reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
kurczę widzę ,że wszytkie mamuśki anty nastawione do chodzików hmmm Wika śmigała w chodziku wiadomo nie całymi dniami była mega szczęśliwa jak ją do niego wsadzałam i teraz ma skończone 11 lat i nigdy nic z powodu śmigania w chodziku jej nie dolegało no zobaczymy może się jeszcze zastanowie:tak:

O.K pytałam was o opinie na temat chodzików to teraz spytam co myślicie o zakupie takiego krzesełka wysokiego przydatne np.do jedzenia dla malucha ?????.Gdy moja Wika była mała to nie kupowalismy karmiliśmy ją w bujaczku ale teraz nie wiem czy kupić czy jest zbędne-co o tym myślicie????

Ja miałam takie wysokie krzesełko z IKEA. Do krzesła mocuje się tackę i dzieciak ma gdzie położyć sobie zabawki, talerzyk.
Tym razem zakupie chyba takie samo (dla synka miałam pożyczone).
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00069725/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40076093/

W
iadomo teraz to takich krzesełek jest cała masa. W każdym razie ja sobie nie wyobrażam bez niego życia. Jak dziecko umie już siedzieć to nie bardzo lubi spędzać czas w leżaczku, gdzie przyjmuje pozycje półleżącą.

Ostatnia edycja:
Nikos tylko ,że ja mam bujaczko-leżaczek z fisher price z opcją całkowitego siedzenia nie tylko pozycja pół leżąca o własnie takie samo jak poniżej i dlatego się zastanawiam czy to krzesełko jest mi potrzebne sama już nie wiem myślałam nad zakupem ale nie takiego z ikei tylko takiego ,które później składa się w krzesełko i stolik dla starszego bobasa-normalnie jestem głupia nie wiem co robić:no: w tym moim bujaczku dziecko nawet kilku letnie może siedzieć
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18-kg-t4145-i1947151752.html

Ostatnia edycja:
LANA też mam taki leżaczek, ale nie wyobrażam sobie jak siadam na ziemi z obiadem dla małej i ją karmię.;-)
Takie krzesełko na wysokich nogach postawisz przy stole i sobie wygodnie siedzisz.

Lana- ja nie karmię , a też niedługo łysa będę :wściekła/y: . Co do chodzika to ja jak byłam mała to używałam , i do dzisiaj nic u siebie wadliwego w związku z tym nie zauważyłam , ale mimo wszystko nie kupuję ... A jeżeli chodzi o krzesełko , to nie zaopatruję się w nie ... Też mam ten bujaczek co Ty i na nim małego karmić będę .

Byłam u pediatry , naszczęście to nie krtań . Z małego poprostu krzykacz jest i stąd ta chrypka :-) .

reklama
Na razie powiesiliśmy takie ceramiczne nawilżacze, bo dziś znów nad ranem był płacz przez zatkany nosek i chrypkę. A wiecie może czego można dolać do tej wody dla lepszego oddychania?

Kaszelek ustąpił wstrzymałam się z lekarzem. Poobserwuję małego w weekend. Byliśmy z bioderkami i mały bez pieluchy i bez kontroli już!

LANA
co do wypadania włosów to u mnie po myciu i przy czesaniu też garściami wychodzą, ale mam ich tak dużo, że mi nie żal:)
A chodzikom też mówię nie. O krzesełku jeszcze nie myślałam, ale z pewnością zakupię.

Na razie myślę o jakiś fajnych zabawkach edukacyjnych dla małego. Na pewno mata, taki muzyczny ogrodek LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NOWY! (1928236425) - Aukcje internetowe Allegro to mu zakupię. Bo karuzela w łóżeczku i leżaczek już nie wystarczają.

A jak Wam się sprawdzają projektory. Bo się zastanawiam czy nie zakupić.

Nikos
super ta stronka!

Do góry