KarolinaZales
Aktywna w BB
Drogie mamy nie wiem co mam robić, mój 3 miesieczny synek od urodzenia miał problemy z brzuszkiem. Od 3 tygodnia życia jest karmiony mlekiem modyfikowanym. Na początku podawaliśmy mu bebilon advance. Po tym mleczku wypróżniał się co 3 kub 4 dni. Po konsultacjach z pediatra próbowaliśmy bebilon comfort ale tego mleka nie chciał pić. Potem przyszedł etap że synek odmawiał jedzenia, pił niewiele i zawsze z płaczem. Próbowaliśmy bebilon pepti ale tego w ogóle nie ruszył. Pił normalny bebilon, kupki zaczely się normować ale nie przybierał na wadze. Pediatra kazała zmienić mleko na Nan i o dziwo synkowi to mleko posmakowało. Jaka byłam zadowolona ze pije chętnie i wypija pełne porcję. Mleko to pije od początku października. Niestety ale po tym mleku pojawiły się zaparcia. Synek robi zielone i twarde kupki z dużym problemem. Dodatkowo od jakiegoś tygodnia podcza karmienia placze I się pręży bo nie może puścić bąka. Nie wiem co mam robić. Podaje mu espumisan i probiotyk ale efektów nie ma. Boję się kolejnej zmiany mleka ale jak ma tak dalej być to pewnie będzie trzeba. Tylko na jakie? Czy któraś z Was miała podobny problem.