reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomocy! Ciągły płacz i problemy z brzuszkiem

energetyczna

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny!
Jestem mamą 6 tygodniowej córeczki. Od około 2 tygodnia córcia w ogóle nie śpi w dzień i przeraźliwie płaczę w ciągu dnia (noce przesypia bez problemu ale musi mieć cycka). Położna próbowała wszystkiego a lekarz rodzinny mówi że dziecko już tam ma i wyrośnie z tego... Nie jestem w stanie jej odłożyć na 5 minut bo jest przerazliwy ryk. Karmie piersią, widzimy duże problemy brzuszkowe i tutaj szukamy przyczyny tzn. Prężnie się, kupka raz na 3dni, oddawanie gazów i płacz po gazach, słyszymy że jej się zwraca ma taki jakby refluks. Co to może byc?
Próbowałam espumisan, delikol, dicoflor, odstawiłam witaminę d na tydzień. I wszystkie porady na kolkę. Masaże okłady itd. Nic nie pomaga...
Jestem już totalnie rozbita. :(

reklama
Cześć dziewczyny!
Jestem mamą 6 tygodniowej córeczki. Od około 2 tygodnia córcia w ogóle nie śpi w dzień i przeraźliwie płaczę w ciągu dnia (noce przesypia bez problemu ale musi mieć cycka). Położna próbowała wszystkiego a lekarz rodzinny mówi że dziecko już tam ma i wyrośnie z tego... Nie jestem w stanie jej odłożyć na 5 minut bo jest przerazliwy ryk. Karmie piersią, widzimy duże problemy brzuszkowe i tutaj szukamy przyczyny tzn. Prężnie się, kupka raz na 3dni, oddawanie gazów i płacz po gazach, słyszymy że jej się zwraca ma taki jakby refluks. Co to może byc?
Próbowałam espumisan, delikol, dicoflor, odstawiłam witaminę d na tydzień. I wszystkie porady na kolkę. Masaże okłady itd. Nic nie pomaga...
Jestem już totalnie rozbita. :(
Eh... Może coś z bmk? Albo faktycznie refluks...
Może po prostu niedojrzały układ pokarmowy i nerwowy.
Też mieliśmy spore problemy i próbowaliśmy chyba wszystkiego.
Na płacz o dziwo zadziałał dźwięk suszarki (brzmi niedorzecznie, ale tak było).
Masaże i ćwiczenia - delikatne koliste ruchy w stawach biodrowych i rowerek.
My jesteśmy mm, więc nawet była mieszanka mlekozastępcza.

Później poszliśmy też do gastroenterologa dziecięcego. Dostaliśmy Debridat, probiotyk Vivomix (kilka szczepów mających uregulować pracę jelit) a następnie Bifibaby. Na odgazowanie Espumisan. Leżenie na brzuszku!
Póki co jest ok, z tym, że my już mamy zaraz 4 miesiące.

Później poszliśmy też do gastroenterologa dziecięcego. Dostaliśmy Debridat, probiotyk Vivomix (kilka szczepów mających uregulować pracę jelit) a następnie Bifibaby. Na odgazowanie Espumisan. Leżenie na brzuszku!
U nas przy kolkach suszarka ratowała życie. Synek się wyciszał, choć i tak nie spał

Też próbowaliśmy różnych masaży byliśmy nawet u osteopaty i doradcy laktacyjnego bo myślałam że może w karmieniu leży problem nic nie pomogło. Spróbuję z tą suszarka bo różne dźwięki już jej puszczałam ale nie suszarki :)
Też myślałam o gastroenterologu ale pomyślałam że akurat z tyn specjalista poczekam do skończonego 3miesiaca.

Też próbowaliśmy różnych masaży byliśmy nawet u osteopaty i doradcy laktacyjnego bo myślałam że może w karmieniu leży problem nic nie pomogło. Spróbuję z tą suszarka bo różne dźwięki już jej puszczałam ale nie suszarki :)
Też myślałam o gastroenterologu ale pomyślałam że akurat z tyn specjalista poczekam do skończonego 3miesiaca.
Tylko u nas musiał to być dźwięk na żywo, aplikacja nie wchodziła w grę. Mały cwaniak bezbłędnie odróżniał 😅

reklama
Tylko u nas musiał to być dźwięk na żywo, aplikacja nie wchodziła w grę. Mały cwaniak bezbłędnie odróżniał 😅
O rany dobrze wiedzieć bo odkurzacz właśnie puszczałam z aplikacji! To suszarka będzie na żywo 😁
Ja też tylko z aplikacji ale sprawdziłam i suszarkę i odkurzacz na żywo i niestety u mojego malucha nie działa. Poszukam innych dzięków jeszcze 😊

Do góry