reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

Moja starsza zrezygnowała ze spania na górze tylko dlatego że młodsza na dole była bliżej mnie jak je usypiałam .I spały razem a pózniej na wersalce tak się do siebie przyzwyczaiły że teraz osobno nie chca za bardzo spać.

reklama
asia* te z firaneczką są niższe, dlatego właśnie się zastanawiam jak z wyższym to wygląda. Mój jest nocnym wędrownikiem, więc chyba póki co zrezygnuję.
Z szafek chyba dokupię jakieś elementy z Bodzio (mam u Michała komody z serii "Grześ"), żeby dwójkę pomieścić. Myślę, że najtaniej na razie nam to wyjdzie

kachasek - tak te mebelki są z yjrska - jest taniej niż w ikei, wiem ze może nie są rewelacyjne, ale mamy yrska jeden spory regał na telewizor z półkami i przeszkleniem, i póki co (prawie 3 lata) trzyma się bardzo dobrze, chociaż czasem koty na nim szaleją. Warto wejść na stronę yrska i przeglądać promocje po prostu, bo co kilka miesięcy można takie komody kupić po 50zł...

Ja mam w planach umeblowanie pokoiku maleństwa meblami z firmy Sauthon, a teraz na fb widziałam, że mają nową kolekcję związaną z postaciami z Disney`a, cudo:) Śliczne są z Kubusiem Puchatkiem. Nie mam żadnych fot, bo nie kopiuje ze stron, ale mogę Wam podać stronkę, np. amko.com.pl, tam można znaleźć tę firmę

Czesc ,
ze sie tak wtrace, ja w ogole ostatnio przekonalam sie do Ikea, jakosc b. sie poprawila i cena jak zwykle kuszaca :) Bardzo polecam zwlaszcza dzial dla bobasow i dzieciaczkow :)

a co do tematu :)
Moj synek bedzie spal z nami w sypialni do ok 1 roku zycia (pewnie jakos do 10 miesiaca) tak jak poprzedni syn. Wole miec go przy sobie, gdy sie budzi, gdy potrzebuje cycusia ;) lub przytulenia, poza tym nie ufam elektrycznym niania i przez pierwsze miesiace prawie nie spalam tylko przysluchiwalam sie czy maly oddycha itd. Tym razem mamy mniej miejsca bo przewijak musial stanac w sypialni ( a na razie nie mamy zbyt duzej) w poprzedniej ciazy stal w pokoju starszego syna, ale oczywiscie teraz rezyduje tam wlasnie starszak ;)
Bobas bedzie z nami i jakos musimy sie pomiescic, przewijak kupilam wlasnie w Ikea (nie komode tylko takie polki z przewijakiem, bo komoda niestety sie nie zmiescila) Bedzie spal w takim koszu na koleczkach a pozniej w wiekszym lozeczku jak juz nie bedzie sie miescil w tym uroczym dla noworodkow :)) (ale watpie by byl takim wielkoludem jak moj starszy syn)
Zakupilam juz pare ozdob, piore starsze ciuszki itd
:) Juz bardzo sie ciesze na mojego skarba <3 Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i niedlugo bedziemy juz w 4 (+pies ;) )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale proszę doradzcie. Jestem przed zakupem pościeli. Ile tego kupić? Jedną kołdrę + poduszkę + ochraniacz? A poszewek ile? Dwa komplety starczą czy więcej? Będę chyba kupywac przez internet więc płaciłabym jeden raz za przesyłkę, ale za chiny nie wiem jaką mam wziąć ilość.

Dziewczyny nie wiem czy ten temat był już poruszany, ale proszę doradzcie. Jestem przed zakupem pościeli. Ile tego kupić? Jedną kołdrę + poduszkę + ochraniacz? A poszewek ile? Dwa komplety starczą czy więcej? Będę chyba kupywac przez internet więc płaciłabym jeden raz za przesyłkę, ale za chiny nie wiem jaką mam wziąć ilość.

Myślę że dwa komplety wystarczą. Ja jeden już kupiłam i za niedługo ( po wypłacie :-) ) kupię drugi jakis tańszy ale też z ochraniaczami.

reklama
Tofilesia ja mam jeden komplet wypełnienia (i myślę że w zupełności wystarczy), a pościeli mam 2 nowe komplety, i jeden który dostałam używany. Myślę że do poszewek warto jest kupić ochraniacz z tego samego wzoru bo kosztuje ok 25zł, a fajnie wygląda w komplecie z pościelą.

Do góry