reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomocy! Ciąża po poronieniu

Beta 118
Tsh 2,930

wyniki wysłałam do mojego gin. Zapytalam o duphaston.. nie odpisał mi na maila. Tylko na komórkę wysłał e receptę na duphaston.
Pisałam, że martwi mnie ta tarczyca. To nic nie odpisał...

reklama
Ja też nie miałam żadnych plamień, ciąża od początku nie rozwijała się do końca prawidłowo, lekarz kazał czekać i w tym czasie profilaktycznie brać Duphaston tak na wszelki wypadek że może pomoże. Także jeśli ma pomóc to pomoże, a nie zaszkodzi, a okazało się w końcu że na początku miałam niski poziom.

Spokojnie - takie TSH jeszcze nie jest bardzo złe. Dostaniesz skierowanie do endokrynologa i ładnie Ci to ogarnie. Jakbyś miała koło 10, to mogłabyś się martwić.
I pamiętaj - na pierwszą wizytę muszą Ci znaleźć termin w przeciągu 7 dni :)
GRATULACJE!!! 💕 💕 💕

Spokojnie - takie TSH jeszcze nie jest bardzo złe. Dostaniesz skierowanie do endokrynologa i ładnie Ci to ogarnie. Jakbyś miała koło 10, to mogłabyś się martwić.
I pamiętaj - na pierwszą wizytę muszą Ci znaleźć termin w przeciągu 7 dni :)
GRATULACJE!!! 💕 💕 💕
Dziękuję, jesteś kochana 😘

Naprawdę nie muszę się martwić tym tsh? To dlaczego ciągle mówią o tym tsh max 2,5? 🙁
Napisałam wprost lekarzowi, że martwię się tym tsh, ale skoro to zignorował, to może rzeczywiście nie muszę się martwić.
Na poniedziałkowej wizycie pewnie nic nie zobaczy, ale może da skierowanie do endokrynologa ? I przysługuje mi wizyta w ciągu 7 dni, na NFZ?

Dziękuję, jesteś kochana 😘

Naprawdę nie muszę się martwić tym tsh? To dlaczego ciągle mówią o tym tsh max 2,5? 🙁
Napisałam wprost lekarzowi, że martwię się tym tsh, ale skoro to zignorował, to może rzeczywiście nie muszę się martwić.
Na poniedziałkowej wizycie pewnie nic nie zobaczy, ale może da skierowanie do endokrynologa ? I przysługuje mi wizyta w ciągu 7 dni, na NFZ?
Bo to nie jest dramatyczny wynik, ale z pewnością warto go uregulować, bo jednak ponad normy dla kobiet w ciąży :) Tak powinno być, że ze skierowaniem w ciąży muszą ci znaleźć termin. Jeszcze sprawdź sobie przyrost bety po 48 godzinach i daj znać :)

Często jest tak, że dziewczyny dowiadują się o bardzo wysokim (>7) wyniku TSH dopiero ok 8tc - i w sumie nie znam żadnego przypadku, żeby ciąża źle się przez to skończyła. A ty reagujesz znacznie szybciej :) Pytanie tylko czy nie powinnaś zrobić diagnostyki w kierunku krzepliwości, bo przy 2 poronieniach to już lekarze często profilaktycznie przypisują acard i heparynę.

Często jest tak, że dziewczyny dowiadują się o bardzo wysokim (>7) wyniku TSH dopiero ok 8tc - i w sumie nie znam żadnego przypadku, żeby ciąża źle się przez to skończyła. A ty reagujesz znacznie szybciej :) Pytanie tylko czy nie powinnaś zrobić diagnostyki w kierunku krzepliwości, bo przy 2 poronieniach to już lekarze często profilaktycznie przypisują acard i heparynę.
Nawet przy pustym jaju płodowym?
to podobno błąd genetyczny.
W poniedziałek mam wizytę i ginekologa, i pewnie zleci jakieś badania 🙂 bo w poniedziałek jeszcze nie będzie nic widać.

Potwierdzam, ja po dwóch stratach profilaktycznie dostałam Clexane.

Beta 118
Tsh 2,930

wyniki wysłałam do mojego gin. Zapytalam o duphaston.. nie odpisał mi na maila. Tylko na komórkę wysłał e receptę na duphaston.
Pisałam, że martwi mnie ta tarczyca. To nic nie odpisał...
Tarczyca za wysoka ale tragedii nie ma :) Konsultacja bedzie konieczna, weź sobie skierowanie.
No i gratulacje :)

reklama
Do góry