reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy niepokojące objawy!!!

My mieszkamy pod Dublinem.Też drogo niestety:/Oj mi też jakoś dzisiaj dzionek zleciał.Jakiegoś leniwca dzisiaj dostałam.Nic mi sie nie chce.Mialam na zakupy jechać,ale nie chciało mi się!Troszkę się z mężem pokłóciłam:///i może dlatego!

Jak było na imprezie?
My już ubraliśmy choinke.Taki jakiś fajny klimat w domku się już powoli świąteczny robi.Wy do Polski na Święta czy w Irl zostajecie.My zostajemy tutaj.
Kurcze juz nie mogę się doczekać jutro tego syropku.Ciekawe jakie będą rezultaty.Pozdrawiam:)N

reklama
Ja mam termin porodu na 31.12 wiec raczej na poklad samolotu juz by mnie nie wpuscili :) tez choinke ubralam w tym tygodniu. Do nas tesciowa przyjezdza na swieta i troche zostanie zeby pomoc mi przy dzieciach.

A na imprezce...hm powiem tak, ze organizacja nie byla dobra, bardzo duzo ludzi, tlok, duchota, ja sie spocilam tam po 5 minutach. Stoliki byly pelne, nie bylo gdzie usiasc, w koncu sie udalo znalesc miejsce. Na stolikach byly kartki z kredkami, to mala troche pomazala. Jak przyszla nasza kolej na prezent to w kolejce do mikolaja stalismy chyba z 30 minut:baffled: Jedynym plusem bylo to ze dostala w miare fajna zabawke. No jak ja wzielismy to pojechalismy do znajomych. Na przekaske dla dzieci dali frytki, mini kielbaski, czipsy i soczki w kartoniku:szok: No to chociaz ja sie z mezem frytek najedlismy.
W sumie u nas bardzo duzo ludzi pracuje, cos ponad 1000 wiec zrobili prezenty byle szybciej i tyle.

Oj to super moze urodzisz z Sylwestrowa noc:):):)Kurcze ale mrozno dzisiaj brrr.Moglo by troszke sniegiem popruszyc:p
Dzisiaj pierwszy raz podalam ten Zantac ale jest obrzydliwy.Malemu chyba smakuje bo ani sie nie wykrzywił:)I narazie mi nie zwrócił nic a dawałam mu juz 2 butelki mleczka.Trzymam kciuki zeby pomógł.

Oj to rzeczywiście impreza do najlepszych nie należała.Kurcze ja nie rozumiem ich przyzwyczajeń żywieniowych tutaj.Zeby dzieciom podać fast foody !!!!!!A potem dziwią się,że dzieci są otyłe .Przecież to takie niezdrowe.:no::no::no:

Kurcze ja dalej walczę z moją wagą.Najbardziej to mnie denerwuje brzuch!!!!!:baffled::baffled::baffled:
W ciąży przytyłąm .....az 33 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Masakracja.Przed ciążą ważyłam 54 a jak poszlam do porodu to 83 kg:szok::szok::szok:Dzisiaj się ważyłam w ciuchach to waże 59 kg.Nie jest tak żle ale ten brzuch.Moze znasz jakies skuteczne metody???!!!Mieszcze się juz w ciuchy z przed ciąży ale brzuszek mam jeszcze!:(

A Ty ogólnie dobrze się czujesz w ciąży?Mały daje znać o sobie?:)Mój to pod koniec tak się wiercił ,że szok.miał mało miejsca a wielkoludek z niego był.Ważył 3.920 kg.Rodziłąm bardzo długo bo 24 h.:szok:A Ty ze znieczuleniem rodzisz?Pozdrawiam :*

No jesli chodzi o brzuch, to jedyne co to brzuszki moga pomoc. I tak ladnie schudlas, 5 kg zostalo. Sporego syneczka urodzilas ;) Moja corka wazyla 3470g a i tak ledwo ja urodzilam. Porod byl wywolywany,a wyciagali ja proznociagiem, rodzilam bez znieczulenia, ale tym razem jesli zdaze to chce znieczulenie. Synek caly czas daje znac o sobie, nawet bardziej niz cora.

No z tymi fast foodami to przesadzili, ale to wina tez rodzicow, ze dzieciom to daja.

Ciesze sie, ze syrop pomaga. Mam nadzieje, ze przestanie sie wyginac i ze mu ulzy w cierpieniu. Bo to jednak nieprzyjemne, kiedy tak zgaga pali, a w sumie dzieci nie maja jak nam powiedziec, ze je piecze :baffled:
Ja narazie przytylam 15 kg, ale do terminu jeszcze troche. Z corka przybralam ok 20, ale juz od 6 miesiaca zaczynalam puchnac, a pod sam koniec to nazbieralam tyle wody w sobie, ze nie moglam kucnac:-D
Tez bym chciala choc troszke sniegu, ostatnio smialismy sie z mezem, bo w Lidlu sanki sprzedaja :szok: Tylko gdzie tu na te sanki wychodzic, jak sniegu nie ma, nie to co w Polsce teraz nasypalo pol metra.

Brzuszki brzuszki:tak::tak::tak:Muszę się zebrac i zacząć hehe.O matko to ja Cię podziwiam,że dałaś rade bez żadnego znieczulenia!!!U mnie tez małego tym próżnociągiem ciągneli.I tak to zrobili,że miał aż dwa małe krwiaczki które na szczęscie juz zeszły ale też się martwiłam bo miał krzywą główkę przez to.

U Was tez tak mrozno i zimno jak u nas?My właśnie dzisiaj otrzymalismy paszport irlandzki dla Małego.:)

U nas na dole jest 9 stopni, takze niezle. No chcialam byc twarda, na poczatku bylo niezle, ale potem juz chcialam znieczulenie. Jednak nie zdecydowali sie dac mi, bo polozna stwierdzila, ze to jeszcze bardziej porod spowolni i bedzie niedobrze dla dziecka. A itak pediatra ja badal zaraz po porodzie bo sie okazalo ze mialam zielone wody.

Mam pytańko :)za każdym razem robisz ten suwaczek czy da rade to może jakos zapisać zeby było cały czas?!:confused:
Ja małemu podałam dzisiaj sok marchewkowy :-D:-D:-D byłam cała pomarańczowa bo tak pluje nim hahahha:)

reklama
A ja jako tako, dzis mnie bola plecy i nerw kulszowy w prawym posladku. To tak po spacerze z corcia, w wozku poki co jej nie woze, bo zimno, wychodzimy tak zeby pochodzila z pchaczem sobie. Myslalam, ze sie zmeczy i pojdzie spac, ale nie chce bo spala dzis do 9 po nocy.
Mam przeczucie ze chyba przenosze, bo nic sie u mnie nie dzieje. Zadnych skurczy, spinan brzucha, boli jak na @.....28.12 mam wizyte w szpitalu i wydebie od nich date wywolania, jesli nic sie nie zacznie wczesniej.

a co u Ciebie? Jak przygotowania do swiat? My narazie robimy liste zakupow. Duzo nie zamierzamy robic, ale chce ulepic pierogi i uszka samemu. Maz mi zrobi ciasto bo jest w tym dobry :-D W koncu kucharz z zawodu. Mi zawsze za twarde wychodzi :confused2:

Prezenty pod choinke mam, tylko jeszcze musze dla siebie cos wymyslic, bo maz powiedzial, ze jesli nie dam mu propozycji to dostane czekolade i skarpetki :szok:

Do góry