reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Augustynka nawet mi nie mow o wadze u mnie po ciazy zostalo 5 kg a na dzien dzisiejszy jest juz 8,5:wściekła/y:a wcale jakos tak specjalnie sie nie obzeram:no:no ale nie ukrywajmy zero wysilku fizycznego poza spacerkami, ale mam mocne postanowienie, ze jak skonczymy remont i tata bedzie mogl sie zajac Antem to biore sie za siebie:tak:
Adasza, lene wspolczuje powrotu do pracy i rozstania z maluszkami
Kasia mysle ze tak jak lene mowi daj Zosi kilka dni i wszystko wroci do normy:tak:
Agata no brzydka ta wysypka, ale niestety nie pomoge u nas od mies podaje gluten i nic takiego nie mielismy
Lene wspolczuje coreczce mysle,ze najlepiej bedzie jak udacie sie do lekarza.

U nas poki co nocki dalej koszmarne, a co gorsza zabkow nie widac:-(Poza tym maly tak daje czadu z raczkowaniem,ze wymiekam, ledwo nadazam o 19 juz jestem wykonczona bardziej niz emek, ktory nie dosypia nocami, pracuje caly dzien i jeszcze wieczorem dlubie przy remoncie:szok:kosmos normalnie czasem tesknie za czasami jak maly lezal tam gdzie sie go polozylo, teraz to niestety oczy dookola glowy bo wystarczy sekunda nieuwagi i juz na diabla robi;-)
Dziewczyny mam pytanie czy wasze maluch juz probuja stawac? Bo moj wczoraj obczail, ze moze sie podciagnac na szczebelkach w lozeczku i stanac i teraz caly czas probuje :szok:do tej pory lozeczko bylo jedynym w miare bezpiecznym miejscem gdzie moglam go na chwile zostawic w razie potrzeby,ale teraz juz sie boje ze cos se zrobi, a w kojcu nie bardzo mu sie podoba i marudzi:no:Dodam jeszcze, ze on tak potrafi stac kilka minut i martwi mnie czy to nie za wczesnie i czy nie zrobi sobie tym krzywdy...

Ostatnia edycja:
reklama
lene - tormentiol jest rewelacyjny na odparzenia :tak:

adasza - mam nadzieje, ze powrot do pracy lepiej Ci psychicznie zrobi, bo wpadasz w jakas depresje...

anka_d - to jednak wyprowadzka z Londynu zanim sie jeszcze tam przeprowadzilas :-D juz niedlugo wylot, co?

kasiagaw - ja mam takie same odczucia jak patrze na mojego synka jak Wy na Zosie :tak: niesamowite sa dzieci, ja czasami szczypie sie, bo nie moge uwierzyc, ze on na prawde istnieje :-) macierzynstwo to najlepsze co moglo mi sie w zyciu przytrafic (a lekarz mowil, ze nie moge miec dzieci:sorry2:).

Augustynka - zrob kiedys stifado do jedzonka. My absolutnie uwielbiamy :-p

Agata777 - mam nadzieje, ze ta wysypka szybko zniknie z buzki. Myslisz, ze to od glutenu? Smarujesz czyms?

Andzik - ale Antos szaleje z chodzeniem, raczkowaniem itp. :-) mysle, ze jak sam wstaje to nie jest zle i moze sobie stac, przeciez wszyscy rehabilitanci mowia, zeby dziecko wszystko samo: siadalo,wstawalo, chodzilo. Z tym gazem to mialas racje, przeszlo i juz nie smierdzi.

Mojemu dzieciowi cos sie drzemki pomerdaly po tej zmianie czasu. Zawsze spi 40 min, a tu pomruczal co do niani i spi dalej, juz poltorej godziny :confused: hmm. Za godzine-poltorej powinien miec nastepna.

Bylam dzis kurtke jakas kupic, bo ta co upatrzylam wykupili w kazdym sklepie i nawet online :baffled: sa tylko wieksze rozmiary. W innych sklepach rowniez mojego rozmiaru nie ma. Myslalby kto, ze wszystkie Szkotki w 12 chodza :-D

Kupilam Myszonowi nowia pieluszke i jeszcze jej nie uzywalam, a juz uwazam ze jest genialna ;-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny urodzilam mojego synka 13.04.2012(Piatek) wiec jestem jak wy keietniowa mama i mam pytanko co juz potrafia wasze dzieci? ile maja zabkow?co jedza?

Aga_cina pochwal sie kurtka, bo ja nic nie moge znalezc, a gdzie mialas upatrzona i jaka???
Agata dobrze, ze wiecie juz co to i jak z tym walczyc,zdrowka dla Jasia!

Chcialam parke z dorothy Perkins (taka dluzsza kurtka a kapturem), ale nie ma rozmiaru mojego i teraz to nie wiem co mam kupic :-( Zara ma ceny kosmiczne (a ja na bezplatny ide...), jak cos fajnego to krotka, a te paseczki wszedobylskie przy kazdej kurtce mnie wkurzaja :no: i chyba bede cala zime w pilotce chodzila :sorry2:

Agata777 mam nadzieje ze szybko przejdzie Jasiowi.

happymum20 - jaki masz piekny suwaczek :-p w tym roku to i ja nie moge sie doczekac swiat, choc ich niecierpie ;-) Henry ma 2 zabki, umie sie turlac i glosno piszczec ;-)

Mój Dennisio nie potrafi sie turla, nie potrafi siadać sam, nie ma zębów, nie pełza bo ogólnie nie lubi leżeć na brzuchu i po kilku minutach krzyczy iżadne zabawianie nic nie daje.
Potrafi tylko usiąś z pozycji półleząćej jeśli sie czegoś chwyći naprzykłąd blaciku w krzesełku do karmienia krzyczec,piszczeć i gaworzyć:) wiem ze każde dziecko rozwija sie w swoim tępie ale martwie sie baardzo.
widze żę twój synek 2 dni dtarszy od mojego:) fajnie:)

Niczym sie nie martw :-) Henry tez za duzo nie potrafi, przekrecanie z brzucha na plecy umie dopiero od 3 dni, nie mowi jeszcze ma, da, ba, la, ale ja niczym sie nie przejmuje, wszystko w swoim czasie :tak:

reklama
Do góry