reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
jejku coś w tym jest co piszecie Makota i Lilla! Ja z 3miasta i też mam okropne problemy ze snem. Ostatnio nie spałam wcale! Mój gin zasugerował nawet odstawienie małej od cyca i leki, ale tak się przestraszyłam tego odstawienia, że potem spałam jak zabita ;) Zmęczenie i rozregulowanie rytmu dnia robią swoje...

Dla mnie poranki sa najgorsze. Z przymusu wstaje o 5.30 i wiem, ze max o 9 Adas zasnie na dluzej niz 5 min :D jak juz spi, mnie odechciewa sie spac. Robie sniadanie, myje sie i takie tam... Rano nie wiem co z nim robic. Na zabawy zbyt zamulony, tulenie go nudzi, ilez mozna cyca i tylko nosic, nosic l, nosic...

Zolka ma katar ktory jej do gardla spływa. Gruszka jest o kant dupy potluc. Próbuje jej coś ściągnąć, ale płacze niemiłosiernie. Cholera skąd dziecko katar złapało? Jutro będę musiała czegoś a'la frida szukać.

Lilla, frida moze sobie nie poradzić z katarem. Kup lepiej katarek - ten do odkurzacza. Zakrapiaj małej nosek sola fizjologiczna lub woda morska w sprayu (dotrze głębiej) i po tej czynności kładź ja na brzuch zeby katar wypłynął. Do tego polecam inhalacje i smarowanie maścią majerankowa pod noskiem.
U nas powoli katar mija.

A gdzie Wy kupujecie ten katarek? Bo moja mama pytala sie w trzech aptekach w Polsce o ten katarek to patrzyli na nia jak na ufo, w jednej dali jej zamiast katarka to sopelek twierdzac ze to jest to samo:D a sopelek to jest to samo co frida:D

Pola nie kupie katarka zagranicą. Charczy mi dziecko, ale ma apetyt i śpi dobrze. Myślę że ta frida lepsza od gruszki. Muszę dzisiaj do apteki zajść (oczywiście z młodą w taką pizdziawe) i zapytać o te masc majerankowa.

reklama
Mamo bobasa, najlepiej zamówić przez internet.

Lilla sa apteki internetowe w PL, ktore oferuja wysyłke kurierska za granice. Gdybys zamawiała wiecej rzeczy to wcale ne musiało by wyjsć drogo.

Do góry