reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy, zaparcia. Problem z dobraniem mleka

KarolinaZales

Aktywna w BB
Drogie mamy nie wiem co mam robić, mój 3 miesieczny synek od urodzenia miał problemy z brzuszkiem. Od 3 tygodnia życia jest karmiony mlekiem modyfikowanym. Na początku podawaliśmy mu bebilon advance. Po tym mleczku wypróżniał się co 3 kub 4 dni. Po konsultacjach z pediatra próbowaliśmy bebilon comfort ale tego mleka nie chciał pić. Potem przyszedł etap że synek odmawiał jedzenia, pił niewiele i zawsze z płaczem. Próbowaliśmy bebilon pepti ale tego w ogóle nie ruszył. Pił normalny bebilon, kupki zaczely się normować ale nie przybierał na wadze. Pediatra kazała zmienić mleko na Nan i o dziwo synkowi to mleko posmakowało. Jaka byłam zadowolona ze pije chętnie i wypija pełne porcję. Mleko to pije od początku października. Niestety ale po tym mleku pojawiły się zaparcia. Synek robi zielone i twarde kupki z dużym problemem. Dodatkowo od jakiegoś tygodnia podcza karmienia placze I się pręży bo nie może puścić bąka. Nie wiem co mam robić. Podaje mu espumisan i probiotyk ale efektów nie ma. Boję się kolejnej zmiany mleka ale jak ma tak dalej być to pewnie będzie trzeba. Tylko na jakie? Czy któraś z Was miała podobny problem.

reklama
A sprawdzany był przez osteopate/fizjo? U nas był problem też i okazało się że maks ma napięcia i słabszy brzuszek, dużo masaży brzuszka plus masaż i ćwiczenia od osteo i już jest po problemie

A sprawdzany był przez osteopate/fizjo? U nas był problem też i okazało się że maks ma napięcia i słabszy brzuszek, dużo masaży brzuszka plus masaż i ćwiczenia od osteo i już jest po problemie
Nie był konsultowany pediatra na badaniu nie stwierdził żadnego napięcia więc nie myślałam o żadnych konsultacjach ale w tej sytuacji może się wybiorę

Nie był konsultowany pediatra na badaniu nie stwierdził żadnego napięcia więc nie myślałam o żadnych konsultacjach ale w tej sytuacji może się wybiorę
U nas badało małą łącznie już kilku lekarzy i tylko jeden stwierdził że napięcia są więc nie wszyscy zwracają uwagę. Ja sama od porodu widziałam że coś jest na rzeczy ale też miałam już doświadczenie z tym jak to wygląda u maluszka. Od małego chodzimy do osteo i wczoraj właśnie byliśmy na prawdopodobnie ostatnim spotkaniu bo tak fajnie udało się wszystko wyprowadzić :) a były problemy i z karmieniem, z wypróżnianiem, ulewaniem, chlustaniem wręcz czasem. Była też bardziej drażliwa, miała lżejszy sen. U nas akurat to napięcie było spore i jak ktoś wiedział na co patrzeć to nie dałoś IE ominąć ale czasem jest lekkie i objawia się właśnie np problemem z wypróżnianiem bo może spinać w jakimś miejscu a w innym (np brzuszek) być osłabione i wtedy maluch ma też problem z wyproznieniem. Nic się nie traci a można zyskać :) tylko od razu mówię ze to też nie tak ze się pójdzie i od razu jest efekt, my mamy osteopate i różni w jednym więc nam pokazała też ćwiczenia do domu i to odpuszczało w naszym przypadku dwa tygodnie, po dwóch wszystko super tylko nawracało aż do teraz. Mała ma już 5 miesięcy i w końcu odpuściło na dobre jak na razie, mamy nadzieję że już nie wróci.

Drogie mamy nie wiem co mam robić, mój 3 miesieczny synek od urodzenia miał problemy z brzuszkiem. Od 3 tygodnia życia jest karmiony mlekiem modyfikowanym. Na początku podawaliśmy mu bebilon advance. Po tym mleczku wypróżniał się co 3 kub 4 dni. Po konsultacjach z pediatra próbowaliśmy bebilon comfort ale tego mleka nie chciał pić. Potem przyszedł etap że synek odmawiał jedzenia, pił niewiele i zawsze z płaczem. Próbowaliśmy bebilon pepti ale tego w ogóle nie ruszył. Pił normalny bebilon, kupki zaczely się normować ale nie przybierał na wadze. Pediatra kazała zmienić mleko na Nan i o dziwo synkowi to mleko posmakowało. Jaka byłam zadowolona ze pije chętnie i wypija pełne porcję. Mleko to pije od początku października. Niestety ale po tym mleku pojawiły się zaparcia. Synek robi zielone i twarde kupki z dużym problemem. Dodatkowo od jakiegoś tygodnia podcza karmienia placze I się pręży bo nie może puścić bąka. Nie wiem co mam robić. Podaje mu espumisan i probiotyk ale efektów nie ma. Boję się kolejnej zmiany mleka ale jak ma tak dalej być to pewnie będzie trzeba. Tylko na jakie? Czy któraś z Was miała podobny problem.
I jak sytuacja? Udało się rozwiązać problem?

reklama
Do góry