reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy niepokojące objawy!!!

Kurcze powiem Ci,że ja w sumie to też żadnych oznak porodu wcześniej nie miałam.Mnie wzieli na wywołanie bo miałam poważne problemy z cinieniem.Wstrzyknęli mi żel;-)i po paru godzinach się zaczęło:szok::szok::szok:męczyłam sie 24 h:szok::szok::szok:Dwie godziny przed zakończeniem dali mi dopiero znieczulenie.
Nie wiem jak u Was jest tam w szpitalu ,ale tutaj u nas jest tak,że jak nie urodzisz w terminie to 3 czy 4 dni po idziesz juz na wywołanie moja koezanka tak miała.

My własnie dzisiaj byliśmy na zakupach Światecznych,ruch starszny.Starsznie duzo ludzi w centrum handlowycm a korki,że tragedia.Ale na szczęscie wszystko juz zakupiłam.A miałam troszkę do zakupienia.My tutaj jesteśmy całą rodzinką.Jest mój mąż Ł,synek Adrianek,moja mama ,mój tata i braciszek;-)Także cała rodzinka w komplecie.Zawsze robimy sobie wzajemnie prezenty pod choinke:)Też właśnie robiłam dzisiaj liste zakupów na swieta.Zamierzamy robic na kolacje wigilijną :uszka z barszczykiem,rybka z ziemniaczkami,kapustaka z groszkiem omielanym,i zupka grzybowa i oczywi ście jakies ciasta.Męzowi napewno sernik na zimno i może krówkę.:)

reklama
Tu z wywolaniem czekaja az 10 dni. Ja mialam corke wywolywana 8 dni po terminie. Zel mi podali ok 18:30 bole sie zaczely gdzies ok 21, a corka urodzila sie o 4:20 rano. Teraz jesli nie urodze to tez beda wywolywac, ale powiem, ze nie chce czekac az tak dlugo, bo poprzednio mialam zielone wody plodowe, znak, ze corka musiala zrobic kupke w brzuchu i nie wiem kiedy to sie stalo, czy w dniu porodu czy wczesniej i sobie plywala w takich zanieczyszczonych, bo niestety tu jakosci wod nie sprawdzaja, tylko ilosc:baffled:

My chyba jutro wyskoczymy na zakupy. Fajnie masz, ze sa tu twoi rodzice i brat. My z mezem jestesmy sami. Nie raz chcialam siostre sciagnac z synem, ale poznala faceta i nie chce wyjechac...byla u mnie tydzien w listopadzie, na roczek naszej corci przyjechali.

Może wczesniej urodzisz przed terminem:);-)chodz duzo po schodach:p podobno pomaga:happy:
Ja też pewno bym po terminie urodziła,żadnych oznak porodu nic a nic:)

Nas tutaj rodziece ściagneli zaraz po slubie.W Pl ciężko z pracą.Co z tego,że praca była jak zarobki małe(niestety)my jeszcze jesteśmy z Nowego Sącza to tam bardzo mało się zarabia.:no:ja sobie nie wyobrażam jak ludzie żyją.Pewno od miesiąca do miesiąca.A siostrez sie podobało w Irlandii???Bo mojej szwagierce np nie.;-)

Wybieracie sie dzisiaj na zakupy?Ja dzisiaj wtbieram sie jeszcze do tesco z małym wywołać zdjecia i jeszcze mężowi kubek z naszym Adriankiem pod choinke kupic:)

Jak tam po zakupach?Udany dzionek?

Jak urodzisz daj mi znać ok:-)Będę czekała na wiadomość:happy:A wiesz co będziecie mieli?Dziewczynka?Chłopiec?A może parka;-)

U nas dzień szybciutko zleciał.Dzisiaj dokupiłam torebki na prezenty itp.Mały mi już śpi od 19 także mamy z mężem troszke czasu dla siebie:)Właśnie kupiliśmy bilety na mecz Polska-Irlandia w Dublinie na Aviva Stadion jest mecz 6 lutego.Udalo się nam tanio kupic bilety:)

Ostatnia edycja:
Hejo:)Wiesz co sama już nie wiem.Jak go nosze na rękach to mi się już do tyłu nie odgina wogóle:-)A teraz to tylko jak leży na pleckach to mi sie wygina ,ale wydaje mi się,że to w takich momentach jakby sie próbował przewrócić mi na brzuszek:rofl2:i ja już sama nie wiem.Syropek podaje codziennie rano po 7 ml.Mam go przez miesiąc podawać-jest tragiczny w smaku nie wiem jak to moje dziecko może pić!!!!!Wydaje mi się ,że pomaga;-)Dzisiaj cos z lekka sie katarek pojawił,ale wieczorkiem juz było ok.Teraz to chyba taka pogoda.Juz nie moge sie doczekac Swiat.

A Ty stresujesz się coś wogóle?Masz jakieś oznaki?:-)

reklama
Do góry