reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoj/kącik/inspiracje dla naszych skarbów !

reklama
Poczytuje Was czerwcowe dziewczyny mimo że jestem majowa (termin na 30;)) to przez to ze na koniec maja to chyba bliżej mi czerwcowo;)
Co do pakowania to wiadomo ze im prędzej torba czeka tym my spokojniejsze, tak samo z pokoikiem, prasowanem i wszelkimi innymi przygotowaniami.

Co do koszul to minimum dwie juz do leżenia w szpitalu takie do karmienia (może być tak że będziecie się bardzo pocic - przynajmniej tak miała znajoma i ona używała 4koszule!)

A pokoik zaraz pokaże

Sesi ale bys sexi wyglądała z ta pielucha miedzy nogami podtrzymana sznurkiem:-D

Ja osobiście torby jeszcze nie mam ha ha, za pierwszym razem to po 32tc bylam spakowana a teraz zaraz 36tydz i dupa:-/

Cześć Ami Ga nas tu więcej z majowym terminem;-)

Ja prawie prawie spakowana, brakuje jakiś drobnych rzeczy.
Koszul biorę dwie i liczę ze do porodu dadzą mi szpitalna jak poprzednim razem.

Ja torby jeszcze nie pakuję, stwierdzam że mam czas.
Teraz czekam na kołyskę od tygodnia i jakoś do mnie dotrzeć nie może :wściekła/y:, a miała być w środę wysłana kurierem.

ja już też spakowana, koszule mam dwie w tym jedna do karmienia ( po pierwszym porodzie pokarm miałam na 2 dobę dopiero), do porodu szpital daje swoje jednorazowe koszule;)

oj po porodzie poci sie czlowiek jak nie wiem.. i mi strasznie zimno bylo.. jak pamietam otwarlam na fuull wszystkie kaloryfery na sali w szpitalu.. u mnie wszystko wyglada tak ze .. dla siebie nie mam nic... dla malego wypralam kilka ubranek ostatnio... pokoik - w stanie surowym... :D dziewczyny do czerwca jeszcze duzo czasu ;)

reklama
Jeśli chodzi o torbę do szpitala nam położna na szkole rodzenia mówiła żeby była gotowa 3,4 tygodnie wcześniej. Moja jeszcze nie spakowana ale zrobię tak jak dziewczyny przygotuje wszystko w jednym miejscu potem tylko na sam koniec wrzucę wszystko do torby :)
Koszul biorę 3 szt. w tym dwie typowo do karmienia :)

a pokój wygląda jak składzik więc nie będę się chwalić :)

Do góry