reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pokoik dla maleństwa

Dzięki dziewczyny, obie miałyście rację - starsze dziecko (po pół roku) powinno spać na gryce, znalazłam już w necie. Dziś ciężko mi się cokolwiek szuka, bo strasznie net mi muli, BB zresztą też :dry:

My się szykujemy do przeprowadzki Oliwki do Pauliny pokoju, zamówiłam już materace do łóżek. Meble będzie robił Tomek (łóżka też). Oli niestety będzie miała krótkie łóżko (materac jak w dużym łóżeczku - 130x70), ale inaczej się nie da niestety narazie. Ale ze 2-3 lata powinna spokojnie się zmieścić, a potem będziemy myśleć.

Ostatnia edycja:
reklama
jak juz bedzie gotowy ten wspolny pokoj to pokaz Kasiad zdjecia:tak:

a propo materaca to nawet nie wiem na jakim zosia spi i w ogole jej nie przekladałam:zawstydzona/y::confused:
musze to sprawdzic:dry:

Oliwieczka, nie wiem czy będzie co pokazywać, nic specjalnego tam nie będzie. Tapet nie zmieniamy, szafa i biurko zostają stare, Tomek będzie robił sam łóżka i trochę szafek dorabiał. Żadnych ozdób dziecięcych nie będzie również, bo Oli pokój będzie dzieliła z 18nastoletnią siostrą, więc nie może pokój być za bardzo dziecinny :sorry:

Oliwieczka, nie wiem czy będzie co pokazywać, nic specjalnego tam nie będzie. Tapet nie zmieniamy, szafa i biurko zostają stare, Tomek będzie robił sam łóżka i trochę szafek dorabiał. Żadnych ozdób dziecięcych nie będzie również, bo Oli pokój będzie dzieliła z 18nastoletnią siostrą, więc nie może pokój być za bardzo dziecinny :sorry:

No racja,ale nad samym łóżeczkiem bym jej "strzeliła"jakieś fajne ozdoby,czy obrazki w rameczkach.Myślę,że Paulina zrozumie,a może nawet sama cos namaluje Oli...zdolna jest dziewucha przeciez.pogadaj z nia.:tak:

Nad łóżkiem Oliwki będą półeczki, raczej nie będzie miejsca na obrazki, ale jak już będzie pokój gotowy, to pomyślę jeszcze co da się zrobić.

Żadnych ozdób dziecięcych nie będzie również, bo Oli pokój będzie dzieliła z 18nastoletnią siostrą, więc nie może pokój być za bardzo dziecinny :sorry:

A jak Paulina ze świadomością, że już niedługo będzie dzieliła pokój z dwuletnią siostrą:confused: W sumie to pewnie trochę zmian ją czeka:sorry: Pewnie nie będzie mogła sobie za bardzo w nocy posiedzieć, żeby Oli nie przeszkadzać jak będzie spała.
Myślę Kasiad, że kilka symbolicznych ozdób dziecięcych wcale temu pokojowi nie zaszkodzi;-) A i Oliwce będzie przyjemniej i szybko się zaaklimatyzuje:tak:

A jak Paulina ze świadomością, że już niedługo będzie dzieliła pokój z dwuletnią siostrą:confused: W sumie to pewnie trochę zmian ją czeka:sorry: Pewnie nie będzie mogła sobie za bardzo w nocy posiedzieć, żeby Oli nie przeszkadzać jak będzie spała.
Paulina nie ma nic przeciwko, ona jest bardzo opiekuńcza w stosunku do Oliwki. I tak pokój "dzieli" już z Oliwką za dnia, bo Oli u niej wiecznie przesiaduje, tylko w czasie nocki nastąpi zmiana, choć Oliwka też już kilka nocek spała z Pauliną razem z nią w łóżku. Co do siedzenia do nocy, to Paulina siedzi w weekendy często, ale cicho przy kompie, a Oli nie jest przyzwyczajona do absulutnej ciszy, bo spała przecież z nami w pokoju, gdzie my też po jej zaśnięciu kręciliśmy się, oglądaliśmy nastawioną na cicho telewizję i mieliśmy włączone kompy.

Przyszedł materac na Oliwki łóżko. Kupiłam kokos-gąbka-gryka, bo taki miałam do łóżeczka i byłam zadowolona, ale powiem szczerze, że ten jest chyba gorszy. Dopiero będzie można ocenić jak będzie założony na łóżko, ale jest jakiś lżejszy, bardziej miękki i słychać jak się gryka w nim osypuje :dry: No ale tak to jest jak się zamawia przez Internet. No, zobaczymy jak się będzie sprawował, materac zawsze można z czasem wymienić. Zresztą jak będzie leżał na łóżku może nie będzie się aż tak uginał.
Jak Paulina rozpakowywała materac, Oli zachwycona biegała w kółko i pytała:
Ojej, to moje? :-D
Teraz czekamy jeszcze na materac dla Pauliny. Tomek cały czas się zastanawia, czy zacząć robotę w tym tygodniu, czy dopiero po imprezce urodzinowej.
Dziś w każdym razie zrobi projekt i wymiary wszystkich potrzebnych desek.

reklama
Dziś dotarł materac Pauliny.
Wracamy do zdrowia, więc temat pokoju powrócił. Tomek właśnie robi projekt, a ja się zastanawiam, co na te materace na stałe na łóżko położyć. Trzeba by uszyć jakieś pokrowce, ale z czego? Podpowiedzcie mi coś, pewnie macie w domach łóżka z materacami :sorry:

Do góry