pondto co wymieniono, mój synek uwielbia pomidorka (oczywiście bez skóry i pestek), daję mu albo kanapeczki z szyneczką, pasztecikiem (mam sprawdzony sklepik z prywatnej ubojni),paróweczka lub cielęca kiełbaska, biały serek z pomidorkiem i szyneczką (pycha - uwielbia), żółtko z masełkiem i chlebkiem, czasem kanapeczka z miodzikiem (bez skutków ubocznych, ale z miodem ostrożnie, bo może uczulać.
Mozna tez zrobić dzieciom jajecznicę - jajko (lub samo żółtko, zależy od wieku dziecka, czy gustu mamy), kilka łyżeczek wody, łyżeczka masełka - zrobiłam to dopiero pierwszy raz - było pycha, a przepis sprzedała mi inna mamusia ;-)
Czasem oczywiście też podaję kaszki, albo misiowe ogródki, ale z "wkładką" typu : szyneczka, biały serek, pomidorek, albo na słodko np z wgniecionym biszkoptem i odrobiną miodu, albo z owocem.
Wbrew pozorom mozliwości jest wiele
raz nawet zjadł z serkiem topionym, ale nie wiem czy to takie dobre, bo to sam tłuszcz .... ale jak raz za ruski rok dostanie to przecież nie zaszkodzi
aha a co do pieczywa, to mój zajada głównie białe (bo my takie jemy), ale czasem też kupuję np. bułeczki mleczne, rogaliki i ciemne pieczywo. A masełko prawdziwe Extra 82% tłuszczu (nie żaden mix olejowy :/)