reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoik dla maleństwa

Ja się właśnie zastanawiam czy robic Emilce pokoik :dry: rodzice wykupują mieszkanie chca sprzedać i kupic domek ale czy nam na niego starczy :-( więc z jednej strony jak zrobie i będzie przeprowadzka to pieniądze wydane na marne bo nie nacieszy się nim :confused: a z drugiej to Emilka ładnie śpi w nocy nieraz ciągiem 11-12 godzin więc nie latałabym tak do niej w nocy jakby spała sama :rolleyes2: sama nie wiem narazie czekamy :-( a już mi się marzy że namaluje jej na ścianach słoneczniki :-D

reklama
Gosia, powiem ci ze to jest rewelacja jak dziecko spi we wlasnym pokoiku. Martynka budzila nam sie w nocy jak spalismy w jednej sypialni wlasnie w momencie kiedy my po cichutku probowalismy polozyc sie do lozka. a teraz spi jak zabita 1 godzin. zamykam u niej drzwi, wlaczam nianie elektroniczna i ja tez spie spokojnie i wygodnie:tak:

strasznie sie ciesze ze wam sie podoba. jeszcze brakuje paru drobiazgow, regalik ktory stoi na komodzie trzeba przymocowac do sciany. i jak wyrosnie z przewijaka to do komletu dokupie stolik i krzeseleczka:tak:

HEHE a my biarac pod uwage fakt ze mamy kawalerke:-D Julcia tez jest z nami w pokoju:laugh2::cool2: i zadnych rewelacji w nim nie ma:laugh2:

Nuśka 23 a Wy macie jakis kącik dla Juleczki oddzielony... czyms (np regałem ...?szukam pomysłu na zorganizowanie kąta Zosi w nowym domku, jak na razie bedziemy mieli tylko salonik i duzą kuchnie+ łaziekna i tak sie własnie zastanawiam jak i gdzie zrobic kącik. W jednym rogu będzie kominek drugi jest przeznaczony dla Zosi

Ja narazie nie planuję Mai robić oddzielnego pokoju. Jednak czuję się pewniejsza jak jest blisko. Niestety w przypadku jakiejś jej choroby byłby problem kto ma gdzie spać.
Madzia spała z nami w pokoju prawie przez trzy lata. Szczególnie w okresie nauki spania bez pieluchy i właśnie chorób było to bardzo wygodne. Czasami znowu musiałam do niej wstawać kilka razy w nocy. Natomiast miała jeden pokoik przeznaczony na bawialnie. Tam miała wszystkie swoje zabawki. Dzięki temu dokładnie miała określoną granicę czasu zabawy i spania. A też niestety ze spaniem miała problemy.

Lil Kate, pokoik śliczny :tak::-), zdolniacha z Ciebie.
My mamy dwa pokoje i narazie śpimy z Lenką w jednym, jak juz będzie starsza (a wcześniej nie damy rady zmienić mieszkania) to przeniesiemy się do tzw. salonu. Ale narazie jest ok.

Boze z tym spaniem to mnie zalamałyscie, moj Jakubek budzi się ciagle czasami nawet co godzinę, ja jestem wykonczona a zwlaszcza że sama wstaje do niego:wściekła/y:moze nawet nie tyle że chce mu sie jesc, ale tylko kilka razy pomlaska cycusia i juz(od początku nie chcial smoczka i juz tak zostało)

Boze z tym spaniem to mnie zalamałyscie, moj Jakubek budzi się ciagle czasami nawet co godzinę, ja jestem wykonczona a zwlaszcza że sama wstaje do niego:wściekła/y:moze nawet nie tyle że chce mu sie jesc, ale tylko kilka razy pomlaska cycusia i juz(od początku nie chcial smoczka i juz tak zostało)

No to nie jestes sama. U nas jest podobnie.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Postanowiłam,że do świąt Bożego Narodzenia zagospodaruje Kubie kącik do zabawy i spania w naszej sypialni..Na razie ma tylko łóżeczko z koloroą pościelą i ozdoby na ścianie.Zabawki stoją na półce.
Zakupiłam takie pudla na książeczki i drobne zabawki.
PUDEŁKO NA ZABAWKI WESOŁE PIESKI NOWOŚĆ (266574264) - Aukcje internetowe Allegro
taki sorter niebieski
IKEA Pojemnik_kosz na zabawki wiszący sorter DUZY (265610773) - Aukcje internetowe Allegro
Planuje jeszcze taki kosz
POJEMNIK KOSZ NA ZABAWKI -- RÓŻNE WZORY, KOLORY (267449508) - Aukcje internetowe Allegro
i jakąs skrzynię plastikową.

Postanowiłam,że do świąt Bożego Narodzenia zagospodaruje Kubie kącik do zabawy i spania w naszej sypialni..Na razie ma tylko łóżeczko z koloroą pościelą i ozdoby na ścianie.Zabawki stoją na półce.
Zakupiłam takie pudla na książeczki i drobne zabawki.
PUDEŁKO NA ZABAWKI WESOŁE PIESKI NOWOŚĆ (266574264) - Aukcje internetowe Allegro
taki sorter niebieski
IKEA Pojemnik_kosz na zabawki wiszący sorter DUZY (265610773) - Aukcje internetowe Allegro
Planuje jeszcze taki kosz
POJEMNIK KOSZ NA ZABAWKI -- RÓŻNE WZORY, KOLORY (267449508) - Aukcje internetowe Allegro
i jakąs skrzynię plastikową.
Ten wiszący z Ikei kosz na zabawki mam, bardzo fajna i wygodna rzecz :tak:

reklama
Do góry