reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy !!! dentysta

Witaj!nie napisalas w ktorym miesiacy ciazy jestes...w pierwszych 3miesiacach nie zaleca sie leczenia zebow i z tego co wiem ostatni trymestr tez nie jest najlepszy na takie wizyty.Lekarz tez pewnei odradzi Ci takie wizyty najlepiej zadzwon do swojego dentysty i powiedz mu ze jestes w ciazy i on Ci napewno tez udzieli info co masz zrobic!pozdrawiam:-)

reklama
witaj mozesz isc w kazdej chwili do dentysty nie ma zadnego problemu teraz jest tak wszystko polaczone by bylo bezpiecznie dla ciebei i dziecka:)

jeśli nie będzie znieczulenia, to pewnie mozna iść do dentysty. Ale może lepiej oszczędzic sobie stresów i poczekać jak Maleństwo się wykluje?

Hej. Jestem w ciazy drugi raz, narazie moje dziasla wygladaja dobrze ale obawiam sie najgorszego. W czasie piewszej ciazy mialam "agresywne zapalenie dziasel" czyli bardzo szybko postepujaca parodontoze. Po urodzeniu dziecka mialam przeprowadzony "kiretaz otwarty" na prawie wszystkie zeby a procz tego co 3 miesiace musze robic "kiretaz zamkniety". Tlumaczac mialam nacinane dziasla do korzeni i korzenie byly czyszczone z bakterii. Zabieg ten rozlozony jest na 4 razy. Wykonuje sie go oczywiscie w znieczuleniu. Pomoglo, dziasla przestaly krwawic. Zdjecie pokazuje ze jest poprawa ale calkiem rozowo to nie jest - dwa zeby sie chwieja. Jak bedzie teraz nie wiem? Ciaza moze znowu zaostrzyc ten stan. Pozdrawiam i czekam na dodatkowe informacje. Sama chetnie tez odpowiem na ewentualne pytania bo o tej chorobie wiem sporo.
Sory nie mam polskiej klawiatury.

Spokojnie możesz iśc do dentysty i leczyc zęby nawet ze znieczuleniem (jeśli oczywiście ciąża przebiega bez powikłań!). Ja leczyłam zęby w trakcie ciąży i korzystałam ze znieczulenia. A czekac do końca ciąży bym nie zalecała :no:

Ja w pierwszej ciąży też miałam problemy z zębami :-(i lekarz mi powiedział że lepiej leczyć zęby w ciąży by nie dopuścić do stanu zapalnego ,bo to jest bardziej niebezpieczne dla mnie i dzidziusia niż różnego rodzaju zabiegi u dentysty.Poza tym dentysta będzie wiedział co może zrobić i co podać, tylko pamiętaj powiedzieć w którym tygodniu jesteś.

mnie dentystka mówiła, że bycie w ciąży nie ma żadnego wpływu na wizytę i to stary przesąd żeby nie chodzić- już nie pamiętam od czego powstał...chyba że zęby się po prostu wtedy szybciej psują...
i mam jeszcze iść na wizytę ok miesiąc przed terminem...

Ja równiez zastanawiałam sie na tym czy moge iść do dentysty. Jestem w 20 tc. I w sumie to tylko kontrola, ale jeżeli mi coś wykryje, jakąś próchniczke, to lepiej chyba powiedzieć że jestem w ciazy, prawda? :-)

reklama
można chozic do dentysty ylko tzreba powiedziec, że jest sie w ciązy- nie zaleca sie żeby dopuscic do stanu zapalnego...czytałam, że później sa problemy z karmieniem