reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

ASIACUR trzymaj sie kochana! kurcza bidulka Twoja Pepa, zycze oby jak najszybciej zaakceptowala nutramigen! no i zeby te problemy byly tylko tymczasowe!

i tez polecam tormentiol- mocny jest ale i tez skuteczny!!!

reklama
asiacur, Nutramigen bedziemy wprowadzac za jakis tydzien i zobaczymy jak pojdzie. Narazie leczemy opuchlizne przelyku od refluksu i jestesmy na MM, ktora wogole nie ma bialka. Nutramigen ma bialko tylko rozbite, wiec w skrajnych przypadkach moze byc reakcja alergiczna. Ja napweno bede na poczatku mieszac z moim mlekiem i stopniowo ograniczac.

asiacur, nie wiem czy na FB siedziłaś co się działo z Tymonem - miałam podobnie jak Ty.
Też karmię nutramigenem, też była biegunka (ze śluzem). U nas były 3 bakterie w kale. Mimo to nutramigen zostaje, ponieważ mój lekarz twierdzi, że nie zaszkodzi - a pomóc może. Zwłaszcza, że po antybiotyku przewód pokarmowy jest trochę naruszony i zwykłe mm może 'podrażniać'. A my już mamy za sobą 2 antybiotyki.
Na pupę, polecam też torimentol. A moja pediatra powiedziała, że jak jest bardzo źle to mam użyć witaminy E. Kupuje się zwykłą jak dla dorosłego, tylko że w kapsułkach (w środku płyn- zasada D dla dzieci), i wyciska się na okolice odbytu i smaruje(tylko nie poleca mówić o tym w aptece bo ponoć aptekarki dziwnie na to reagują :D). Kupiłam E - ale nie użyłam, bo torimentol + maltan (ten na sutki) wyleczyło. I szczerze, to maltan działał u nas lepiej niż sudocrem. Wrecz sudocrem sobie odpuściłam. No i oczywiście pampersy premium care, żeby możliwie najbardziej i najszybciej chłonęło te kupki. 2 dni na tych pampersach i te 2 maści - problem zniknął. A miał twardą skórę jak krokodyl i mega czerwoną.

asiaciur biedna Pepa :no: Może wyjdą jakieś bakterie i je wyleczycie a Twoje mleczko będzie mogła pić.....

Jeśli nie to pocieszę Cię, że mój starszy Fran 2 tygodnie się przekonywał po wyłącznym cycku do Pepti......w końcu zaakceptował i mogłam dokarmiać.......Także mała też w końcu ulegnie......musisz systematycznie próbować i nie denerwować się kochana.

Widze, ze bb powoli zwalnia i ze jeszcze nie wszystkie laseczki przeniosly sie na fb. Przypominam, ze mamy tam grupe i jest ciekawie i aktywnie wiec zapraszam wszystkie sierpniowki, ktore jeszcze nie dolaczyly!

reklama
Do góry