami rozłożonymi na dziecku), ale to mniejszy sens ma, bo cała idea chusty elastycznej polega na tym aby wkładać dziecko w gotową już chustę, a nie dociągać jej na dziecku.

reklama
Mam pytanko, mam chustę elastyczną od kilku dni, zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją na chustomanii, dopóki nie włożyłam małej wszystko wyglądało ok... Nie wiem jak mocno powinna być dociągnięta chusta zanim włożę dziecko i czy jak mała jest już włożona mam dociągać, bo to pasmo materiału naciągane na końcu wychodzi za luźno pod główką, a Majka bardzo odchyla główkę do tyłu, w związku z czym muszę chodzić podtrzymując ją, a chyba nie taka jest idea... No i bardzo trudno mi się wkładało Maję do środka przez "ramiona iksa, strasznie się bałam przekładać materiał przez jej nóżki, sama nie dałam rady, dopiero z pomocą męża się udało. Jak już w końcu sobie poradziłam to owszem mała była w pozycji żabki ale z mojej prawej strony kolanko miała niżej i wciąż jej zjeżdżało. Może zawiązałam za luźno... ale z drugiej strny miałam wrażenie że mała przylega do mnie zbyt ciasno... nie wiem jak się tego nauczyć. Niestety w Pile nie znalazłam żadnych chustowych mam ani instruktorów żeby poprosić o pomoc...

Dzisiaj spróbowałam raz jeszcze, niby włożyć udało się jakoś sprawniej ale po 15 minutach noszenia mała zaczęła kaszleć, nie wiem co robię nie tak :-(

a możesz wkleić zdjecie?? wtedy łatwiej będzie nam ocenić czy rzeczywiście coś robisz nie tak ;)

Witam!

Kupiłam chustę elastyczną Lennylamb w rozmiarze M długość 4,5 m (rozmiar wybrałam korzystając z kalkulatora na ich stronie) a tu chusta okazała się za krótka... Nie wiem czy to możliwe, ale brakuje mi duuużo do tego by ją związać. L jest już dla rozmiary ubrań 44, a ja noszę 38-40. Coś tu jest nie tak, czy ja jakaś niewymiarowa?

To moje zdjęcie z Leosiem w chuście elastycznej - chciałabym skonsultować czy wszystko jest ok i skorygować błędy. Mały zasnął po 10 minutach u chyba mu dobrze:

Dziękuję za ocenę.

Witam chustowe mamy! Doradźcie proszę i mnie. Jestem mamą 5-tygodniowej Hani i zdecydowałam się na chustę tkaną. I tu dylematy:
1. Ja 175cm, rozmiar 38, mąż 195cm, szczupłej budowy ciała - jakiej długości chustę powinnam kupić?
2. Doczytałam, że różni producenci mają różne szerokości chust - jaka szerokość wg Was jest optymalna i czy ma to duże znaczenie?
3. Czy kupować chustę 100% bawełny czy z domieszką, np. lnu, bambusa czy czegoś innego jeszcze? Jakie znaczenie mają te domieszki? Czy chusta z domieszką jest lepsza, a jeśli tak to pod jakim względem?

Z góry dzięki za pomoc, bo ja okropnie jestem zielona w tej kwestii :)
Pozdrawiam!

reklama
osobiście najbardziej cenię sobie chusty 100% bawełny, ale co człowiek to inne potrzeby :) jeżeli chodzi o długość - najlepiej 4,80 - wystarczy wam obojgu

Do góry