reklama
Weroniczka
Klub grudniówek'07
mój synek w tym wieku jadł już kromeczki z szynką
uwielbiał je

Weroniczka
Klub grudniówek'07
ja osobiście piekłam mu sama chlebek z mąki pszennej i zjadał mi jeną kromeczkę pokrojoną w wagoniki. A ząbki też chyba miał cztery

witajcie, każdy ma inne podejście do żywienia , ale nie ma co sie spieszyc z niektórymi produktami. w 7i 8 miesiącu z pieczywa podaje się chrupki kukurydziane w 9 miesiącu dochodzą biszkopty i kasza jaglana , w 10 miesiacu zboża glutenowe(pszenica)- chleb pszenny, pytlowy, bulki, sucharki, kasza manna oraz biszkopty(juz nie tylko te bezglutenowe), po pierwszych urodzinkach z przetworów zbożowych:brązowy ryż, razowa mąka(np.razowy chleb od 14-15 miesiaca życia dziecka)
No wlasnie, z tym pieczywem... Wlasnie w jednej ksiazcze przeczytalam, ze tylko wszystko ciemne, ryz, makaron. A w innym zrodle czytam, zeby podawac pszenne, bo ciemne, to za duze obciazenie na poczatek (przy wprowadzaniu glutenu). Czy ktos wie cos wiecej na ten temat?
sunfloower
Zaciekawiona BB
witam
mam 1,5rocznego synka ktory ogolnie je wszystko ,
nie mam z nim zadnych problemow jedzeniowych ale ja mam problem bo mi sie
skonczyly pomysly na sniadania
wszelkie parowki , kaszki(juz ich nie chce jesc), jakja w roznych postaciach mamy przerobione i szczerze powiem ze Wojtek chyba sie juz tym wszystkim znudzil bo jakos je to niechetnie a to do niego nie podobne.
Moze macie jakies rady na szybkie w robocie, zapychajace sniadanko ?!
nawet takie co maluch moze sam jesc raczkami tzn nie brudzace bardzo bo dopiero sie uczy sam jesc
dziekuje
pozdrawiam
mam 1,5rocznego synka ktory ogolnie je wszystko ,
nie mam z nim zadnych problemow jedzeniowych ale ja mam problem bo mi sie
skonczyly pomysly na sniadania
wszelkie parowki , kaszki(juz ich nie chce jesc), jakja w roznych postaciach mamy przerobione i szczerze powiem ze Wojtek chyba sie juz tym wszystkim znudzil bo jakos je to niechetnie a to do niego nie podobne.
Moze macie jakies rady na szybkie w robocie, zapychajace sniadanko ?!
nawet takie co maluch moze sam jesc raczkami tzn nie brudzace bardzo bo dopiero sie uczy sam jesc
dziekuje
pozdrawiam
U mnie są dwa hity na śniadanie:
- jajecznica
- jogurt naturalny z płatkami owsianymi (nie pamiętam teraz nazwy ale są to płatki z miodem) - dla mnie to niesmaczne ale mała się objada i domaga tego prawie codziennie.
sunfloower
Zaciekawiona BB
dziewczyny podrzucajcie cos jeszcze !! ,
u nas za bardzo mleko nie wchodzi w gre bo chyba jest na nie uczulony jedynie mu je dawkuje w Bakusiach
u nas za bardzo mleko nie wchodzi w gre bo chyba jest na nie uczulony jedynie mu je dawkuje w Bakusiach
reklama
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Ja coprawda nie robie jeszcze sniadan dla mojego Marcelka ale kiedys widzialam w programie "Nigella Gryzie" na TVN Style taki pomysl na sniadanie dla dzieci :
kromke chleba obtaczasz w roztrzepanym jajku i na patelnie i obsmazasz z obu stron. No i z takich kromek mozna jakies wzorki powycinac gwiazdki np. albo serduszko
Ja taki chleb to lubie z cukrem jeszcze ale moj siostrzeniec lubi z sola, wiec to zalezy od upodoban dziecka
kromke chleba obtaczasz w roztrzepanym jajku i na patelnie i obsmazasz z obu stron. No i z takich kromek mozna jakies wzorki powycinac gwiazdki np. albo serduszko
Ja taki chleb to lubie z cukrem jeszcze ale moj siostrzeniec lubi z sola, wiec to zalezy od upodoban dziecka