Ja tez mialam niepokojace objawy u corki jak miala niecale 4 miesiace, tez mi sie wyginala w luk. Nasza Polska pediatra powiedziala, ze to moze byc wlasnie wzmozone napiecie miesniowe i poradzila zapisac sie do rehabilitanta na masaze. Dodam ze sporo to tu kosztuje, 50e za sesje a nie wiadomo ile dziecko wytrzyma, czy 5 minut czy 15...Wyszlo tak ze wstrzymalam sie z tym rehabilitantem, ze wzgledu na to ze za kilka dni mielismy jechac do Polski na chrzciny corki. Udalo nam sie zapisac do pediatry ktory mial druga specjalizacje neurologia dziecieca, no i co sie okazalo, ze moja corka miala zgage. Duzo ulewala i tez cofalo jej sie tylko do przelyku. Takim wyginaniem sie probowala sobie ulzyc w paleniu. Lekarz swtiwrdzil, ze rozwija sie normalnie pod wzgledem neurologicznym i zapisal granulki na podleczenie przelyku.
Nie ma co straszyc dziewczyne wzmozonym napieciem miesniowym, mam nadzieje ze to nie to i ze z twoim synkiem bedzie wszystko ok. Choc jak czytalam w internecie to wydawalo mi sie ze moja corka ma wszystkie objawy wzmozonego napiecia miesniowego, wcale go nie miala.
No własnie szukałam neurologa i znalazłam w Dublinie.Umówiłam sie na czwartek a jutro jade do pediatry.A wiesz ze mój synek moze tak miec jak piszesz bo ma reflux i mi ulewa.I moze rzeczywiście ma te zgage.A u jakiej Polskiej pediatry byłaś???Czekam na odpowiedz i dziekuje za odpowiedz.