reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polki -Muzulmanki

reklama
Salam
Jestem tutaj nowa tak szukałam w internecie informacji na temat Polek które są Muzułmankami i trafiłam tutaj:) . Co prawda nie jestem jeszcze muzułmanką ale czytam dużo książek jak powstał Koran i jak to się zaczęło . Wszystko to dzięki mojemu przyszłemu mężowi , to on opowiadał mi o Koranie co zawiera i dał książki do czytania . Dziwi mnie to dlaczego tyle ludzi tak źle pisze o Muzułmanach mój jest kochany :). Fajnie że jesteście że zawsze można porozmawiać sobie w naszym języku jak to jest być Muzułmanką .

Pozdrawiam Allah z Wami

a salam alaikum czy ktoras z siostr moze wie czy uzywanie zyletki do golenia przez kobiete w Islamie jest dozwolone? jesli ktos wie czy wiecie moze gdzie jest to napisane w Koranie? bardzo prosze o odpowiedz bo slyszalam rozno sprzecznosci dziekuje salam

Assalam Alaikum,
Juz od dawna szukalam stronki, na ktorej mozna porozmawiac z polkami - muzulmankami, lub tez zwiazanymi z Islamem.
Nie jestem jeszcze muzulmanka, ale od 2 lat jestem szczesliwa zona algierczyka, mamy 1,5 rocznego synka Adama i Inschaallah w przyszlym roku dolaczy do nas kolejny czlonek rodziny. Mieszkalismy w Londynie przez prawie 5 lat, ale ucieklismy do Leicester. Jak juz wspomnialam, nie zmienilam jeszcze religii, aczkolwiek blizej mi do Islamu jak do chrzescijanstwa. Obecnie czytam Pismo Swiete po raz pierwszy w zyciu, poniewaz chce dowiedziec sie w co wierzylam i w co nadal wierzy moja rodzina. I jestem w szoku ile rzeczy kosciol po prostu ignoruje z Pisma Swietego. Nastepna ksiazka jest Koran :)
Chcialabym nawiazac kontakt z polkami, ktore w jakikolwiek sposob sa zwiazane z Islamem, gdyz jest on mi coraz blizszy sercu i molo jest porozmawiac z kims o podobnych pogladach i doswiadczeniach.
pozdrawiam

Dziekuje Umm Yacine :)
Czytam codziennie po kilka stron tego forum, zeby nadrobic i widze, ze rozmawialyscie na kilka ciekawych tematow. Szkoda, ze teraz taka cisza tu jest. Zaluje, ze wczesniej nie znalazlam tego forum, bo zauwazylam ,ze bylo nas kilka w tym samym czasie w ciazy. Moj synek urodzil sie 9 czerwca 2009, jeszcze w Londynie w St George Hospital. Polecam ten szpital.

Wczoraj zaczal sie Eid i po raz pierwszy poszlam do meczetu z kolezanka i naszymi dziecmi. W sumie nie wiele z tego wynioslam, bo bylo tloczno i dzieci plakaly, no i oczywiscie jezyk arabski, ktorego nie rozumiem. Ale bardzo milo bylo, gdy na zakonczenie wszyscy skladali sobie zyczenia i kobiety przygotowaly poczestunek dla dzieci.
Dzisiaj ostatni dzien, a moj maz juz w pracy :( niestety.
Mimo wszystko zycze wszystkim Eid Moubarak :)

Salam wszystkim,
Umm Yasin, w ktorym tygodniu jestes, jesli moge spytac?

Dzisiaj dokonczylam nadrabianie zaleglosci :) 43 strony - to troszke jest!

reklama
Nemrah szukalam cie na facebook ale jest mnustwo - zara hussain- a jak dalam filter nottingham to 0 rezultatow, :no:.
Suwaczek juz zauktualizowany Minusia wiec juz wszystko wiesz ( moj maz tez tak do mnie mowi ;-))

Do góry