reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Dziewczyny wybaczcie, że dzisiaj się nie udzielę na pogaduchach, ale mam kiepski nastrój. :baffled: Wkurzył mnie mój gin, ale to szkoda gadać :angry:
Jutro Was nadrobię, obiecuję.
Buziaki i miłego wieczorku, ja wpierniczyłam już ze złości chałwę i całą pakę popcornu :szok:

Dobry wieczór wszystkim:)

Dobrze że już weekend. Będzie można troszkę odpocząć. Jutro ruszam na poszukiwania jakiejś sukienki na firmową Wigilię. Mam nadzieję, że uda mi się coś znaleźć, co nie będzie przypominało namiotu;-)Do tego jeszcze jakieś ładne kozaczki na zimę (ale z tym to zawsze mam problem, więc nie będzie łatwo...). Mam nadzieję, że nie przypłacę zakupów bólem głowy, bo na wieczór zarezerwowałam bilety do kina :)Poza tym okropna pogoda...oczywiście zaczęło padać zaraz przed tym, jak miałam wyjść z pracy:wściekła/y:
Właśnie się dowiedziałam ile będzie kosztowała naprawa naszego autka...grrr utrzymanie tego samochodu kosztuje więcej niż dziecka. Ale co najlepsze - ostatnio jak zatankowaliśmy do pełna zauważyłam, że kapie benzyna ze zbiornika. No i dzisiaj mechanik sprawdzić i mówi, że to wygląda tak, jakby ktoś nam ukradł uszczelkę, bo spuszczał nam beznynę:szok:no po prostu szok....
reniuszek - szkoda, że z Twoich planów nici, oby następnym razem się udało:-)
porannakawa - świetny "dekalog" ;-)
g_agnes - powodzenia ze sprzedażą mieszkania, oby poszło szybko i bez problemów :)

Ostatnia edycja:
hej girls:-)
widzę, że pierwsze zgrzyty na "kwietniówkach" już za nami, choc myślę, że całkiem niepotrzebnie. myślę, że są jasne zasady i dobrze się ich trzymac. mi osobiscie nie pzreszkadza, jak dziewczyny piszą o dolegliwościach na pogaduchach, ale z drugiej strony jak już potem ktoś szuka konkretnych info to ma mega problem, tak wiec pisanie o dolegliwosciach na dolegliwosciach byłoby z korzyścią dla wszystkich. z resztą tyczy się to nie tylko dolegliwości, np jest osobny wątek z fotkami itd. segregacja najlepiej wychodzi nam w przypadku zakupowego i przepisów:-):-)
tak więc:
Lene- nie ma co brac tego za bardzo do siebie, i pisz dalej, tylko z większym naciskiem na "segregację danych":-) czekamy na odzew:-)

reniuszek- ja to wszystkich książek Murakami-ego niestety nie przeczytałam, bo ja je pozyskuje głównie w bibliotece i niestety albo "stety" są to bardzo pożądane książki nie tylko przez mnie :) a co do stypendium- to będziemy trzymac kciuki:-) ja pamiętam jaki to ból, różnorakie stypendia były głównym źródłem utrzymania na studiach i wiem ile kosztowało mnie to wyrzeczeń przed samą sesją :-)p..s a co do wyjścia, to szkoda, że nie wypaliło, ale okazja pewnie znowu się znajdzie, i tego się trzymajmy:-)

rekinasia- jak widac ja z kwiecistego stylu ibero jeszcze nie wyrosłam, dla mnie ów nadmiar słów buduje niesamowity, południowy klimat:-) ale coetze i doris lessing też od czasu do czasu poczytuje:-) a czytadło pawłowskiej też znam, lekka lekturka, dobra na podróż pkp:-)

g-agnes -życzę Ci kupca z grubym portfelem:-)

karina26- jak widac, komuś podwyżki cen paliwa dokuczyły tak bardzo, że postanowił się wesprzec Waszym bakiem- dziad wstrętny!!!! a co do poszukiwań sukienki, to życzę szczęścia, pewnie się przyda:-) ja zachorowałam ostatnio na sukienkę z widocznym zamkiem na plecach, niestety okazało się, że pozostanie ona w sferze moich marzeń, bo w takich modelach brzuszek mi się nie mieścił:-) mam nadzieję, że Tobie pójdzie lepiej-)

p.s. mam pytanie do Was, a propo tego mojego praktycznego prezentu, jakim jest sokowirówka- jak macie taki gadżet w domu i jesteście z niego zadowolone to poleccie mi firmę i model. p.s, nie wiem czy powinnam zadawac to pyt na pogaduchach, ale gdyby "nie" to julianna przenieś to pyt na "Zakupowy", nie będe miec nic przeciwko:-)

Witajcie :-)
Ja tylko na chwilkę ,bo wiadomo... weekend na uczelni, ale muszę się pochwalić ,bo normalnie unoszę się nad ziemia :-D:-D matma zaliczona na 5- ,ale jestem mądra :cool::-D (ale to dopiero pierwsze kolokwium z 3..) a jutro końcowe zaliczenie ćwiczeń z mikro więc trzymajcie kciuki !
Od pon będę nadrabiać :tak:
edytka- to będziemy wszystkie zaciskać kciuki by zdrowie dało Ci dotrzymać jak najdłuzej :tak: ja też jakoś nigdy nic nie wygrywam...
pauletta- na praktykach na zaspie podczas praktyk mieliśmy maluszka z 23 tygodnia, 450 g i przeżył, "wyszedł" ze szpitala po pół roku, ale dał radę, różne cuda się zdarzają, a medycyna jest niesamowita
g_agnes- to oby wszystko poszło po Waszej myśli jeśli chodzi o sprzedaż mieszkanka

Ostatnia edycja:
edytka nie wiedziałam ze masz jakies problemy z nerkami :(

kingaa ja tez mam zachciewajki na takie fast foody :D

lene no to tak jak moj synek mi nisko siedzi i mnie szura po pecherzu :D zboj Maly. ( czy to juz dolegliwość czy nie ?) :confused:

naprawde super lekarz..! fajnie ze Cie uspokoił :tak:

a co do Twojej decyzji to sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze :)
ja sie odnoszę co rożnych poruszanych tu wątków i osobiście nie mam czasu zaglądać na kilka wątków, bo ledwo ten ogarniam i jak cos mam to pisałam, bo jesli miałabym sie dowiadywac co u każdej z was podzielone na kategorie i wątki to bym pol dnia na bb musiała siedzieć ;)

teraz sama nie wiem czy na tym wątku moge tylko pisać o *******kach, a gratulowac wizyty czy napisac ze na jej byłam albo ze sie jej nie moge doczekać, mam na odpowiednie wątki dzielić, czy to dotyczy tylko dolegliwości zarazajaco ciazowych..? bo nie chce tu żadnych kwasów :no:

g_agnes no to życzę zeby sie mieszkanko szybko sprzedało..! fajnie ze takie duże zainteresowanie :)
a co do porządku to choc tylko my i tesciowka to syf na każdym kroku :zawstydzona:

murka tak Ci zazdroszcze ze sobie umiesz czas wygospodarować na basen..!
a ja korpusy kupuje osobno z tańszego materiału ( bo zdecydowałam sie na fornirowane fronty) tylko w podobym odcieniu cos dobiore :)
ma jutro stolarz przygotuje mi próbkę ! :happy:

reniuszek jaka szkoda ze nici z wieczornego wyjscia, tak sie nastawilas..!! :( no i kasy żal :eek:
ale jak siostra..? ogranieta sytułejszon..?

a do tych naprasowanek trzeba miec specjalna drukarkę..? tak sie ciesze ze Ci to przyszlo do głowy..! :happy:
a maksymiliankowi sie na pewno spodoba nad morzem :tak::tak: ! :)

ja własnie sobie przypomnialam o EL z zarzadzania projektami brrr.. i dwóch prezentacjach s power poincie i analizie i badaniu na zaliczenia i na magisterke.. auć! aż mi zimnona sama myśl brrr !

co do klimta to bezskutecznie szukałam jakiejś dobrej reprodukcji ze złotymi płatkami (tzn metalizowanymi na złoto) zeby uzyskać taki efekt ale nie znalazłam.
ale przyjaciółka zamówiła u malarza zegar z repro i wyszedł pieknie jak orginal. ciesze sie z niego jak głupia :)
teraz mam ambitny plan zrobic sobie w debukazu wazon czarno złoty z jego serwetkami, zobaczymy co z tego wyjdzie..! :eek:

martolinka oby rodzinne sprawy szybko sie rozwiazaly..! :*

porannakawa jeeejku jak fajnie ze juz masz taki siateczny klimacik od śniegu..!
a podział prac domowych jak najbardziej odpowiedni :D

karina benzynę kradli..?!?! :szok: !
ale ja z autem dzis tez przygody..
tak sie cieszylam ze uda mi sis pierwszy raz od tygodnia wrócić do domku szbciej (tzn kolo 18) i cała happy odwoze mame do redy a nagle mi autem zaczęło trzasc i telepac, po awaryjnch i tak kilka razy, no masakra jakas.....!
tata siagnal auto do meganika ale ja jestem udu***na na całego przez weekend :/
no i byłam w domu po 21 :angry: i znowu nic nie zdobione grrrrr !
a miałam prezentacje zrobic ;(

chyba oleje i nie pojde do pracy jutro, ale żal mi godzin straconych :(
kasa potrzebna echhhhh, a mnie wnogole w tym miesięcu nie ma ::(

agata bo gratki kujonie..! :tak: !
&& za jutro! :*

jestem padnieta :(

Karina, Sonisia-tak to jest z autkami- mnie też się marzy takie, do którego się tylko "leje i jedzie":sorry2:
Agata- 5 z matmy, nooo gratki:-)
Dziewczyny, nie wiem jak u Was, ale u mnie szklanka na drogach:szok:-chyba się zaczęło...ja chcę wiosnę:yes:
Miłego dnia Dziewczyny- idę pojeździć na odkurzaczu;-)

reklama
ale tu ciiiiiiiisza..!
tylko mamido czarownica sie na orzejazdzke na unowoczesnionej miotle wybiera :D :laugh2:

ja musze meza na uczelnie wyprawic (czyt- pozbyć sie ;) i wziasc sie zs naukę blech..!! i jakies sprzątanie .. brr.

a wy co dziewuszki porabiacie? odzywać mi sie tu! bo nieswojo z ta cisza..! :tak:

Do góry