reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy! Ciąża po poronieniu

Spokojnie, wynik tarczycy nie jest jakiś straszny. FT4 ok, a to bardzo ważne. No i beta jaka piękna! 😊.
Przyjmujesz już Euthyrox
Ten załączony wynik jest chyba Ok... ale co z tego, jak niemiarodajny..
ale pocieszam się, że wieczorem tsh jest najwyższe, więc może ten wynik nie jest taki zły :)
Nie biorę żadnych leków. Przed ciąża miałam 1,5, bez leków. Dopiero gdy zachodzę w ciążę wynik idzie w górę. Ale tydzien pózniej jest chyba Ok...

reklama
Spokojnie, wynik tarczycy nie jest jakiś straszny. FT4 ok, a to bardzo ważne. No i beta jaka piękna! 😊.
Przyjmujesz już Euthyrox?
No beta to mnie mega zaskoczyła 😱😱 myślałam, że będzie koło 2 tys 😄
Ale w poniedziałek na usg jeszcze niewiele było widać, lekarz widział maleńka kropeczkę i uznał to za pecherzyk. A ja teraz się schizuję, że może to nie to i że to pozamaciczna.. że powinno coś widać więcej :(

@BP190 Z tego co pamiętam, to wyniki ft3 i ft4 powinny wynosić min 50% normy (do 90%). U Ciebie jest 42% dla ft3 i 46% dla ft4, co może sugerować niedoczynność. Ja bym to jednak skonsultowała z endo, bo przez to TSH może rosnąć. Gratuluję pięknej bety. To na kolejnej wizycie już na pewno coś będzie widać :)

No beta to mnie mega zaskoczyła 😱😱 myślałam, że będzie koło 2 tys 😄
Ale w poniedziałek na usg jeszcze niewiele było widać, lekarz widział maleńka kropeczkę i uznał to za pecherzyk. A ja teraz się schizuję, że może to nie to i że to pozamaciczna.. że powinno coś widać więcej :(
U mnie też na pierwszej wizycie było widać malusieńki pęcherzyk.. wtedy też powiedziałam partnerowi i rodzicom, a oni rozdzownili się po całej rodzinie z nowiną..też schizowałam, ciągle 'co a jeśli...'. Teraz ma prawie 1.5 roku i smacznie śpi w pokoju obok 😆 Gratulacje! 🤩

U mnie też na pierwszej wizycie było widać malusieńki pęcherzyk.. wtedy też powiedziałam partnerowi i rodzicom, a oni rozdzownili się po całej rodzinie z nowiną..też schizowałam, ciągle 'co a jeśli...'. Teraz ma prawie 1.5 roku i smacznie śpi w pokoju obok 😆 Gratulacje! 🤩
Ja bym chciała wykrzyczeć to całemu światu, ale póki na usg nie zobaczę zarodka z bijącym serduszkiem, to milczę 🤐🤐
Po moich ostatnich 2 poronieniach wolę nie zapeszać 😢

to gratuluję tej 1,5 rocznej kropeczki ❤️

a ta ten malusieńki pecherzyk na usg był naprawdę Malusi? U mnie to przypomina kropkę... i trochę się schizuję 🙃 zaraz znajdę zdjęcie z poniedziałkowego usg, to pokaże 😄

@BP190 Z tego co pamiętam, to wyniki ft3 i ft4 powinny wynosić min 50% normy (do 90%). U Ciebie jest 42% dla ft3 i 46% dla ft4, co może sugerować niedoczynność. Ja bym to jednak skonsultowała z endo, bo przez to TSH może rosnąć. Gratuluję pięknej bety. To na kolejnej wizycie już na pewno coś będzie widać :)
Ale tragedii nie ma? Myślisz, że mogę poczekać do tego 16.02 przy takim wyniku ?

Moim zdaniem nic się nie stanie jak poczekasz do 16.02, ale ja lekarzem nie jestem. Ten wynik nie jest zły, ale warto by ktoś bardziej kompetentny rzucił na to swoim okiem. Być może będzie tylko do obserwacji i raz na 2-3 tygodnie będziesz powtarzać badanie. Daj koniecznie znać po wizycie.

reklama
Do góry