reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Z nuka uzywaliśmy tych z silikonowyn dziubkiem ale jakieś 2 miesiące temu zaczął przegryzac je tak że wygryzal dziury i lało się jak z kranu :/ zrobił to na nowych dziubkach po pierwszym użyciu więc bez sensu... kupiłam taki kubek z plastikowym dziubkiem z dziurkami trzema ale lało sie z nakretki, potem też plastikowy z dziurkami ale wypadało cały czas spod nakretki takie gumowe coś co powoduje że się nie leje.... potem miał z aventu taki jakiś nieudany niekapek którym wiecznie był zalany no i dziś kupiłam z canpol jakiś z plastikowym ustnikiem i zobaczymy.... chociaż widziałam jeszcze fajny z lovi więc mam jakąś alternatywę haha

reklama
Nikita - my kilka dni temu kupiliśmy kubek 360* i powoli przyzwyczajamy Lilkę bo te z Nuka traktowane są tak samo jak u Ciebie - już na nowych ustnikach wygryzane są dziury....

Ten 360 z lovi mam w domu od pół roku.... i miałam 2 próby nauczenia go ale pierwsza nieudana a druga udana tylko za pierwszym jego podejściem... później jakoś dzwinie nie dał rady już pić i płakał więc zwatpilam. Jedynie co to ja kupiłam ten kubek bez uchwytow... nie wiesz czy można je gdzieś dokupić?

niestety nie mam pojęcia bo my mamy z uchwytami...
choć z tym nie powinno mieć takie dziecko problemów - my ten niekapek z nuka mamy bez uchwytów i Lila sobie bardzo dobrze radzi więc wydają mi się one zbędne....

My od dłuższego czasu używamy te z Nuka o których napisałaś i też już kilka poszło na straty po ząbkach. Myślałam nad tym 360, ale szybko się rozmyśliłam:-D ucze młodego pić z normalnego kubka, przynajmniej czuje kiedy za mocno przechyla a tam tej granicy nie ma

Ale on kubek nosi wszędzie gdzie chodzi i broń Boże mu giełdzie zabrać... także teraz te uchwyty by się przydały. Ale butelka na mleko uchwytów mieć nie może bo nie chce wtedy pić mleka. Dziwne rzeczy haha

Tylko małe niekapki nuka mają uchwyty niestety...duze maja tylko taki do np.wozka moj maly tez sie z kubkiem prawie nie rozstaje....nawetcspi z nim przytulony :-D

No ja też próbuje już z normalnego kubka uczyć ale rozlewa .. jak jest mało w srodku to wypije ale jak więcej tak koniec... najgorsze że on jeszcze rzuca kubkiem czasem po piciu także masakra...

reklama
Elka - my też uczymy pić z normalnego kubka i szczerze mówiąc lepiej to wychodzi niż picie z tego 360* ale z normalnym to trzeba dziecko cały czas pilnować jak pije a to u nas trudne jest :-p
Nikita - ja mam z lovi 360* z uchwytami ale to dla nas zbędne :-p

poza tym cały czas sobie obiecuję że tego nauczę Lilę albo czegoś innego i tak kurcze nigdy czasu nie mam...
teraz od początku marca miałam sobie z nią siedzieć w domu i miałam różne plany na ten czas - że pozbędziemy się pieluchy, że nauczę ją jeść samą łyżeczką, że będziemy ćwiczyć mówienie bardziej intensywnie..... eh... ale jak to jest zwykle - jak coś się zaplanuje to życie weryfikuje te nasze plany ;-)

Do góry