Malgo, dziękuję za dobre słowo pocieszenia. Mam nadzieje, ze u nas się też wyjaśni. Też już staram się karmić jak najrzadziej cycem, ale w nocy tylko na nim jest. Niestety, delicol mało pomaga. Przynajmniej na razie. Wiem, że muszę całkowicie przejść na pepti bez mieszania. Makabra z tym wszystkim. Nie sądziłam, że po 2 miesiącach pojawią się jakieś alergię.
reklama
Nikos
Mama Kuby i Leny
U nas alergia pojawiła się w 4 tyg. Kurcze szkoda, że musisz zrezygnować z karmienia piersią.
Przypomniało mi się, że jak jeszcze karmisz nocą to ugotuj sobie ryżu i zjedz go. I tak kilka razy. Nie zaszkodzi a może pomóc.
Tak mi kiedyś lekarz polecił.
Przypomniało mi się, że jak jeszcze karmisz nocą to ugotuj sobie ryżu i zjedz go. I tak kilka razy. Nie zaszkodzi a może pomóc.
Tak mi kiedyś lekarz polecił.
Tonya
Zadowolona z życia :)
Asiacur powodzenia i walcz o badania u pediatry. Współczuję tych problemów. Już kolejna sierpniówka rezygnuje z karmienia piersią ze względu na alergię, ale się porobiło.
susumali
mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
asiacur powiedz ile kupek na dzien corcia robila jak bylo tak bardzo zle? TRZYMAM KCIUKI ZEBY BYLO CORAZ LEPIEJ!!!!
MALGO bardzo sie ciesze ze u Was sporo sie wyjasnilo i ze synek nie ma juz kolek i tak nie cierpi!
MALGO bardzo sie ciesze ze u Was sporo sie wyjasnilo i ze synek nie ma juz kolek i tak nie cierpi!
No i po...
Dostaliśmy skierowanie na posiew kału w kierunku bakterii. Lekarka nie chciała mi dać w kierunku lamblii i grzybów twierdząc, że mała nie miałaby gdzie tego złapać. Bez komentarza.
Poza tym jeśli to nietolerancja laktozy to nie mogę karmić bebilonem peptii i pierś też odpada, bo nawet jakbym restrykcyjną dietę narzuciła, to nie wyeliminuję laktozy do 0, chyba, że będę o chlebie ( choć i w nim laktoza może być) i wodzie. Masakra.
Przepisała nam NUTRAMIGEN!! Chyba się załamię. Nie wiem jak ona będzie to piła jak przy pepti był problem. Nie mogę mieszać z innym mlekiem, bo z tyłka od razu fontanna leci. Cyckiem mogę ewentualnie karmić w nocy, bo szkoda, zeby mleko zanikło, a może być tak, że te problemy są przejściowe.
A mi w dzień już cycki eksplodują. Dodam jeszcze, że laktatora się pozbyłam bo mi kaleczył brodawki. Zajefajnie!!!
Powiem Wam szczerze, że mam już dość. Wolałabym ja mieć sraczkę i nie karmić piersią, byleby tylko Pola jej nie miała. Mam kryzys.
Mała ma już pęknięcia w okolicach intymnych, koło odbytu zaczerwienione i krostki, mimo że walę sudocremu grubą warstwę i wietrzę tyłek. Przepisała nam jakąś robioną maść. Odbiorę po 16. Zobaczymy.
Czy ktoś prócz Tayci i MalgOO karmi Nutramigenem??? A u Was dziewczyny jak maluchy to jedzą???
Ryczeć mi się chcę normalnie.
Dostaliśmy skierowanie na posiew kału w kierunku bakterii. Lekarka nie chciała mi dać w kierunku lamblii i grzybów twierdząc, że mała nie miałaby gdzie tego złapać. Bez komentarza.
Poza tym jeśli to nietolerancja laktozy to nie mogę karmić bebilonem peptii i pierś też odpada, bo nawet jakbym restrykcyjną dietę narzuciła, to nie wyeliminuję laktozy do 0, chyba, że będę o chlebie ( choć i w nim laktoza może być) i wodzie. Masakra.
Przepisała nam NUTRAMIGEN!! Chyba się załamię. Nie wiem jak ona będzie to piła jak przy pepti był problem. Nie mogę mieszać z innym mlekiem, bo z tyłka od razu fontanna leci. Cyckiem mogę ewentualnie karmić w nocy, bo szkoda, zeby mleko zanikło, a może być tak, że te problemy są przejściowe.
A mi w dzień już cycki eksplodują. Dodam jeszcze, że laktatora się pozbyłam bo mi kaleczył brodawki. Zajefajnie!!!
Powiem Wam szczerze, że mam już dość. Wolałabym ja mieć sraczkę i nie karmić piersią, byleby tylko Pola jej nie miała. Mam kryzys.
Mała ma już pęknięcia w okolicach intymnych, koło odbytu zaczerwienione i krostki, mimo że walę sudocremu grubą warstwę i wietrzę tyłek. Przepisała nam jakąś robioną maść. Odbiorę po 16. Zobaczymy.
Czy ktoś prócz Tayci i MalgOO karmi Nutramigenem??? A u Was dziewczyny jak maluchy to jedzą???
Ryczeć mi się chcę normalnie.
Tonya
Zadowolona z życia :)
Asiacur trzymaj się kobietko, bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji. O Nutramigenie nic nie pomogę bo się nie znam.
reklama
Nikos
Mama Kuby i Leny
Kochana zjadaj kiedy chcesz, no i niestety na sucho, no chyba że wolisz taki rozgotowany (wtedy bardziej mokry jest).Nikos, ten ryż mam zjeść w nocy?? Czy wieczorem i tak na sucho?
Susmali, jak było tak źle, to z 10 robiła.
Dziś na 10 do lekarza.
Na problemy skórne (odparzenia) spróbuj TORMENTIOL jest bezkonkurencyjny - ale tylko i wyłącznie 2 razy na dzień.
Ja przy mojej diecie też mało co mogę jeść. Ciągle to samo. Do tego ciągle walczę o pokarm. Jak mam tylko gorszy dzień czy zapomnę dużo pić już pokarmu 0.
Trzymaj się i bądź dzielna.
Ostatnia edycja:
Podziel się: