reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

Dominique.p, kusi mnie ta chusta od polowy ciazy... Ale jakos boje sie o kregoslup Malego. Nie wiesz, co lekarze mwia na ten temat?
Pozdrowionka!

Mnie nie dość, że kusiła jeszcz w ciąży, to stała się jedynym ratunkiem dla mojego kręgosłupa, bo mój Pączuś uwielbia noszenie na rączkacj, a do najlżejszych nie należy;-) Zakup oczywiscie skonsultowałam z naszym pediatrą, który powiedział, że pozycja "fasolki", która dziecko właśnie w chuście przyjmuje jest fizjologiczna i przez to najlepsza dla prawidłowego rozwoju kręgosłupa. Oczywiście nie można przez cały dzień dziecka w chuście nosić, ale na pewno kilka godzin nie zaszkodzi. Maja bardzo szybko z resztą w chuście zasypia, a jak marudzi, to też łatwo się uspokaja jak jest taka do mnie przytulona. Tak więc polecam z czystym sercem:-)

reklama
dominique ty miałas cc i używasz kremu Cepan na blizne z tego co pamietam, czy on pomaga ??? bo mój gin przepisał mi cos innego(zagramaniczne, cena też:cool2:) a jak zapytałam o cepan to powiedział ze co prawda skład ten sam ale cepan nie działa:baffled:
jak sie Cepan sprawdził u ciebie???

a co do tej chustu to jak nosisz małą to cie rana nie boli??? tez sie zastanawiam od porodu nad nią tylko ze moja ksi,ężniczka wazy juz 6kg i nie wiem jak zniesie to mój kregosłup

Mada - używam Cepanu, codziennie na noc, bo zajeżdża cebulą okrutnie, na mnie działa i bliznę mam gładziutką i coraz jaśniejszą. NIe pamiętam ile kosztuje, chyba koło 13zł.

Jak noszę małą w chuście to rana mnie nie boli. Cały ciężar jest równo rozłożony na plecach. Moja Pszczoła też motylkiem nie jest - we wtorek ważyła 5660g, więc do 6kg niedaleko;-) A chusta jest tak uszyta, ze nigdzie się nie wpija (na wymiar), więc bardzo wygodnie się dziecko w niej "transportuje", i jeszcze ręce w miarę wolne się ma (ja i tak jedną zawsze podtrzymuję małą, choć niby nic nie powinno się stać, ale przezorny zawsze ubezpieczony;-))

Dzieki dominique.p. Chyba sie skusze. :-)

Mada78, ja tez jestem po cc. Mi lekarz polecil Contractubex, bo mowil, ze jest bardziej skuteczny niz Cepan. Kosztuje cos kolo 30 zl. Ale wydaje mi sie, ze to zadna rewelacja. Smaruje sie tym juz 4 tygodnie, a blizna ciagle wyglada tak samo.:-( Cepanu uzywalam kiedys na inna blizna i tez nie pomogl. Moja Babcia mowi, ze mam "kiepskie cialo do gojenia". :-)

Dziewczyny, zanim kupicie chustę i włożycie do niej dzieci zapytajcie ortopedę czy możecie. Dzieci, które mają jakiekolwiek problemy z bioderkami nie moga być noszone w chuście, bo w ogóle pozycja na boku jest dla nich niedobra. Ja chciałam kupić nosidło i się wstrzymuję do czasu kolejnej wizyty i usg bioderek.

No nie, niestety dla mnie sie ta chusta nie nadaje... Moje dziecie wazy juz ponad 6,5 kilo, a to jest tylko do 9. Posluzyloby moze z poltora-dwa miesiace... Jakos tak mi sie nie oplaca...

karoo-kp - ja zakupiłam chustę na Allegro za 40 zł, taką, w której można nosić dziecko do 15 kg. Na razie przyzwyczajam Oliwiera do niej, bo ogólnie strasznie nie lubi pozycji leżących

jestem bardzo zadowolona z mojej chusty...małej jest w niej bardzo dobrze!! i po kilku minutach noszenia śpi słodziutko jak aniołek:-) plecam!!

reklama
Ewa - to możesz być szczęśliwa, ponieważ moja pociecha nie chce być w niej noszona, zobaczę czy przekona się po paru dniach krótkiej próby, jak nie to będę musiala ja odstawić. Oliwier nie cierpi wszystkiego co wiąże się z pozycją leżącą :(

I wszystkiego naj dla Twojej Juleczki z okazji 2 m-cy !!

Do góry