reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pokoik 3 latka

Mija tak te półeczki są z Ikei i nie mam za co się obrażać bo sama czuję, że tam jest za dużo wszystkiego.. :sorry2:stąd moje rozterki by jednak segregować zabawki..
Co do wyciszenia się wydaje mi się, że mały taki kącik obrał sobie na łóżku.. zawsze jak coś to idzie na swoje łóżko i siada/kładzie się twarzą do ściany:sorry2:
Być może na zdjęciach kolory są bardziej soczyste niż w rzeczywistości.. ta dolna tapeta nieco uspokaja całość.. ja w każdym razie bardzo dobrze czuję się w tym pokoju i lubię tam siedzieć z małym a i on jak ma do wyboru bawić się w naszym pokoju albo u siebie wybiera u siebie :-p
Telewizor tam jest tylko chwilowo- tak dla jasności- bo podczas remontu kuchni nie było go gdzie postawić.. ja jestem raczej przeciwnikiem tv i kompa w pokoju dziecka.. tam tylko radio jest na stałe :tak:

reklama
U mojej jest tv na stałe.Radia nie posiadamy.Ja co jakiś czas wyrzucam stare zabawki,takie troche popsute.Ma inne a tamte służyły jej tylko do robienia bałaganu w pokoju.
Mały pewnie woli u siebie bo tu ma więcej zabawek.:-)

Fanti nasz pokój ma 10m2 a zabawek jest mnóstwo ale większość jest na regale, to białe coś z półkami to jest regał prawie do sufitu zrobiony na wymiar z półkami na pojemniki. Też całkowicie mój projekt, choć wykorzystałam pojemniki z IKEI:
dsc01044.jpg

Jak mały chce coś wyżej to musi niestety poprosić ale z drugiej strony możemy mu rotację zabawek robić. Bo co i rusz zmieniamy ustawienie.

Telewizora nie ma w jego pokoju i nie będzie, chyba, że mi o jakieś 180 stopni charakter się zmieni. Za to ma wieżę w pokoju, może słuchać bajeczek i muzyki.

Ostatnia edycja:
Pokój mojej jest waski a długi.( tz koło 10m2 moze troszke ponad)na tych krotszych scianach sa okna.jedno na swiat a drugie do kucni.niechcemy jej za duzo mebli stawiac zeby go bardziej nie zwezic.

Jagoda jak dla mnie świetnie rozwiązaliście sprawę zabawek :tak: niestety u nas nie ma gdzie czegoś takiego wstawić :no: u nas z mebli jest tylko szafa, komoda i regał na zabawki reszta to kosze, skrzynie itd.. Niestety mamy małe mieszkanie - tylko 2 pokoje- i wszystko musi się zmieścić.. dlatego tak mi się spodobał pomysł garderoby u syneczki2 :sorry2: o ile wtedy byłoby mniej mebli u mnie i ile miejsca w domu.. :cool2:

Mija małemu raczej nie ze względu na zabawki bardziej podoba się w jego pokoju bo potrafi całą masę ich znieść do nas.. on często bawi się na podłodze autami, układaniem jakichś parkingów itd więc to i u nas może robić i czasem robi..
Ogólnie zauważyłam, że jego kolorem jest czerwony- od urodzenia dziwnymi przypadkami ma wiele rzeczy czerwonych i do dziś sam czerwone wybiera.. wśród tych kolorów jego pokoju też jest dużo czerwonego a u nas dominuje niebieski więc może to kolor go przyciąga... :sorry2:

My nie mamy szafy w pokoju Krystiana, nie zmieściłaby się już, jego ubrania są w komodzie. Też mamy tylko 2 pokoje, szafę mamy w drugim pokoju.
Garderoba fajna sprawa. Tyle, że my kupiliśmy dużą szafę i teraz szkoda jej wyrzucić.

Czerwień to kolor życia,energii i pewnie dlatego go przyciąga.Niebieski jest uspokajający,więc u was może sie nudzić zabawą. U nas ogólnie kolory są spokojne,u niej jest błękit a u nas zieleń.(mądrale udaję;-):-D)
Podoba mi sie ten kosz wiszący na zabawki,ez się nad nim zastanawiam.Może tylke zabawek i miśków nie stałoby gdzie popadnie,bo juz powoli niema gdzie ich stawiać.:baffled:

Czerwień to kolor życia,energii

No to teraz już wiem dlaczego moje dziecko takie żywiołowe.. :-D

A co do ilości zabawek- ja już sama nie jestem w stanie tego opanować a jestem na tyle sentymentalna, że szkoda mi wyrzucać nawet ciut uszkodzonych zabawek a bo to dostał od wujka z okazji jakiejś tam a to od babci na ukończenie tego czy innego miesiąca..itd.. :sorry2:

Pati ma u siebie komode z jej ubraniami,szafe tez z jej i naszymi ubraniami na wieszakach. My u siebie mamy jedna szafke z mimi,drugą z męża ubraniami i komode z mniejszymi rzeczami.W przedpokoju stoi szafa wnękowa robiona pod wymiar.alle trzymam tam juz co sie bo niema gdzie indziej.Wiecej szafek sie po prostu nie mieści.Może do małej jeszcze jakąś kuimy,cociaz jak w przyszłościu biórko sie dokupi to nieweidomo czy sie pomieści to jakoś składnie:baffled:

reklama
U nas zaczem mały się urodził to w jego obecnym pokoju była ogromna szafa 3 drzwiowa i tam miałam większość ubrań.. jak przerabialiśmy pokój w zeszłym roku (wcześniej łóżeczko małego stało w naszym pokoju) to nie dość, że musiałam się pozbyć tej szafy to jeszcze pomieścić gdzieś to wszystko.. a z mebli to tylko komoda i ta mała szafa nam doszła w Oliwiera pokoju.. połowa rzeczy poszła do worków i dla potrzebujących, książki i inne papiery jeszcze czekają w garażu na przejrzenie i segregację :dry:
A co do kolorów ścian- w naszym pokoju dominuje niebieski/granatowy ale ściany mamy łososiowe - teraz ma to się zmienić na bordo.. :-p

Do góry