reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pomocy

MagdaMamaKubusia

Zaciekawiona BB
dziewczyny jak karmie to tak bola mnie sutki ze szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,smarje mascia bepanthen ale to malo pomaga...............co robic?

reklama
Moze za malo piersi chwyta? Zawsze musi miec w buzi cala brodawke z wiekszoscia otoczki wokol niej, albo nawet z cala otoczka. Mnie ta masz pomagala na bolace piersi, a po ok miesiacu piersi przestaly bolec - syn nauczyl sie porzadnie z nich jesc :tak:

Smaruj własnym mlekiem. Wyciśnij krople posmaruj całe sutki wraz z otoczką i susz. Dużo wietrz piersi ale tak byś ich nie przewiała.:-)

ja również miałam taki problem przy pierwszym bobasku-ale pewna położna wysłała mojego męzusia do apteki po"kapturki silikonowe do karmienia" i problem się skończył!!nie ma co sie męczyć!!możesz spróbować!!:-)

na poczatku tez tak miałam i dokladnie moze dziecko zle chwyta cyca? tak jak pisała nimfii musi ssac sutek z czescia otoczki, a do smarowania ja uzywałam bepantenu i pomagał, ale kolezanka podała mi jeszcze inna masc, ktorej ona uzywała- castor eoui

ja również miałam taki problem przy pierwszym bobasku-ale pewna położna wysłała mojego męzusia do apteki po"kapturki silikonowe do karmienia" i problem się skończył!!nie ma co sie męczyć!!możesz spróbować!!:-)

Mi też one pomogły polecam bo karmienie piersią to ma byc przyjemnosc a nie katusze.

To minie, mnie przestały boleć brodawki dopiero po miesiącu. Muszą się zahartować, teraz to w ogóle jakbym nie miała w nich czucia. A te maści to chyba są bardziej na podrażnienia, pęknięcia i takie tam. A ból trzeba po prostu przetrzymać...

Możesz też tak podać pierś, żeby tą otoczkę mały wciągnął do buzi.
Łapiesz pierś przy otoczce między palca wskazującego a trzeciego i ściskasz w taką "kanapeczkę" i tak wsuwasz do buzi dziecka. Wygląda tak sobie fajnie, ale prawie cała otoczka jest w buzi, sam sutek głęboko przy gardełku i ssanie nie będzie bolało.

tak jak dziewczyny radzą - musisz wepchnąć do buźki sutek z otoczką - na pewno dziecko nauczy się wsysać - mnie też przez pierwsze tygodnie bolały sutki, bo mała nie umiała zassać - dodam, że mam płaskie, nie wystające, więc dodatkowo było jej trudniej chwycić, ale przeczekałam i teraz jest super - zero bólu, czasem nawet nie czuję, że mała ciągnie ;-) sama nauczyła się ssać, teraz jak zrobi sobie przerwę w jedzonku to już nie muszę jej wpychać piersi, sama jakoś ją wsysa :tak:
musisz to przeczekać, będzie już tylko lepiej :tak:
powodzenia!

reklama
dobra jest tez maść Pure Lan a najlepsze do smarowania mleko z piersi. Spróbuj innej pozycji do karmienia. Moja Zuzia prawidłowo chwytała pierś tylko gdy trzymałam ją na recach(na początku na poduszce). Największy ból jest jak dziecko ma juz ząbki:))

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry