reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko

G

guest-1681834848

Gość
Witam, mały ma 5 miesięcy odkad skończył 1,5 miesiąca jest dokarmiany Bebilon comfort , miał mega zaparcia mimo że był na samej piersi a że musiałam zacząć go dokarmiać tak czy inaczej ( biorę lek po którym nie mogę karmić 12 godzin) to pediatra poleciła nam właśnie Bebilon comfort , jest dobrze po tym mleku nie ulewa , nie ma zaparć, wszystko ok tylko cena powala... Mleko idzie w 3-4 dni a kosztuje prawie 40 zł za 400g ... Czyli całkiem sporo .. i oto moje pytanie , skoro pije tak długo to mleko i nie ma problemów to można spróbować z innym mlekiem ? Np Bebilon advance? Nie jest tak drogie jak to na internecie czy markecie kosztuje od 44 do 60 zł , za 1100g także prawie trzy razy więcej ... Też właściwie nie chodzi o pieniądze tylko o ilość... Idzie go dużo i szybko musimy zamawiać następne... Mały miał też podejrzenie nietolerancji laktozy bo mu jezdzlio w brzuchu , do teraz tak ma wiec wydaje mi się że nie przez to inne mleka mają 7 g laktozy a comfort 2,7g i też dlatego pediatra kazała zmienić na to ale wydaje mi się to niedorzeczne bo w moim mleku też jest jej sporo ehhh.. Chciałabym mu zmienić to mleko ale boje się że wrócą zaparcia , może miałyście podobnie ? Proszę o rady 😁☺️

reklama
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja bym spróbowała na zasadzie stopniowego przechodzenia na advance.
Jedną miarkę comfort zastępujesz 1 miarką advance. I tak przez 3-4 dni. Potem dwie marki - i kolejne dni obserwacji. Aż dojdziesz do wszystkich miarek advance. Jeśli coś się zacznie dziać, to wracasz do comfort :)

Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja bym spróbowała na zasadzie stopniowego przechodzenia na advance.
Jedną miarkę comfort zastępujesz 1 miarką advance. I tak przez 3-4 dni. Potem dwie marki - i kolejne dni obserwacji. Aż dojdziesz do wszystkich miarek advance. Jeśli coś się zacznie dziać, to wracasz do comfort :)
dzięki bardzo 😁😁😁

Witam, mały ma 5 miesięcy odkad skończył 1,5 miesiąca jest dokarmiany Bebilon comfort , miał mega zaparcia mimo że był na samej piersi a że musiałam zacząć go dokarmiać tak czy inaczej ( biorę lek po którym nie mogę karmić 12 godzin) to pediatra poleciła nam właśnie Bebilon comfort , jest dobrze po tym mleku nie ulewa , nie ma zaparć, wszystko ok tylko cena powala... Mleko idzie w 3-4 dni a kosztuje prawie 40 zł za 400g ... Czyli całkiem sporo .. i oto moje pytanie , skoro pije tak długo to mleko i nie ma problemów to można spróbować z innym mlekiem ? Np Bebilon advance? Nie jest tak drogie jak to na internecie czy markecie kosztuje od 44 do 60 zł , za 1100g także prawie trzy razy więcej ... Też właściwie nie chodzi o pieniądze tylko o ilość... Idzie go dużo i szybko musimy zamawiać następne... Mały miał też podejrzenie nietolerancji laktozy bo mu jezdzlio w brzuchu , do teraz tak ma wiec wydaje mi się że nie przez to inne mleka mają 7 g laktozy a comfort 2,7g i też dlatego pediatra kazała zmienić na to ale wydaje mi się to niedorzeczne bo w moim mleku też jest jej sporo ehhh.. Chciałabym mu zmienić to mleko ale boje się że wrócą zaparcia , może miałyście podobnie ? Proszę o rady 😁☺️
Moje drugie dziecko jest na tym samym mleku , ma 4 mc, planuje jej próbować po 6 miesiącu kupić zwykły Bebilon . Pierwsza córka tez była na Bebilon comfort do pół roku , a potem już na zwykłym i było ok. Jeżeli pojawiał się jakiś problem to dawałam pół czopka lub dicopeg

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry