reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Mła

Jestem, jestem ;)
Miasto
Dom
Zgodnie z Waszymi sugestiami odpalamy nowy temat.
Polecajmy i odradzajmy to, co warto lub nie należy kupować maluchom i ich mamom :)

reklama
To ja zacznę, u mnie zupełnie nie sprawdziły się kosmetyki J&J - uczuliły, za to super sprawa - Oillan i balsam i emulsja do kąpieli (zero nieprzyjemności skórnych i ani deka ciemieniuchy).
No i jak dla mnie najlepsze Pampers Premium Care i te zwykłe niebieskie, a kit to Dady - po godzinie musiałam pampa zmieniać, wg mnie nie wchłania dobrze siku, no chyba, że moja Niuńka na potęgę siusia, ale Oryginalne są ok, więc je chwalę :)

u nas nie sprawdziły się kosmetyki nivea...polecam za to emolium i z niczym innym już nie eksperymentuję an razie. Dostałam żel do mycia z Hipp, sprawdzę go i dam znać.
pieluchy -tylko pampersy

za to ostatnio kupiłam w intermarche chusteczki nawilżane labell za 3,90 i muszę powiedzieć, że są bardzo dobre-miękkie i odpowiednio nawilżone:blink:

Ostatnia edycja:
Dagne, ja podobnie oceniam Dady. Mam całą pakę 2 i nie wiem, co z nimi zrobić. Ostatnio kupiłam też w Rossmanie ich firmowe Baby Dream (2 sztuki, na szczęście). Po dwóch godzinach pupa była wilgotna :/ Za to przyjęły się u nas Huggiesy Premium, w miejsce droższych pampersów.

Z Nivea używam Kremu na każdą pogodę, bo nie znalazłam żadnej rozsądnej alternatywy na buźkę tak małego dziecka.

Milva, ja z kolei w Intermarche kupuję duże waciki (do mycia pupy wodą), bo są dobrej jakości (Labell), a cena niemal połowę niższa niż Clinic itd.

Z Labell też kupuję waciki, patyczki i dla siebie podpaski;-) Ich produkty są ok i w rozsądnych cenach, tylko wyczytałam , że pieluszki Labella masakra - więc nawet nie będę próbować. A z chęcią bym jakies zastepcze tańsze pieluchy znalazła...

Mła - więc cieszę się, że to nie moja Kala tak sika na potęgę :) tylko Dady są jakieś nie teges.
Może i ja Huggiesy wypróbuje - wiadomo - oszczędności nigdy nie za wiele, ale jak nie podejdą, to przecież na siłę zmieniać nie będę :)
A i dzięki za info o Intermarche :)
Co do kremu na buźkę - stosujemy Oillan delikatny krem pielęgnacyjny do twarzy i się sprawdza - buzia ładna i gładziutka :)
Chusteczki sprawdziłam z wielu firm: Huggies Pure, Pampers Sensitive, Kindii, Rossman i tak na prawdę to muszę przyznać, e Pampersy wypadają u nas blado - cienkie, mało wilgotne wg mnie. Ale chwalę sobie Huggiesy - grube i mokre, mojej Małej nie uczuliły :) często są w promocji, np w Tesco ostatnio były 4pak za 12,99 :)

Aha i jeszcze co do Pampersów Sleep&Play - wkład rumiankowy moją Małą uczulił i tydzień nie chciała pupa się wygoić, więc jak któreś z dzieciaczków źle reaguje na rumiank to odradzam :)

Ostatnia edycja:
U nas z pampersów sprawdzily sie Pampers premium care i te niebieskie, sleep&play nie byly by zle, gdyby mialy elastyczne tasmy, Dady takze sie przyjeły, co mnie bardzo cieszy, bo koszt mały.

Z chusteczek tylko Pampers i huggies (tylko troszke sie rwa), ewentualnie j&j, dady nie zdaly egzaminu u nas totalnie. Staram sie brac tyko pampersa.

Kosmetykow uzywalismy z HIPPA i jestem zadowolona, mam oliwke bambino i krem do buzki- tez sa ok. Mam probki balsamow J&J i musze wyprobowac czy nie uczula malej (bo sporo o tym sie slyszy).

Wypiszę z jakich zakupów jestem zadowolona (opinie na temat kilku z nich moga sie nie przydać ze względu na to, że większość z nas już te rzeczy ma, ale jakby tu ktoś zagądał z ciążówek napiszę)
Wózek - Jane Slalom Pro (tylko starsza wersja, bo nową schrzanili :baffled:)
images2.jpg

Babydream - Uniwersalny żel do mycia Rossmann, Babydream, Kopf-bis-Fuß Waschgel (Uniwersalny żel do mycia) - kosmetyki i ich recenzje w KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Flanelki Motherhood - uwielbiam! Na lato będą świetne też do przykrycia córci.

Mata edukacyjna Bright Starts Żyrafa - Na początku najbardziej interesowała ją muzyczka i światełka migające, a teraz praktycznie każdy element po kolei staje się jej ulubionym. Mam wrażenie, że jest dostosowana do każdego etapu rozwoju maluszka.
images.jpg

Termometr Thermoflash LX-26 -świetna powtarzalność wyniku, który pojawia się na wyświetlaczu praktycznie od razu. Stosujemy go również do pomiarów temperatury wody. Minusem jest cena :baffled:

Torba Carters - bardzo pojemna, z dużą ilością kieszonek.
21lyGLesZJL.jpg

A jeśli chodzi o Pampersy, to Dada są śmierdzące i faktycznie chyba nie izolują dobrze od wilgoci. Bardziej lubię Toujours z Lidla, a najbardziej Pampersy Active Baby te:
images3.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja polecam kosmetyki nivei i jestem bardzo zadowolona, chusteczki dada jak dla mnie ok bo są fajnie nawilżone... totalny kit jak dla mnie to pampersy i chusteczki z tesco jeśli chodzi o pampersy active baby

reklama
Dla mnie pieluchy na dzień rossman baby dream, na noc tesco Gaga. Pieluchy huggies uczulily straszliwie.

Chusteczki huggies.

Mleczko do ciała kojace J&J.

Krem na buzię z rossmana. Na usta zwykła wazelina.

Do mycia mydelko bambino, raz w tygodniu zamiast mydła oliatum.

Na pupke maselko kokosowe.

Do góry