reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na ŚNIADANIA i KOLACJE

reklama
mojej rocznej córeczce

a w jakim wieku jest Twoja coreczka? :)

wydaje mi się ze ma 12 miesięcy:sorry:;-)

małgorzata mój synek ma 2,5 roku i na podwieczorek je zazwyczaj kaszke manne z sokiem, budyń, kisiel, owoce(w różnych postaciach np.pieczone jabłuszka), czasem jak nie mamy czasu miksuje mu owoce blenderem i wcina taki mus zazwyczaj z sezonowych.

na kolacje to zazwyczaj są kanapki, od małego wprowadzałam mu duuuuużo warzyw dlatego chętnie je z wędliną, sałatą i pomidorem, robimy też zapiekanki.

Jeżeli ktoś lubi sery kozie, to może pomyśleć o tym, by przyrządzać sobie z nimi smaczne sałatki. Idealnie nadają się czy to na śniadanie, czy też na kolację. Mnie taki posiłek odpowiada, ponieważ lubię lekkostrawne dania, których przyrządzenie zajmuje niewiele czasu:rolleyes:

ja odkąd mam termomix nie mam problemów z przygotowywaniem posiłków..codziennie coś nowego ale najważniejsze, ze zdrowego bo mał na skazę białkową...cała rodzina jest zadowolona !!:) super sprawa, dziewczyny !!!pozdrowienia z kuchni :)

Brałam pod uwagę kupno thermomixa... .Ale jakoś strasznie głośno to urządzenie chodzi.... Poza tym jest bardo drogie. Jak stanieje to sobie kupię ;)
Na śniadania i kolacje preferuję:
tosty
owsiankę
Ostatnio również robie warzywne leczo.
przepisy.pl/przepis/warzywne-leczo
warzywne-leczo.jpg

Ostatnia edycja:
Osobiście bardzo cieszę się,że pojawiły się już nasze polskie młode ziemniaczki. Są smaczne, szybciej sie gotują i można z nich wyczarować bardzo wiele potraw. Również na kolacje albo na lekkie obiady (na przykład w gorące dni kiedy nie ma sie ochoty na jedzenie niczego konkretnego) Link do: Ziemniak wczesny
ziemniaczki ze zsiadłym mlekiem
ziemniaczki do chłodnikow
same gotowane posypane koperkiem i z masełkiem
ewentualnie w mundurkach
Jeśli dobrze jest przygotujecie to będą zawieraly w sobie wiele witamin i mikroelementów.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry