Justyna.85
Zaciekawiona BB
Witam dziewczyny! Może czytajcie jakieś ciekawe blogi? Pochwalcie sie nimi! Korzystamy z wolnych chwil póki je mamy [emoji6]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rewelacyjnie to ujęłaś. Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat.justyna.85 , duzo osób twierdzi tak jak ppo i maja racje, ale przeczytać nie zaszkodzi, zawsze możesz wybrać te elementy które tobie w wychowaniu dziecka odpowiadają. Tracy Hoog czytałam "język dwulatka" i były elementy , które mi odpowiadają. Wiesz teraz jest moda na tzw. bliskość rodzicielską, ale mimo że wiele rzeczy jest w niej fajne to i z wieloma się nie zgadzam . Każda ma swój rozum i musi znaleźć złoty środek. Z książek polecam "Jak mówić aby dzieci nas słuchały, jak słuchać aby dzieci do nas mówiły" Adele Faber i Elaine Mazlish. cudowne w tej książce jest to ,że uczy wsłuchiwać się w emocje/uczucia dziecka.
Wiesz... ja zawsze staram sie podchodzic do dziecka z szacunkiem i mimo,że u mnie są granice rodzic- dziecko, to jednak staram się zwracać do niego tak jakbym zwróciła się do osoby dorosłej , którą szanuje.