reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

Silunia gratuluję 3-czki :) rośnie ta Twoja mała, rośnie :)

Mada ja mam butelkę z Aventu - 125 ml - i jak na razie sobie chwalę - smoczek aż tak bardzo nie zasysa powietrza do buźki
a mały jest wybredny, bo mam smoczki do uspokajania i z Aventu i z Nuka i żadnego z nich nie chce ssać a ten z butelki i owszem (może dlatego, że mleczko moje z niego leci?)

reklama
Moja też nie jest wybredna i butelka z Aventu jej pasi.
A ja dzisiaj kupiłam smoczek uspokajający Nuby, reklamowany na tvn style - imituje ruchy matczynego sutka - ciekawe czy się mojej spodoba :D

Muszę się pochwalić, że i nasz Oliwier od dzis przechodzi na Pampersy 3. Jego pulchne ciałko (czytaj dupsko ;) ) miewało juz odciski od 2.

Ja używam butelek z Aventu. W sumie to trochę jestem zawiedziona, poniewaz jak mój głodomor dorwie się do butli, to czasami aż się krztusi. Nie wiem czy to kwestia tego, że ze smoczka leci za mocny strumień, czy tez może mój synek za mocno ciągnie, bo przy cycu też potrafi się zakrztusić jak ssie łapczywie.
Wczoraj zakupiłam butelkę antykolkową ze smoczkiem firmy Nuby, właśnie się wyparzyła i zobaczymy jak z niej poleci mleczko, bo w to działanie antykolkowe nie do końca wierzę ;) Ale powiem wam, że sama butelka ma ciekawy kształt i rozwiązania odpowietrzania. A tak na sam koniec dla zainteresowanych - butelka ze moczkiem kosztowała 20,99 zł.

mada78 pisze:
jaką butelkę???

pomyslałam że najwyższy czas nauczyc moja księżniczke pić z butelki bo inaczej nie rusze się na krok bez niej z domu

tylko jaka butelke kupic , z doświadczenia Sandry wiem że z Aventu to kicha a widziałam z Nuka i Nuby i są antykolkowe i nie wiem jaka wybrać ::)
ma któras z was z tych firm i te antykolkowe bo nie wiem czy tak działaja cuda jak o nich piszą ::)

acha, i jaki pokarm z sztucznych podajecie maleństwom jak dokarmiacie?

mada ja używam najzwyklejszej z canpolu i jest oki. mała ładnie z niej ssie i nic przy tym nie ulewa. jeśli chodzi o dokarmianie- to nocami od czasu do czasu podaje jej NAN1- je az się uszy trzęsą ;D ;D

ola_c2 pisze:
Muszę się pochwalić, że i nasz Oliwier od dzis przechodzi na Pampersy 3. Jego pulchne ciałko (czytaj dupsko ;) ) miewało juz odciski od 2.

Ja używam butelek z Aventu. W sumie to trochę jestem zawiedziona, poniewaz jak mój głodomor dorwie się do butli, to czasami aż się krztusi. Nie wiem czy to kwestia tego, że ze smoczka leci za mocny strumień, czy tez może mój synek za mocno ciągnie, bo przy cycu też potrafi się zakrztusić jak ssie łapczywie.
Wczoraj zakupiłam butelkę antykolkową ze smoczkiem firmy Nuby, właśnie się wyparzyła i zobaczymy jak z niej poleci mleczko, bo w to działanie antykolkowe nie do końca wierzę ;) Ale powiem wam, że sama butelka ma ciekawy kształt i rozwiązania odpowietrzania. A tak na sam koniec dla zainteresowanych - butelka ze moczkiem kosztowała 20,99 zł.

czekamy na relacje z wypróbowania butelki ;D ;D

sandra1982 pisze:
Dziewczyny, co lepsze: NAN1 czy Bebilon1 ????

sandra, ja nie mam pojecia, ale mojej julci NAN1 najwyrazniej smakuje... no i ja w końcu moge sie w nocy troszke wyspac- zawsze przy drugim nocnym karmieniu czyli tak ok 24 oprócz cyca podaje jej 50ml i spi mała do rana

reklama
ja mam butelke z campola i mały je z niej bez problemu natomiast dokarmiam go bebiko1 przyczym wydaje mi sie że mały i tak dość często je .

Do góry