reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

moja mała wyjatkowo nie lubi tych melodyjek z karuzeli.same kolorowe kręcące sie misie są w porządku ale jak gra melodyjka to zaczyna płakac i sie denerwowac.

reklama
Aga nie dziwię się , że twoja nie lubi tych melodyjek bo są tragicznie:-p

Dominique super zakup z ta karuzelą, właśnie też się nad nia zastanawiam.

A co do nosidełka, ja kupiłam Womar rain (wygląda jak chicco go plus, a jest dwa razy tańsze) i właśnie go dzisiaj użyłam. Zapakowałam małą i wio na zakupy. Kinga zasnęła już w domu i cały czas w nim spała i co jest najlepsze - jak ja zdjęłam w domu to dalej śpi - mam czas na kawkę i bb:-)

No wlasnie, te melodyjki z tych nakrecanych karuzelek sa tragiczne...i strasznie glosnie...Chyba tez sie zastanowie nad taka z Fisher Price...

skusiłam się na chusteczki Nivea Baby - aaaaaa, zmiana na gorsze po chusteczkach Bambino
o wiele gorzej nawilżone i chłonne
mimo, że wyciągają się fantastycznie po jednej sztuce to więcej nie kupię, zostaję przy Bambino

leżaczek - bujaczek Fisher Price (ten sam co ma Dominique) faktycznie super, choć akurat wibracje Piotrusia nie interesują, najważniejsze jest, że można sobie świat obserwować

karuzelka - nakręcana Canpol babies - prezent
Piotruś uwielbia gapić się na kręcące się miśki, melodyjka jest też ok - mały się uspokoja - tylko to nakręcanie co chwila doprowadza mnie (i psa też) do szału
może skuszę się na tą co ma Dominique? (tylko skąd wziąć kasę? :-()

co do nosidełek
w programie "Mamo już jestem" wypowiadał się fizjoterapeuta, że zanim się włoży dziecko do nosidełka to musi mieć zbadane bioderka i opinię lekarza, że nie ma przeciwskazań
ponieważ Piotruś ma drobne luzy w stawach dla nas nosidełko nie wskazane...

Oliwier dostał od chrzestnej taką karuzelkę PAPUTKI dla niemowląt W E L U R O W E 4zł!!! (127935374) - Aukcje internetowe Allegro choć wybieralismy sami z mężem, ponieważ wcześniej dostał od znajomego karuzelę z taka pozytywką, że obudziłaby zmarłego - taka głośna i krzykliwa. Karuzela jest słodka, tzn. śliczne są misie wiszące sobie, nasze dziecko lubi patrzeć na nie, co do melodii, to mogłaby grać trochę dłużej, ale za to ma parę opcji, tzn. melodyjki do usypiania, muzyka poważna, można włączyć opcję, aby właczyła się gdy dziecko płacze, no i najważniejsze ma pilota, który ułatwia życie wieczorami i w nocy, kiedy można właczyć karuzelkę leżąc w łózku :) Ogólnie polecam, tymbardziej, że starsze dziecko może bawić się samym domkiem.

Co do leżaczka, to właśnie chcemy kupić, bo trzymanie w domu małego dziecka w nosidełku-foteliku to zbrodnia dla kręgosłupa, a Oliwier uwieblia juz patrzeć sobie naświat i obserwować wszystko dookoła.

Polecam...z czystym sumieniem!

Frutisku, kochana a co polecasz???:confused:

Leyna to chyba sie skusze na chusteczki bambino bo do tej pory miałam nivea creme i byłam zadowolona(porównanie miałam tylko z rossmanowskimi-kicha) a jak mówisz ze bambino lepiej nasaczone to fajne musza byc:happy: ale cena ta sama.
Nivea sensitive chusteczki- małej obsypało cała pupcie:no:

Jasna cholera wczoraj 3 razy przebierałam małą bo obesrała plecy w 2 wiec włożyłam 3 i tez obesrała:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
całe ubranka ufajdane , byłam zadowolona z 2 i może juz sa maławe ale dlaczego idzie na plecy w 3 jak jest dobra???może 3 juz nie takie dobre jak 2 a może moje księżniczka wali do góry kupeczki ???;-)
ktoś używa 3 pampersów??? sprawdzaja sie???

reklama
Tez polecam chusteczki Bambino -sa chyba najlepsze ze wszystkich ktore wyprobowalam, a mialam ich naprawde sporo ;-) ;-) ;-)

Do góry